Skocz do zawartości
Duszek gingerIL

jak namówić żonę na trójkąt

Rekomendowane odpowiedzi

Gooshka - radzisz mu coś, na co sama machnęłaś ręką. To jak - warto rozmawiać, czy nie ma to sensu?

na nic nie machnęłam ręką. Od rozmowy zaczęłam, rozmawiałam ale bez powodzenia i z tym się pogodziłam a to zgodzisz się wielka różnica. Bo ja tu na forum, trafiłam z ciekawości a nie po instrukcje postępowania. nie oczekuję, że ktoś mnie oświeci, poda na tacy gotowe sposoby. Ja sie starałam, próbowałam i na tę chwile wiem, że nieskutecznie opisałam to i tyle. Ale wiem, że dwoje ludzi nic nie zdziała jeśli się ze sobą nie dogadają. Bo jeśłi jie będa rozmawiać to będa obok siebie tak jak ja. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To, co w tym wątku napisałaś, jest dla Ciebie radą. 

Jeśli zrezygnujesz z rozmowy, zostaje tylko takie czy inne oszustwo... 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Taki triplet dzisiaj:

Wydaje mi się, że jedyną skuteczną metoda jest rozmowa z żoną

Próbuję od dłuższego czasu - bezskutecznie.

Skoro próbujesz bezskutecznie to masz wyjaśnienie. Twoja Żona nie chce trójkąta.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

M:  Nie wiem czy autor tematu wziął się w końcu za czytanie forum żeby znaleźć odpowiedź na pytanie, ale w skrócie opiszę co mnie tutaj podpowiedziano i co wdrożyłem ze skutkiem.

Rozmawiać, rozmawiac (no chyba że rozmowa skończy się awanturką jakąś to pozamiatane) rozmawiać również w czasie zabaw,wplatać te fantazje do zabaw, rozpalać wyobraźnie, rozmawiać itd w różnych konfiguracjach częstotliwościach. Czas czas czas, kropla drąży skałę.

Innego przepisu tu nie znalazłem, a ten okazał się skuteczny, jeśli kobieta nie mam jakiejś totalnej blokady np światopoglądowej i gdzies tam w fantazjach/ snach nawet tych nie świadomych do końca cos takiego się pojawiało to jest duż szansa na sukces. Później tylko należy uważać przy poszukianiu kochanka żeby nie trafic na jakiegoś "orła" który swoim zachowaniem nie zablokuje kobiety.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek gingerIL

Dzięki para_lodz.

Próbuję prawie dokładnie tego, co napisałeś. Idzie jak po grudzie. Kiedy już wydaje się, że jest szansa na przełom, nagle następuje całkowita blokada i wracam (y) do punktu wyjścia.

Zapisałem się do tego forum, aby poszukać porad, podpowiedzi, skorzystać z doświadczeń innych, itp... Nadzieja umiera ostatnia, więc będę próbował dalej...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie naciskaj, to musi samo kiełkować i potrzeba czasu, nawet później jeśli kiedyś powie tak chciałabym do realizacji tego chcenia potrzeba będzie czasu.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To, co w tym wątku napisałaś, jest dla Ciebie radą. 

Jeśli zrezygnujesz z rozmowy, zostaje tylko takie czy inne oszustwo... 

Czasem nie da się rozmawiać, Sweetie. Jasne, są drastyczne rozwiązania, ale czasem ludzie są pośrodku na osi czasu między jednym a drugim. Muszą poczuć, że JUŻ nie da się rozmawiać i przestać na to czekać.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To co zostaje, jeśli nie da się rozmawiać, hmm?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż i daj Jej się zapisać na to forum, niech poczyta, niech zobaczy że takie zachowania nie są totalną patologią, że ludzie robią takie rzeczy, są z tego powodu szczęśliwi, realizują swoje fantazje, umacniają swoje związki.

Że to wszystko nie prowadzi nieuchronnie do rozpadu związku, jak to jest opisywane przez domorosłych psychologów na innych portalach.

Że nie jest to dewiacja którą trzeba leczyć.

Niech zobaczy że jest to bardziej normalne niż się może wydawać.

Niech nawet napisze swój temat gdzie podzieli się swoimi wątpliwościami.

Good Luck :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Całe mnóstwo innych rzeczy, które nie pozwalają się rozstać :).

A poważnie, rozmowa nie jest remedium (wiem, wiem, czasem bywa, ale nie o tym chciałam...) na rozbieżności potrzeb seksualnych.

Jeśli ja chcę codziennie, a mój mąż raz w tygodniu, to w drodze ustaleń nie rozpiszemy harmonogramu na co drugi dzień... To nie są tematy, które się da przegadać i rozwiązać. Jasne, można, ale nie wtedy, gdy są spolaryzowane oczekiwania.

Co zrobić, kiedy on chce trójkąt, a dla niej to abstrakcja? O czym rozmawiać? O tym, że się tego bardzo chce? Ona tego bardzo nie chce. Gdzie jest miejsce na kompromis?

Wiem!!! Niech ten drugi z trójkąta włoży jej tylko pół! :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...