Skocz do zawartości
Rosa22

przywiązywanie emocjonalne mężczyzn do siebie

Rekomendowane odpowiedzi

Tytuł mnie zmylił , myślałam, że chodzi o takie dziwo, że mąż i kochanek przywiązują się do siebie :D

A tak serio, myślę, że pewnie przyciagasz i jednocześnie sama szukasz wygłodniałych uczuciowo, spragnionych silnej więzi emocjonalnej mężczyzn.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tytuł mnie zmylił , myślałam, że chodzi o takie dziwo, że mąż i kochanek przywiązują się do siebie :D

W pierwszej chwili zrozumiałam podobnie :)

Co do tematu, czegoś tu nie rozumiem, z jednej strony autorka pisze, że to problem, z drugiej - sprawia wrażenie zadowolonej, wręcz dumnej z tego... Dziwna sprzeczność...

Popieram w pełni PannęzKrawatem i Małego Księcia. Choć nie zawsze jesteśmy w stanie przewidzieć reakcje, uczucia drugiej strony, ale przynajmniej staramy się chyba "grać w otwarte karty" i nikogo nie zwodzić.

Nie wiem, jak jest w przypadku autorki, czy stawia sprawę jasno od początku, a "ofiary" angażują się mimo to, czy świadomie uwodzi i uzależnia od siebie.

Autorko, sprecyzuj, na czym polega Twój problem, bo nie do końca wiemy, jakich porad oczekujesz...

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A czy treść tego postu nie powinna powstać w dziale ogłoszeń? A jesli pytasz jak ich zniechęcić, to może przed szeptaniem najedz się czosnku. Podobno to lekarstwo na wszystko. ;)

P

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak... Taka pani wyjątkowa się trafiła. Swoją drogą pamiętaj,że jesteś odpowiedzialna za to co oswoiłaś. Granie na ludzkich uczuciach to bardzo niebezpieczna gra. Rozsądku życzę.

sam mialem okazje poznac tak pania i ciezko to przeszedlem ,zgadzam sie  Panna to bardzo niebezpieczna gra 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście uciekałbym szybko od takiej hotki, jeśli wcześniej nie miabym jasno powiedziane, że te wszystkie emocje są elementem zabawy (ale i tak czułbym się nieswojo).

Miałbym mnóstwo obaw: czy aby przypadkiem nie chce mnie usidlić, rozbić swój i mój związek, a swoją zaborczością upupić mnie totalnie.

Kiedyś podczas kolejnego spotkania z małżeństwem hotka pokłóciła się z rogaczem. Rogacz wyszedł a hotka zaczęła zagabywać mnie o trwałość mojego małżeństwa. Może za dużo wypiła, może mieli jako małżeństwo poważniejszy kryzys. Nie wiem jak potoczyłaby się sytuacja, gdyby w moim małżeństwie był kryzys. Dość, że czułem się nieswojo to zacząłem mieć obawy, czy dalsze spotkania mają sens.

Faceci kierują się często bardzo prostymi skrótami myślowymi i takie zachowania mogą ich prowadzić do niewłaściwych wniosków.

Oprócz tego, że myślimy prosto to jesteśmy wrażliwymi egoistami.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście uciekałbym szybko od takiej hotki, jeśli wcześniej nie miabym jasno powiedziane, że te wszystkie emocje są elementem zabawy

Mówisz tak "na sucho", problem w tym, że nawet nie wiesz kiedy taka kobieta zarzuci na Cię swoje sieci a Ty w nie wpadniesz. Nawet jeśli wydaje się, że stąpasz twardo po ziemi i nie masz w planach zaangażowania emocjonalnego. Czy to słuszne, etyczne, właściwe celowo uzależniać od siebie inną osobę samemu się nie angażując i traktując to jak zabawę, grę, rozrywkę - nie mnie oceniać. Na pewno przydatna umiejętność dla osiągania własnych celów i chętnie osobiście bym ją chciała posiadać. Jedno jest pewne - mocno to kłopotliwe dla osoby zaangażowanej bo może dużo wtedy stracić, a kiedy już "otrzeźwieje" może być za późno. Jak sobie ma radzić z kłopotem taki mężczyzna? Skakać z kwiatka na kwiatek :) Jak ma sobie radzić z kłopotem kobieta oczarowująca faceta? Wcale. To raczej nie dla niej kłopot... 

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście, nie wpadłem jeszcze w tak zarzucone sieci, ale miałem okazję doznać podobnych mechanizmów.

Na studiach miałem dwie koleżanki. W ich zachowaniu było coś takiego, że każdemu z kolegów wydawało się, że dziewczyny lecą na nich. Sam miałem wrażenie, że podczas rozmów w cztery oczy, tańców na imprezie traktują mnie jak swojego chłopaka. Czułem sie nieswojo.

Jedną z nich, z racji bliższej znajomości, któregoś dnia zapytałem, dla czego patrzy mi maślanym wzrokiem w oczy. Była zdziwiona i zmieszana. Dowiedziałem się, że nie ma w stosunku do mnie żadnych zamiarów, a jej zachowanie było nieświadome. Nadal się lubimy i mam wrażenie, że od tamtej rozmowy wiele osób zaczęło traktować ją poważniej.

Druga natomiast, zostałaby zgwałcona przez swojego szefa, któremu wydawało się, że są parą w tak zaawansowanym stadium, że namiętny seks jest jak najbardziej na miejscu. Jestem przekonany, że jej zachowanie było zupełnie nieświadome, ale też beztroskie. Jej szefa rozumiem, bo wiem jak sam momentami przy niej się czułem, co oczywiście nie usprawiedliwia jego zachowania.

Mężczyznom również łatwo jest oczarować kobietę, dać jej nadzieję na przyszłość a potem porzucić. Nie są to moje doświadczenia ale znajomych z pracy. Empatia.

Nie jest łatwo facetowi oprzeć się kobiecie uroczo zarzucającej sieci. Pytanie jest jakie są jej intencje. Czy przypadkiem nie krzywdzi faceta? Czy przypadkiem nie skrzywdzi samą siebie?

Nie chciałbym latać z kwiatka na kwiatek, ponieważ cenię sobie stabilizację. Ale w podobnej sytauacji zapytam się ponownie dla czego patrzy mi maślanym wzrokiem w oczy. Dla swojego i być może jej spokoju.

• Lubię 1
  • Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mężczyznom również łatwo jest oczarować kobietę, dać jej nadzieję na przyszłość a potem porzucić. Nie są to moje doświadczenia ale znajomych z pracy. Empatia.

Yyyyy? A w którym miejscu ta empatia? Bo jakoś chyba nie bardzo rozumiem...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W tym, że jestem w stanie zrozumieć jak te kobiety się czują. To miałem na myśli.

No i czułbym się źle uwodząc kobietę dla zabawy.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No i czułbym się źle uwodząc kobietę dla zabawy.

No jeśli ku obopólnej, to chyba nie? ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...