Skocz do zawartości
Jans

Suplementy i surowki.

Rekomendowane odpowiedzi

Zbior suplementow

 

Dalsze sprawdzone suplementy :

 

Zwalczanie grzyba :

 

Oregano , Kwas kaprylowy, Pau de Arco, Piołun. Orzech czarny, Propolis

Samento-Vilcacora, Czosnek, Ocet jabłkowy, Reishi, Cordyceps,
 

Zwiekszanie odpornosci :

 

Żeń szeń syberyjski, ashagwandha, Vilcacora, traganek, Czosnek niedzwiedzi,

Żeń szeń koreański, Rhodiola, Vit c, Liść oliwny, Maca, L-arginina, L-glutamina,

 Mleczko pszczele , Resveratrol, Cordyceps
 

Jelita :

 

Acidophilus, Sok z buraka, L glutamina, Kwas kaprylowy, Kiszona kapusta.
 

Oczyszczanie :

 

Pokrzywa, Brzoza, Skrzyp polny, Mniszek , Ostropest , Zielona herbata ,Acai,

Chlorella, Spirulina ,Selen, Vit e, Sarsaparilla, bromelina, Biofilm – Glutation,

NAC, ALA.Red root.
 

Wątroba:

 

Kurkuma, Andrographis, Milk Thistle, Karczoch, ALA, Cytryniec Chiński,

Korzeń łopianu, Czarna rzodkiew

 

 

Po szczegoly zapraszam na strony internetu pod podanymi haslami.

  • Lubię 1

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

Ksylitol to naturalny cukier bardzo dobry na odchudzanie.

Ksylitol ma o 40 % mniejszą kaloryczność i o 75 % mniej węglowodanów od sacharozy i jest absorbowany i powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, dzięki czemu posiada indeks glikemiczny ponad 14-krotnie niższy od powszechnie spożywanego cukru buraczanego.

Spożywanie żywności/napojów zawierających ksylitol zamiast cukru prowadzi do mniejszego wzrostu poziomu glukozy we krwi po ich spożyciu niż po spożyciu żywności / napojów zawierających cukier.
Żywność/napoje zawierające ksylitol pomagają w zachowaniu mineralizacji zębów.

 

Najlepszy ksylitol jest brzozowy a nie kukurydziany i finski a nie chinski.

 

Polecam wszystkim bo zdrowszy od normalnego cukru.

 

Jest to najlepszy zamiennik “normalnego cukru”.

  • Lubię 2

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

Dawno,dawno temu zadalem w tym temacie ponizsze pytanie :

 

 

 

Dochodze powoli do wniosku , ze moze warto by bylo stworzyc odrebny temat czy nawet Grupe zajmujacych sie wylacznie zdrowiem ?

Ale zobaczymy czy beda chetni do dyskusji i wkladu wlasnego ?

 

 

 

Do dnia dzisiejszego poruszalismy wspolnie wiele tematow zwiazanych ze zdrowiem.

 

Ostatnio udalo mi sie znalezc wreszcie uporzadkowana , kompletna i wartosciowa publikacje na temat CUKRU !

Warto sie z nia zapoznac i wyciagnac wnioski.

 

Oto CUKIER i jego nie zawsze jasne strony :

 

" Miód, stewia i agawa - cała prawda o zamiennikach białego cukru

Czy istnieje coś takiego jak zdrowy cukier alternatywny?
Cukier to śmierć, choroba, samo zło - to hasła, które często pojawiają się w mediach i wystąpieniach słynnych dietetyków.

Potwierdzają to badania naukowców. Według Światowej Organizacji Zdrowia norma to 6 łyżeczek cukru dziennie.

Jednak większość z nas spożywa tę ilość w samym tylko śniadaniu, zapominając, że cukier jest w płatkach, jogurtach czy dżemach.
- Biały cukier to najbardziej popularna substancja słodząca na świecie, biały rafinowany cukier buraczany, czysta sacharoza chemicznie oddzielona od melasy, nie mająca żadnych korzystnych właściwości dla naszego organizmu.

 

Produkt całkowicie zbędny w naszej diecie – komentuje słynna dietetyczna Maja Lewandowska z Naturhouse Gdańsk Morena.
Efekty? Nadwaga, cukrzyca, próchnica, grzybica – to tylko kilka z wielu chorób, których rozwój przypisuje się nadmiernemu spożyciu cukru.

Badania wykazały również, że wysokie spożycie cukru sprzyja depresji.

 

- To jeden z najgorszych składników naszej dzisiejszej diety .

- To czysta energia, pozbawiona wartości odżywczych, która możesz rozregulować metabolizm, uszkadzać kolagen i zmniejszać wchłanianie witaminy C.

Choć działa pobudzająco na organizm, a „odpręża” już około 2-3 łyżeczki cukru, efekt utrzymuje się bardzo krótko.

Dowiedziono, że uzależnienie od cukru jest podobne do tego, które można zauważyć np. przy spożyciu narkotyków.

Im więcej go zjadasz, tym więcej potrzebujesz, aby uczucie przyjemności było zadowalające – podsumowuje.
Choć biały cukier jest bardzo szkodliwy dla zdrowia, większość z nas nie wyobraża sobie bez niego życia.

 

My Polacy cukrzymy wszystko!

 

Ostatnio jednak próbujemy zastępować biały cukier jego teoretycznie lepszymi zamiennikami.

Czy miód, agawa czy brązowy cukier są lepsze od tego białego? Czy mogą być zdrowe? Oto cała prawda o słodzikach!

BRĄZOWY CUKIER

Utarło się przekonanie, że brązowy cukier jest zdrowszy od białego.

To cukier buraczany nierafinowany, któremu kolor nadaje buraczana melasa.

To ona zawiera roślinne substancje odżywcze.
- Uważa się, że jest lepszy od białego cukru, jednak niesłusznie .

- Niewielka zawartość substancji odżywczych nie przewyższa szkodliwości działania sacharozy 
Brązowym cukrem zwykło się również nazywać cukier trzcinowy.
- Choć pochodzi od innej rośliny niż jego „biała” wersja i często można spotkać go w postaci nierafinowanej, nie oznacza to, że jest jej zdrowszym zamiennikiem.
- Melasa zawiera minimalne ilości minerałów i nie nadrobi jego negatywnego wpływu na zdrowie. Organizm nie zauważy różnicy i w przewodzie pokarmowych rozłoży nawet „ekologiczne wydanie” na glukozę i fruktozę, które dokładnie tak samo wpłyną na metabolizm jak te z białego cukru.
MIÓD

Jak na tle brązowego i białego cukru plasowuje się miód, który uznawany jest za królestwo minerałów i składników odżywczych?

- Miód to naturalna forma cukru wytwarzanego przez pszczoły

- Oprócz cukrów, w miodzie znajdziemy niewielkie ilości składników mineralnych, witaminy z grupy B oraz białka, garbniki, woski, olejki lotne, pyłki kwiatowe, enzymy i kwasy organiczne.

To właśnie te składniki odpowiadają za prozdrowotne właściwości miodu, który wzmacnia serce, działa przeciwbiegunkowo, obniża ciśnienie tętnicze krwi, koi nerwy, działając nasennie, ma właściwości antybakteryjne i łagodzi skutki przeziębienia

– wymienia dietetyczka, ale zaznacza, że miód wciąż jest równie kaloryczny, jak biały czy brązowy cukier.
Magdalena Hermanowska jest tego samego zdania i zaleca włączenie miodu do swojego menu, ale w umiarkowanych ilościach.
- Zawiera nieco więcej składników odżywczych, ale stanowią one jedynie około 20% jego masy.

W badaniach zauważono, że miód ma nieco mniej szkodliwy wpływ na metabolizm niż biały cukier.

Choć jest lepszą alternatywą dla syropu kukurydzianego o wysokiej koncentracji fruktozy, to nadal jest to niedoskonała substancja słodząca.

SYROP Z AGAWY

Wśród alternatywnych środków słodzących pojawia się agawa, czyli syrop z rośliny, której rdzeń kształtem przypomina ananasa. Wygląda bardzo podobnie jak miód i niestety jest równie niedoskonały.
- Składa się głównie z fruktozy, co owszem, wpływa na niższy indeks glikemiczny i większą intensywność słodyczy, ale też czyni go bardziej niebezpiecznym dla naszego zdrowia. Nadmiar fruktozy prowadzi bowiem do otłuszczenia narządów wewnętrznych organizmu człowieka - wyjaśnia Maja Lewandowska.

- Zwolennicy syropu z agawy koncentrują się jedynie na jego niskim indeksie glikemicznym, który nie jest jedynym wskaźnikiem zdrowego produktu – potwierdza Magdalena Hermanowska.

- Dużo bardziej znacząca jest zawartość fruktozy. Jeśli jest wysoka, w dłuższej perspektywie może doprowadzić do insulinooporności. Biały cukier ma w swoim składzie 50% tego składnika, syrop z agawy około 70-90%.

Wybór wydaje się zatem oczywisty – podsumowuje.

CUKIER KOKOSOWY

I jeszcze jeden „egzotyczny cukier”. Wyglądem przypomina cukier trzcinowy.

- Pozyskuje się go z kwiatostanów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzecha kokosowego – mówi Maja Lewandowska z Naturhouse Gdańsk Morena.

- Ma lekki posmak kokosowy i karmelowy, który doskonale pasuje do kawy i deserów.

Jednak nie jest on dietetycznym produktem, bowiem jego kaloryczność jest prawie taka sama jak białego cukru.

Składa się on głównie z sacharozy, która stanowi około ¾ wszystkich obecnych w nim cukrów. Resztę wypełnia glukoza i fruktoza. Cukier z palmy kokosowej zawiera bardzo niewielkie ilości potasu, cynku, żelaza czy wapnia – komentuje.
- Choć metoda jego produkcji jest naturalna, skład pozostawia wiele do życzenia – dodaje Magdalena Hermanowska.

- Zawiera niewielką ilość błonnika, nieco składników odżywczych i około 35-45% fruktozy.

Mimo, że ma niższy indeks glikemiczny niż biały cukier i jest od niego zdrowszy, nie powinien stanowić codziennego dodatku do przyrządzanych potraw.

KSYLITOL

Jak na tym tle wypada ksylitol, czyli cukier brzozowy?
- Ksylitol najczęściej pozyskiwany jest z kory fińskiej brzozy, choć występuje również w niektórych owocach (truskawkach, jagodach, malinach, śliwkach, gruszkach), kolbach kukurydzy i grzybach – mówi Maja Lewandowska.

- Należy do grupy polioli czyli węglowodanów, których metabolizm odbywa się w sposób praktycznie niezależny od insuliny (lub przy nieznacznym jej udziale), co oznacza, że nie powodują wzrostu stężenia glukozy we krwi i nie stymulują wydzielania insuliny.

W związku z tym indeks glikemiczny ksylitolu jest wielokrotnie niższy niż cukru.
Cukier brzozowy wygląda i smakuje tak, jak tradycyjny cukier.

Ponadto, podczas jego używania można dodatkowo wyczuć bardzo przyjemny, miętowy aromat.

SYROP KLONOWY

Równie wyjątkowy w smaku jest syrop klonowy, pozyskiwany z kanadyjskich drzew. Czy to on sprawdzi się jako najlepszy i najzdrowszy środek słodzący?
- Oprócz cukru zawiera składniki mineralne: mangan, cynk, wapń, sód, potas, żelazo i selen oraz niektóre witaminy z grupy B. Szczególnie istotna jest w nim ilość manganu i witaminy B2 (ryboflawiny) – wymienia Maja Lewandowska.

- Korzystnie wpływa na pracę serca, układu krążenia i układu nerwowego. Jest też mniej kaloryczny niż cukier buraczany czy miód. Syrop klonowy jest dobrym produktem dla alergików uczulonych na miód – podsumowuje.

 

- Istnieje jego kilka rodzajów, uzależnionych od koloru gotowego produktu – zwraca uwagę Magdalena Hermanowska.

- Im ciemniejszy, tym więcej składników odżywczych zawiera gotowy syrop.

Badania potwierdzają, że można znaleźć w nim nawet 24 przeciwutleniacze, spore ilości cynku czy manganu.

Niestety, to także ogromna dawka cukru. 75% jego składu stanowi sacharoza, cukier stołowy odpowiedzialny m.in. za epidemię otyłości.

To cały czas „mniej zła” wersja białego cukru, którą można spożywać okazjonalnie i w ograniczonych ilościach

STEWIA

Na pomoc przychodzi stewia!
- To roślina zawierająca stewiozydy (glikozydy), która jest 200 - 300-krotnie słodsza od cukru, dlatego do słodzenia napojów i deserów wystarczają bardzo niewielkie jej ilości – wyjaśnia Maja Lewandowska.

- Jedna łyżeczka sproszkowanych liści stewii odpowiada słodyczą szklance cukru i nie zawiera kalorii. W Polsce dostępna jest w postaci proszku, wyciągów wodnych i tabletek – komentuje, ale dodaje, że stewia bywa gorzka i nie smakuje wszystkim.

- Nie nadaje się do wykorzystania w wysokich temperaturach – dodaje.
- Jest w 100% naturalna – zaznacza Magdalena Hermonowska, ale jednocześnie dodaje, że warto czytać etykiety!
- Coraz częściej w sklepach pojawia się jako składnik rafinowanej substancji słodzącej, którą można kupić w postaci płynu lub proszku. W takiej formie niczym nie przypomina dziko rosnącej słodkiej rośliny – zauważa i dodaje, że pozytywne wyniki badań to nie wszystko!

 

- Wszystkie badania naukowe, które przypisują jej prozdrowotne działanie, opierają się na wysokich, sztucznie wyizolowanych dawkach aktywnych substancji, które znajdują się w stewii.

Dlatego nie warto się łudzić - liście zerwane z balkonu czy doniczki na parapecie, nie będą miały dużej mocy sprawczej na twój organizm.

Mimo wszystko, większość doniesień potwierdza bezpieczeństwo jej stosowania, dlatego to jedna z najzdrowszych alternatyw dla białego cukru.

ERYTROL

Na deser jeszcze jedna alternatywa dla białego cukru – erytrol.
- W naturze występuje w pyłkach kwiatów, owocach (gruszkach, melonach, winogronach), grzybach kapeluszowych, owocach morza, fermentowanych napojach, takich jak wino, a także w porostach i algach morskich – wymienia Maja Lewandowska.

- Należy do grupy alkoholi polihydroksylowych, które nie podnoszą poziomu glukozy we krwi.

Erytrol wygląda jak cukier spożywczy, jednak wykazuje on słodycz równą 60-70% słodyczy cukru stołowego.

Erytrytol, w przeciwieństwie do cukru i innych słodzików, nie jest metabolizowany przez ludzki organizm, lecz jest z niego wydalany w niezmienionej formie.

Nie powoduje wzdęć i efektu przeczyszczającego, nie wpływa na poziom glukozy i insuliny we krwi, ponieważ jego indeks glikemiczny wynosi zero.

W związku z tym osoby chore na cukrzycę mogą po niego sięgać bez obaw o swoje zdrowie – podsumowuje dietetyczka, uznając go za najlepszy ze wszystkich słodzików.
- Może ograniczać rozwój próchnicy zębów, ponieważ ma zdolności do hamowania procesu fermentacji niektórych cukrów przez bakterie w jamie ustnej.

Erytrytol pełni także funkcję antyoksydacyjną, łącząc się z wolnymi rodnikami i chroniąc w ten sposób organizm przed ich szkodliwym działaniem – zachwala i zachęca do wypróbowania właśnie tego rodzaju cukru:

- Najlepszy jest erytrol, na drugim miejscu ksylitol ze względów, które przy nich wymieniłam –

 

IDEALNY SŁODZIK?

Jednak zdaniem Magdaleny Hermanowskiej wśród naturalnych i syntetycznych substancji słodzących nie ma idealnego produktu.
- Te naturalne zawierają znaczne ilości fruktozy, produkowane przemysłowo mogą zaburzać pracę przewodu pokarmowego lub być mocno zanieczyszczone, tak jak w przypadku erytrytolu czy ksylitolu – wyjaśnia dietetyczka.

 

- Ten ostatni może okazać się pomocny przy zamienianiu „zwykłego” cukru, o ile rzeczywiście pochodzi z brzozy. Wówczas może zmniejszać apetyt i dostarczać w łyżeczce około 10-15 kalorii. Niestety dostępny na rynku ksylitol chiński budzi wiele kontrowersji. Produkowany jest bowiem z kolb kukurydzy, która nierzadko bywa modyfikowana genetycznie.

 

- Popularny ostatnio syrop Yacon może dodać nieco słodyczy wielu potrawom, jednak jego korzystna struktura fruktooligosacharydów ulega rozbiciu podczas gotowania, smażenia czy pieczenia. Nie jest więc doskonały do przetwarzanych termicznie deserów – wyjaśnia Magdalena Hermanowska i dodaje, że większość odchudzających „odcukrzonych sztuczek” działa tylko na krótką metę.

- Zamiast poszukiwania alternatywy białego cukru, po prostu wyrzuć go ze swojej diety

 

– zachęca. - Tylko w ten sposób zwiększysz słodkie doznania smakowe po zjedzeniu świeżych lub suszonych owoców, batatów, pieczonych buraków czy marchewki. I co ważne, przestaniesz mieć ochotę na ciągłe podjadanie słodkich przekąsek, a duży skok dopaminy da ci wówczas już tylko kolejna nieziemska para butów!

 

Jeśli musisz dosłodzić trochę swój jadłospis, używaj świeżych liści stewii, zmiksowanych owoców lub dobrej jakości miodu, ale koniecznie w ograniczonych ilościach – podsumowuje.

Jakie wy macie doświadczenia z cukrem? Co waszym zdaniem jest najlepsze, a przed czym chciałybyście / chcielibyście nas ostrzec?

Aleksandra Nagel  kobieta.wp.pl "

 

Zachecam do dyskusji na temat naszego cukru codziennego .

 

 

 

  • Lubię 2

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

A tutaj dla odmiany najnowsza statystyka najzdrowszych panstw na swiecie.

Wlochy sa na pierwszym miejscu ze wzgledu na na diete srodziemnomorska i styl zycia a Polska ... no coz.

 

                                   post-8255-0-22133500-1490144091_thumb.png

  • Lubię 1

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

Jans, ty jesteś lekarzem? znachorem?

Co nie popatrzę to widzę twoje posty medyczne, albo głodówka albo SURÓWKI.

  • Lubię 1

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

Jans, ty jesteś lekarzem? znachorem? Co nie popatrzę to widzę twoje posty medyczne, albo głodówka albo SURÓWKI.

 

 

 

:)  Droga @frelko

 

Cieszy mnie to szczere zapytanie :)

 

Odpowiedz jest prosta.

 

Nie lubie smieciowego jedzenia .Nie lubie smieciowej opieki zdrowotnej.Uwazam , ze stac nas na swiadoma profilaktyke najwazniejszego tego co mamy czyli zdrowia naszego i naszych bliskich.

Mysle , ze za malo zdajemy sobie z tego sprawe.Nie powinnismy naszego zdrowia i zycia oddawac w rece roznym koncernom widzacym w nas tylko zrodlo zarobku.

Mysle , ze to my sami powinnismy byc bardziej aktywni i swiadomi w naszych wlasnych sprawach.

 

Dlatego sprawy medyczne sa mi bliskie.Bo przeciez seks to zdrowie !

 

Oprocz tego interesuje sie wieloma innymi sprawami jednak co jakis czas staram sie koncentrowac na okreslonym profilu starajac sie szukac wymiany pogladow i dyskutowac na rozne tematy.

Forum to jest bardzo ciekawym zbiorowiskiem swiadomych i inteligentnych ludzi ktorych bardzo powazam.

Dlatego miedzy innymi tutaj rowniez jestem obecny.

Aktywny jestem tez na innych krajowych i zagranicznych forach multidyscyplinarnych i fachowych.

 

A powracajac do tematu to zarowno surowki ze swiezych produktow jak i okresowe glodowki sa bardzo zdrowe .

Przeciez to oczywiste.

Zupelnie nie rozumiem braku popularnosci.Przeciez to nie kwestia pieniedzy !

Dlatego sie nad nimi "pastwie"  :) .

 

 

P.s.: Dla dociekliwych i wiercacych dziury w brzuchu dodam tylko jeszcze , ze nie wywieszamy tutaj na forum roznych dyplomow,certyfikatow czy zaswiadczen bo one i tak musialy by byc anonimowe.

Po porady wymagajace interwencji medycznej odsylam zawsze do lekarza np. w temacie Viagra & Co

Jednak odsylam tam pacjenta juz przygotowanego do rozmowy.

  • Lubię 5

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

Sok brzozowy

 

Sok brzozowy jest znany od stuleci.

 

Dzisiaj w calym kraju slychac ryk pil spalinowych i drzewa padaja gesto z okazji nowych przepisow oddajacych wlascicielom ich wlasne drzewa.

Warto przy tej okazji wczesniej skorzystac z wlasnej lub sasiedzkiej wycinki i zrobic wczesniej wiercenie w brzozie celem pozyskania naturalnego soku brzozowego.

Taki sok to bomba witaminowa i mineralna.

 

Istnieje wiele recept wykorzystujacych ten sok na rozne sposoby. Jest on bardzo zdrowy dla wszystkich.
Polecam wiercic najlepiej w pniu brzozy jesli przeznaczona jest na wycinke albo w grubszej galezi jesli drzewo ma byc oszczedzane.

W wywiercony otwor nalezy wlozyc rurke silikonowa i zawiesic butelke.
Potem czekac dluzej na napelnienie bo sok wolno plynie.

Taka metoda zapewnia przezycie w lesie w ekstremalnych warunkach a wiec jest to rowniez cos dla milosnikow survivalu.

Ja wlasnie ta metoda uzyskalem dzisiaj 5 litrow swiezego soku i zakradam sie po dalszy  :)

 

Tutaj szczegoly:
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/medycyna-niekonwencjonalna/sok-z-brzozy-jakie-wlasciwosci-lecznicze-ma-sok-z-brzozy_41327.html

  • Lubię 1

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

Przy wegetarianskiej diecie i nie tyko trzeba zwracac uwage na zawartosc kobalaminy czyli Witaminy B12  w organizmie i w razie potrzeby ja uzupelniac.

Niedobór witaminy B12 jest przyczyną niedokrwistości megaloblastycznej oraz zaburzeń funkcjonowania układu nerwowego.

 

Podobnie jak inne witaminy z grupy B, witamina B12 bierze udział w przemianie węglowodanowej, białkowej, tłuszczowej i w innych procesach:

uczestniczy w wytwarzaniu czerwonych krwinek,
    wpływa na funkcjonowanie układu nerwowego,
    umożliwia syntezę w komórkach, przede wszystkim szpiku kostnego,
    zapewnia dobry nastrój,
    równowagę psychiczną,
    odgrywa rolę przy odtwarzaniu kodu genetycznego,
    pobudza apetyt.

 

Dzienne zapotrzebowanie dorosłego człowieka na witaminę B12 wynosi ok. 2 μg. Głównym źródłem witaminy B12 jest pokarm pochodzenia zwierzęcego, warzywa poddane procesowi fermentacji (miso z fermentowanych ziaren soi). W największych ilościach witamina B12 występuje w mięsie wołowym, drobiowym, podrobach, rybach, owocach morza, mleku, serach oraz jajach.

W niewielkich ilościach witamina B12 jest syntetyzowana przez bakterie stanowiące naturalną florę jelit.

 

Niedoborowi witaminy B12 często towarzyszy niedobór kwasu foliowego, który w dużych ilościach występuje w zielonych liściastych warzywach.

Najczęściej taką sytuację stwierdza się u kobiet zażywających tabletki antykoncepcyjne oraz stosujących źle zbilansowaną dietę.

  • Lubię 1

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

okresowe glodowki sa bardzo zdrowe . Przeciez to oczywiste.

 

Ale to jest manipulacja znowu! Wcale nie jest oczywiste! Osobiscie uwazam, ze mozesz miec kogos na sumieniu z  tymi glodowkami. Ogolnie z tego co czytalem jest jak mowisz, ale ...

 

Wiele twoich rad powinno sie konsultowac z lekarzem. Mam kolezanke ktora wpadla w anoreksje przez takie rady "wujcia dobra rada", znam ludzi z bulimia. Jest wiele roznych powodow i powiklan medycznych dla ktorych ktos moze, lub nie powinien stosowac taka lub inna diete. Glodowka to troche ekstermum i oczywiscie sa ludzie ktorym to pomaga i to lubia - ale TO NIE JEST OCZYWISTE!

 

Pohamuj sie troche z tym pokazywaniem wszystkim jedynie wlasciwej drogi bo moze sie okazac, ze ktos cie zaprosi na pogrzeb. Ogolnie to to piszesz ma sens dla ludzi zdrowych - a ty nie masz pojecia kto cie czyta i mozesz tak go zmanipulowac, ze nie wyjdzie mu to na dobre. 

 

Pozdrawiam

  • Lubię 2

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

No coz , rece opadaja.

 

RafalMad vel Rafasl72 vel Rafal vel ???  nie wiem czemu zawdzieczam Twoje ciagle ataki I prowokacje.
Wstyd mi za nie. Zamiast dyskutowac ciagle mnie osobiscie atakujesz. To nie styl tego Forum.

Jestem tu juz dluzej na forum ale po raz pierwszy spotykam sie z taka agresja.
Najpierw temat GMO teraz inny.
Jaki bedzie nastepny ?

 

Niestety zmuszasz mnie do ciaglego wykazywania nieslusznosci Twoich atakow I zarzutow.

 

1.W poscie na ktory sie powolujesz napisalem :

“A powracajac do tematu to zarowno surowki ze swiezych produktow jak i okresowe glodowki sa bardzo zdrowe . Przeciez to oczywiste.”

Ty zas wyrwales czesc zdania z kontekstu i bez mojej zgody przytoczyles inny tekst ktorego nie napisalem:

okresowe glodowki sa bardzo zdrowe . Przeciez to oczywiste.

Zmieniles sens mojej wypowiedzi !

Dlaczego nie dostrzegasz tutaj swojej wlasnej swiadomej manipulacji ?
Czy sadzisz , ze jej nie widac ? Czy sadzisz , ze czytelnik nie zauwazy roznic w wypowiedziach ?

 

2.Potem bez zadnego zwiazku z tematem spekulujesz pojeciami anoreksji i bulemii.
Dlaczego znowu nie dostrzegasz tutaj wlasnej manipulacji ?

Przeciez nic na ten temat nie mowilem a obydwie choroby nie maja nic wspolnego z okresowa glodowka.

 

3.Piszesz o szkodliwosci leczniczej glodowki  ale nie zwracasz uwagi na przytoczone przeze mnie zrodla lekarskie na ten temat i moje zalecenia dotyczace konsultacji lekarskich.
I to jest znowu Twoja manipulacja.

Nie pierwszy juz raz starasz sie dyskredatowac moja osobe I tematy przeze mnie poruszane.

 

Robiles to juz w temacie “GMO”. Teraz zmieniles Nick ale metody pozostaly te same.

 

Nie przestrzegasz zasad dyskusji na forum i nie dyskutujesz na poruszany temat ale na temat mojej osoby oskarzajac mnie o rzeczy ktorych nie napisalem. 
Robisz to wiec juz nie pierwszy raz i  zapewne liczysz , ze znowu uda Ci sie ten moj pozyteczny temat zamknac i zlikwidwac a mnie osmieszyc.
To czysty sabotaz nic nie wnoszacy do forumowej dyskusji.

  • Lubię 1

Skopiuj link do postu


Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

×
×
  • Dodaj nową pozycję...