Skocz do zawartości
Jans

Suplementy i surowki.

Rekomendowane odpowiedzi

Ponadto, 80% skarg złożonych do FDA w sprawie dodatków do żywności dotyczy aspartamu, który jest obecny w ponad 5000 produktów. Do najbardziej popularnych produktów zawierających aspartam należą: dietetyczne napoje gazowane i napoje dla sportowców, gumy do żucia, mrożone desery, ciasteczka, ciasta, witaminy, leki, napoje mleczne, herbaty i kawy instant, jogurty oraz żywność dla dzieci!

Jako rozwinięcie polecam ten link:

Sam byłem nieświadomą ofiarą aspartamu. Bóle głowy, problemy z koncentracją, pamięcią, percepcją. Zdarzało się to okresowo, w zależności od ilości zjedzonych słodzików. Podejrzewam, że ta substancja z hukiem kiedyś zostanie wycofana z obiegu i posypią się pozwy na kształt tych przeciwko firmom tytoniowym.

P

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Smell, w necie znalazłem askorbinian sodu w opakowaniu 1 kg, w jakimś sklepie specjalistycznym. Jak jest zaznaczone w opisie produktu, jest to wit. C produkcji chińskiej. Dalej jest wyjaśnione, że Chiny są potentatem w jej produkcji (a czego nie są? :) ) itp.

Czy to, że jest wyprodukowana przez Chińczyków ma jakieś znaczenie, w sensie jej jakości, czystości czy coś w tym stylu?

Wprawdzie pytanie skierowane do Smell ale chcialbym juz wczesniej tez zaprezentowac moje niezalezne stanowisko w tej sprawie.

Mialem juz wielokrotnie dostep do roznych chinskich farmaceutykow od producentow w czystej formie przeznaczonej do dalszego wykorzystania w przemysle farmaceutycznym.

Za kazdym razem wynik jakosci byl bez zarzutu.

Przy wyborze tych farmaceutykow kierowalem sie zawsze dokladna analiza wystawionych certyfikatow , ich data waznosci, producenta , organizacji certyfikujacej i normami farmaceutycznymi wyszczegolnionymi na tych certyfikatach.

Dopiero w przypadku nie budzacych watpliwosci danych taki specyfik zamawialem. Do tej pory to mnie nie zawiodlo.

Tak wiec nalezy zawsze analizowac zrodlo pochodzenia.

Chiny to nie zawsze lipa. Oni po prostu przysylaja zamowiony towar. Kazdy! Nawet podrobki!

A najtansza lipe najczesciej sami zamawiamy zeby miec jak najwiekszy zysk.To nasza wina.

Lepiej zamawiac samemu w Chinach.

Jako rozwinięcie polecam ten link: Sam byłem nieświadomą ofiarą aspartamu. Bóle głowy, problemy z koncentracją, pamięcią, percepcją. Zdarzało się to okresowo, w zależnosci od ilosci zjedzonych słodzików.

Podejrzewam, że ta substanca z hukiem kiedyś zostanie wycofana z obiegu i posypią się pozwy na kształt tych przeciwko firmom tytoniowym.

Tej nadzieji niestety nie podzielam .Przemysl syntetycznymi slodzikami jest duzo bardziej rozprzestrzeniony niz przemysl tytoniowy. Praktycznie caly przemysl spozywczy uzywa aspartamu czy sacharyny i skutecznie naraza na utrate zdrowia spoleczenstwa.

Nie ma w tej chwili zadnej alternatywy na zastapienie tych srodkow. Cukier bialy jest duzo drozszy a lobby chemiczne potezne.

A Xylit wytwarzany z kolb kukurydzy (GMO) jest za drogi.

Naturalny srodek STEVIA ma niestety gorzki smak .

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak przetworzona stevia smakuje ale lisc dobrze pogryziony jest slodszy od cukru. Swego czasu jadlem stevie zamiast slodyczy:)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak przetworzona stevia smakuje ale lisc dobrze pogryziony jest slodszy od cukru. Swego czasu jadlem stevie zamiast slodyczy:)

Tak ! Lisc jest slodki ale pastylka Stevii nawet w kawie czy herbacie pozostawia lekka gorycz.

To odczucie zwiazane jest z receptorami slodyczy i goryczy na jezyku a nie sama produkcja pastylek Stevii.

Na jezyku jest tylko jeden receptor slodyczy i 25 roznych receptorow goryczy.

Dwa receptory hTAS2R4 i hTAS2R14 sa odpowiedzialne za uczucie goryczy Stevii.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostaje slodzic liscmi:)

No i najzdrowiej ! :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tymbardziej ze stevia naprawde szybko rosnie porownywalnie z chwastami. Tylko jest trudnodostepna w pl dla zwyklego smiertelnika. Czesciej ja mozna znalezc w kwiaciarniach na slowacji niz w pl. Odziwo z polskiej produkcji....

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tymbardziej ze stevia naprawde szybko rosnie porownywalnie z chwastami. Tylko jest trudnodostepna w pl dla zwyklego smiertelnika. Czesciej ja mozna znalezc w kwiaciarniach na slowacji niz w pl. Odziwo z polskiej produkcji....

Na Alledrogo mozna sie zaopatrzyc w nasionka lub gotowe sadzonki tej pozytecznej rosliny i potem uzywac zamiast cukierniczki.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A: Jak na tle tych słodkości wypada miód? Mam od znajomego pszczelarza, więc wiem, że nie pochodzi z Chin. Łudzę się, że to coś znaczy, choć po obejrzeniu filmu "Bees", produkcja miodu nie wygląda mi już radośnie i sielsko.

Jednak pytam o samo słodzenie miodem. Podobno ma to więcej kalorii, niż cukier. A czy jest w jakikolwiek sposób zdrowsze?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A: Jak na tle tych słodkości wypada miód? Mam od znajomego pszczelarza, więc wiem, że nie pochodzi z Chin. Łudzę się, że to coś znaczy, choć po obejrzeniu filmu "Bees", produkcja miodu nie wygląda mi już radośnie i sielsko. Jednak pytam o samo słodzenie miodem. Podobno ma to więcej kalorii, niż cukier. A czy jest w jakikolwiek sposób zdrowsze?

Moim zdaniem miod jest bardzo zdrowy , na te kalorie mozna oko przymknac. Stevia nie ma zadnych kalorii. 

Cukier jest zrodlem pustych kalorii. Miod zawiera skladniki mineralne ,bialko,witaminy i cukry.

Ilosc sacharozy w cukrze 99% a w miodzie max 10%

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...