Skocz do zawartości
Jans

Suplementy i surowki.

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, napisano:

Poniewaz problem zbyt malej ilosci nasienia (lub ilosci spermy) pojawia sie dosc czesto w zapytaniach mezczyzn chcialbym podac pod uwage potrzebe konsultacji lekarskiej w tym temacie.

Tutaj w gre bedzie wchodzila kuracja hormonalna z takimi lekami jak Clomid (Chlomifencitrat) i inne pokrewne.

Pacjenci melduja o 3-4 krotnie zwiekszonej ilosci spermy w jednym wytrysku w wyniku tej kuracji.

Lek nalezy jednak uzywac tylko na recepte i pod kontrola lekarska.

Wyczytałem że lek zwiększa też produkcję plemników ? Czy jest bezpieczny ? Czy gdy zwiększa produkcję plemników to jednocześnie poprawia płodność ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
12 minut temu, napisano:

Wyczytałem że lek zwiększa też produkcję plemników ? Czy jest bezpieczny ? Czy gdy zwiększa produkcję plemników to jednocześnie poprawia płodność ?

Dodatkowe pytanie, jak zażywanie Clomid'u wpływa na ciążę ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, napisano:

1 godzinę temu, napisano:

Dodatkowe pytanie, jak zażywanie Clomid'u wpływa na ciążę ?

Myślę, że na te pytania z pewnością odpowie ci lekarz przypisujący lek (o ile jego przypisanie uzna za zasadne) i z pewnością będzie to lepsze źródło wiedzy niż Internet.

I tutaj też zgodzę się z Jansem - jeżeli mała ilość nasienia lub inne rzeczy z nim związane są problemem a nie np życzeniem (na zasadzie, że jest ok ale chciałbym więcej) to takie sprawy konsultuje się w gabinetach lekarskich

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wg kryteriów WHO objętość ejakulatu powinna wynosić nie mniej niż 1,5 ml przy czym zakres referencyjny to 1,4-1,7ml...

Nie są to więc wyśrubowane normy... 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, ale dochodzi do tego jeszcze jakość tego nasienia i ruchliwość plemników. Czasy są jakie są.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś robiłem badania nasienia, szalu nie było, ale i tragedii też nie. Państwowo lekarz stwierdził że norma, a prywatnie w klinice inny lekarz zapisał ziółka. Dlatego też sorki że tak pytam, ale chciałbym poznać opinie, ludzie też wiedzą co im pomogło.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, napisano:

Zgadza się, ale dochodzi do tego jeszcze jakość tego nasienia i ruchliwość plemników. Czasy są jakie są.

Owszem ale pytanie było o objętość. Normy dla nasienia są coraz mniej wymagające w porównaniu do lat ubiegłych... 

Dlatego ważna jest intencja pytającego - czy zależy mu tylko na dużej objętości, bo np fajnie to wygląda na partnerce Czy zależy mu na poprawie jakości nasienia (m. in. ilości firm prawidłowych, ruchliwosci (odpowiedni rodzaj ruchu))... 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim czasie odstawiłem cukier taki normalny sypki i napoje typ Pepsi. Teraz tylko woda. I od paru dni codziennie banan i jabłko.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
36 minut temu, napisano:

Jestem zainteresowany tym i tym.

W takim razie znacznik od badania nasienia. Jeżeli w pierwszym badaniu będą jakieś odchylenia od normy to powtórz po 4 tyg i potem do lekarza. 

Pamiętaj o odpowiednim przygotowaniu do badania. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...