Skocz do zawartości
saun

Ciekawe postacie- Otto Muehl

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw poczytamy, co tam rzecze Wikipedia:

Otto Muehl (ur. 16 czerwca 1925 w Grodnau, Burgenland w Austrii zm. 26 maja 2013 w Moncarapacho, Olhao, Portugalia) – austriacki artysta, główny uczestnik i założyciel nurtu artystycznego znanego jako akcjonizm wiedeński. W 1943 Muehl musiał odbyć służbę w Wermachcie. Przeszedł szkolenie oficerskie, po czym został awansowany na stopień porucznika. W 1944 brał udział w bitwach lądowych podczas ofensywy w Ardenach. Po wojnie studiował nauczanie niemieckiego i historii, jak również nauki o sztuce na Akademii Sztuk Pięknych w Wiedniu.

W 1972 roku założył Friedrichshof Commune, która istniała do lata dziewięćdziesiątych. W 1991 roku Muehl został oskarżony o przestępstwa na tle seksualnym z udziałem nieletnich i skazany na 7 lat więzienia. Wypuszczony na wolność w 1997, po odbyciu sześciu i pół roku kary, założył małą społeczność w Portugalii. Mniej więcej w tym samym czasie opublikował pamiętniki Z więzienia (Aus dem Gefängnis).

W latach sześćdziesiątych jego celem było 'przezwyciężenie malarstwa sztalugowego poprzez przedstawienie jego procesu destrukcyjnego'. Tworzył roślinne struktury przy użyciu złomu żelaznego (Gerümpelplastiken), jednak niebawem skłonił się ku Akcjom w sercu happeningów w Nowym Jorku. W 1962, kiedy Muehl miał 37 lat, miała miejsce pierwsza Aktion – Die Blutorgel, która odbyła się w atelier artysty mieszczącym się przy Perinetgasse w Wiedniu. Brali w niej udział sam Muehl, Adolf Frohner i Hermann Nitsch. Po niej w 1963 nastąpiły Fest des psycho-physischen Naturalismus i Versumpfung einer Venus. Od 1964 do 1966 wiele Malaktionen zostało sfilmowanych i sfotografowanych przez Kurta Krena i Ludwiga Hoffenreicha. W 1966 Muehl wraz z Günterem Brusem opracowali nową metodę Akcji: zamiast płótna ciało stało się areną akcji performatywnej. W 1968, Muehl, Brus i Oswald Wiener zorganizowali akcję o nazwie „Kunst und Revolution” na Uniwersytecie Wiedeńskim, co wywołało skandal w prasie; artyści zostali aresztowani (Brus musiał wyjechać do Berlina). Muehl zmarł w wieku 87 lat w Moncarapacho w Portugalii.

Teraz trochę pooglądamy. Są to zdjęcia wybrane. Wszelkich opracowań i zdjęć, można znaleźć w sieci bez liku, w tym na stronie poświęconej Muehlowi. Wiele materiałów jest w języku Niemieckim.

muehl4.jpgmuehl3.jpgmuehl8.jpgmuehl7.jpg

mehl1.jpgmuehl2.jpgmuehl6.jpgmuehl5.png

Jeżeli ktoś ma siłę by obejrzeć, można też pozanurzać się w materiały filmowe, ale są to godziny niesamowitych dziwactw. Ciekawe, ilu Rogaczy oddałoby swoją Panią do takiej komuny Muehla? :redevil:  Z niego samego, ohydus był nieziemski, ale performersy które robił, powalały z nóg. Koło tego przejść obojętnie się nie da.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Koło tego przejść obojętnie się nie da.

Nic dodać, nic ująć :)

Obejrzałam fragmenty...

Mega udziwnień na tych filmach nie brakuje ,niektóre mnie rozbawiły do łez  ,a inne odsłaniają skrywane instynkty zwierzęce ...

A niektóre sceny są tak niewyraźne że już nie wiem czy ohydne ,czy tą ohydę budzi moja wyobraźnia ...

W ramach eksperymentu mogłabym się tam znaleźć na chwile...

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie dlaczego ostatecznie rozpadła się ta komuna. Bo faceci przestali wracać na lunch do siedzib komuny i kobiety oburzyły się brakiem sexu. Doprowadziło to do kłótni i siłą rzeczy do rozpadu.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądałam nawet film dokumentalny chyba na ZDF niemieckim o tym świrze. To były lata 70-te czas kiedy takie dziwactwa były na porządku dziennym i nikogo to nie dziwiło. A groupies albo dzieci kwiaty? Teraz to nie do pomyślenia. Teraz jest facebook  :facepalm:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieci facebooka mają czego żałować. Swoją drogą facet był wg mnie geniuszem w manipulacji. I miał tyle kobiet :sex1:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy człowiek....w materiały filmowe zagłębię się w wolniejszej i swobodniejszej chwili :list:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Już po zdjęciach widać że to dawno było. Te NRDowskie fryzury :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Już po zdjęciach widać że to dawno było.

Ja bym powiedzial , ze to dawno temu bylo ale ze temat jest wciaz aktualny tyle , ze w nowszym ujeciu.

Sekty byly sa i beda.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie my też jesteśmy sektą. Spotykamy się, organizujemy gang bangi... Rogacze oddają swoje Żony Kochankom.. czasem wielu Kochankom. Wszystko to samo, tylko w nowszym ujęciu.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...