Skocz do zawartości
Xavery

Zasady

Rekomendowane odpowiedzi

Ja na pewno bym nie poszła z księdzem, z kimś z rodziny, dziećmi, kuzynami, wujkami i całą resztą.

Z szefem też nie. Kolega z pracy jeżeli by coś ciągneło? Czemu nie...

Z mężem przyjaciółki/koleżanki - oni są nietykalni. Wyjątek stanowią osoby w klimacie.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, dnia 04 Kwietnia 2015 - 11:04, napisał(a): niepelnosprawne Jans, dlaczego niepełnosprawne? Czyli np. niesłysząca kobieta nie wchodzi w grę? Serio pytam.

Tutaj mam to samo stanowisko jakie ma Odyseusz : nigdy nie krzywdzic partnera/partnerki.

Zalezy wiec jaki by to byl stopien zaleznosci. Czy seks oznaczal by dla niej krzywde ?

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie chodziło mi o to, czym się kierujesz. Czy masz na myśli to, że osoba niepełnosprawna mogłaby poczuć się w jakiś sposób wykorzystana, itd., czy raczej to, że osoby niepełnosprawne Cię nie pociągają w żaden sposób. Może trochę zawile to wszystko napisałam, ale myślę, że wiesz o co mi chodzi.

Ale już wiem, dziękuję za odpowiedź. :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie chodziło mi o to, czym się kierujesz. Czy masz na myśli to, że osoba niepełnosprawna mogłaby poczuć się w jakiś sposób wykorzystana, itd., czy raczej to, że osoby niepełnosprawne Cię nie pociągają w żaden sposób. Może trochę zawile to wszystko napisałam, ale myślę, że wiesz o co mi chodzi.

Ja sie kieruje zawsze przede wszystkim satysfakcja kobiety a dopiero pozniej wlasna. Nie chcialbym dopuscic do sytuacji gdzie niepelnosprawna kobieta decydowala by sie na seks tylko i wylacznie z tego powodu , ze tylko taka mozliwosc jej sie nadarzyla. Oznaczalo by to bowiem dla niej krzywde braku pelnych mozliwosci jakie by miala w przypadku pelnej sprawnosci.

To jest tylko moje teoretyczne stanowisko. Zycie czasami plata figle i zmienia nasze zapatrywania.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chcialbym dopuscic do sytuacji gdzie niepelnosprawna kobieta decydowala by sie na seks tylko i wylacznie z tego powodu , ze tylko taka mozliwosc jej sie nadarzyla. Oznaczalo by to bowiem dla niej krzywde braku pelnych mozliwosci jakie by miala w przypadku pelnej sprawnosci.

Wypowiedź niewątpliwie potwierdzająca Twoją wrażliwosc. Ale gdyby między mną a taką osobą zaiskrzyło zrobiłbym odwrotnie. Nie zawsze jest tak, ze osoby niepełnosprawne nie posiadają poczucia własnej atrakcyjnosci. A własnie odrzucenie zbliżenia mogłoby mieć opisane przez Ciebie konsekwencje.

P

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale gdyby między mną a taką osobą zaiskrzyło zrobiłbym odwrotnie. Nie zawsze jest tak, ze osoby niepełnosprawne nie posiadają poczucia własnej atrakcyjnosci. A własnie odrzucenie zbliżenia mogłoby mieć opisane przez Ciebie konsekwencje.

Tak, mysle, ze wiele osob niepelnosprawnych ma poczucie wlasnej atrakcyjnosci ale jednoczesnie cierpi z tytulu swoich ograniczen.

Podziwiam mezczyzn i kobiety ktorzy to cierpienie odrzucaja i w pelni korzystaja z zycia. Tak byc powinno.

Ale jednak ci "sprawni" powinni tez z wyczuciem podchodzic do spraw seksu i nie wykorzystywac swojego statusu w tych relacjach.

Istnieje nie tylko niepelnosprawnosc fizyczna . Jest tez jeszcze niepelnosprawnosc psychiczna.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, mysle, ze wiele osob niepelnosprawnych ma poczucie wlasnej atrakcyjnosci ale jednoczesnie cierpi z tytulu swoich ograniczen.

Ale unikanie zbliżenia może ich cierpienia wzmocnić. Rzecz jasna wukluczam seks z litosci.

Ale jednak ci "sprawni" powinni tez z wyczuciem podchodzic do spraw seksu i nie wykorzystywac swojego statusu w tych relacjach.

Ale nie powinni tą zasadą z góry się kierowac. I nie miałem na mysli jakiegokolwiek wykorzystywania ( to świadczyłoby o mojej niepełnosprawnosci). Tylko o próbie spojrzenie na nich jak na osoby pełnosprawne.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, dnia 04 Kwietnia 2015 - 12:35, napisał(a):

Ale nie powinni tą zasadą z góry się kierowac. I nie miałem na mysli jakiegokolwiek wykorzystywania. Tylko o próbie spojrzenie na nich jak na osoby pełnosprawne.

Ja tutaj nie mialem na mysli Twojej odpowiedzi tylko rozwinalem dalej moje rozwazania. Byc moze troche niejasno.Sorry.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry temat.. Ale to wszystko względne!

Rodzina? Cóż, to chyba zależy od stopnia pokrewieństwa :). Niepełnosprawność może mieć różne oblicza, mąż przyjaciółki tez mieści mi się w głowie, chyba, że wiedziałabym, że przyjaciółka tego nie chce. Romanse w pracy? W dzisiejszych czasach pracę zmienia się średnio co 2 lata, akurat zdąży się wypalić :). Reasumując, mam podejście relatywistyczno -etyczne, jak Odyseusz. Nie robić krzywdy, ale swoją wolność ograniczać wyłącznie wolnością otoczenia.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry temat.. Ale to wszystko względne!

Rodzina? Cóż, to chyba zależy od stopnia pokrewieństwa :). Niepełnosprawność może mieć różne oblicza, mąż przyjaciółki tez mieści mi się w głowie, chyba, że wiedziałabym, że przyjaciółka tego nie chce. Romanse w pracy? W dzisiejszych czasach pracę zmienia się średnio co 2 lata, akurat zdąży się wypalić :). Reasumując, mam podejście relatywistyczno -etyczne, jak Odyseusz. Nie robić krzywdy, ale swoją wolność ograniczać wyłącznie wolnością otoczenia.

Bardzo fajne podejście do tematu ... bo i rzeczywiście jest to względne, a i oczywiście mówimy o zasadach tu i teraz.

Wszyscy doskonale wiemy, że raz się czegoś zapieramy, mamy zasadę, a jutro ją łamiemy i o dziwo ;) ....jest fajnie :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...