Skocz do zawartości
zeeloog

Rogacz a sprawa polska:)

Rekomendowane odpowiedzi

Jans ty kurde pesymista jesteś ... młody jaki czy co ?

eee tam .Umiarkowany optymista. A mlody to dawno temu :redevil:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

i jest to teza za którą warto wypić bądź pokochać się - wszak ofiary mogą być różnie składane - byle by nikogo nie krzywidziły ;)

nasz wpływ jako masy jest duży ale jest uwarunkowany społecznym pochodzeniem, kulturą, terytorialnym zasięgiem itp - ogólnie procesy złożone a jednoczeńsnie proste jak u mrówek rudnic :)

sprowadzają się do wspólnego mianownika ale z uwzględnieniem zmiennych na które z uwagi na skalę nie mamy jako jednostki wpływu

przykładowo rzecz biorąc tolerancja wobec innych przekonań graniczy z tym co sami jestesmy w stanie zaakceptować bez ingerencji w nasze preferencje, np  w naszej kulturze cudzołożenie - czy to w formie zdrady swingu czy cuckoldu było piętnowane  w znaczeniu kultury czy stawiane jako grzech /w rozumieniu wiary /  to jednak nie jest tak potępiane jak seks z nieletnimi czy zoofilia - zarówno pod względem społecznego odbioru jak i religijnego -  kultura zachodnia/chrześcijańska / tak ma - w kulturze bliskiego wschodu co do dwóch ostatnich aspektów jest luźniej  -  ale gorzej np w kwestii nieobyczajnego ubioru /vide krótkie kiecki/  kwestia wiary ale i kultury /obyczajowości/  \

i tu pojawia się terytorializm - o ile do pewnych aspektów naszej kultury /wiary/ podchodzę z rezerwą - zdecydowanie i z pełną agresją sprzeciwię się próbie narzucenia obcych kulturowo - . religijnie/ wzorców  które ingerowałyby w moje zwyczaje /obyczaje/

po naszemu zastrzelę pierwszego skurwona który zakazałby Moonce w moim kraju  chodzenia w krótkiej  kiecy  / z wyłączeniem miejsc kultu  w których takie zachowanie jest wyjątkiem a nie regułą :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ok szacunek dla innych kultur i ogólnie po prostu zachowuj się wobec innych jak chciałbyś żeby zachowywali się wobec ciebie ... Jeżeli kochasz ludzi to nie ma z tym problemu ... problemy zaczynają się kiedy zaczynasz ich dzielić

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ha  ktosiu - sęk w tym że ludzi nie zawsze się dzieli - czasami sami się dzielą :)  wieża babel nie była tak chujowym pomysłem jak by się wydawało - odmienność kulturowa nie musi być zła pod warunkiem że jeśli mi nie pasuje nie robi mi desantu  i nie narzuca swoich racji piętro niżej :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli kochasz ludzi to nie ma z tym problemu ... problemy zaczynają się kiedy zaczynasz ich dzielić

No to mam problem bo wczoraj przygladalem sie w TV panu Putinowi i jakos nic nie znalazlem co by mnie do niego przyciagalo :facepalm:

Nawet jako Wielkiego Brata bym go nie cierpial :pala:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Ty homoś nie jesteś .... a ma taką ładną dupeńkę ....

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans to jest na dwóch ... conajmniej :)  akurat Putler prosi się o wczesny wpierdol żeby nie powtórzyła się hisotria - a ona lubi się powtarzać

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Ty homoś nie jesteś .... a ma taką ładną dupeńkę ....

Oj , co racja to racja   :lach: 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

spoko dopóki wąsika nie zapuści ...

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

akurat Putler prosi się o wczesny wpierdol żeby nie powtórzyła się hisotria - a ona lubi się powtarzać

... obys tylko nie wykrakal bo mu dziwnie z oczu patrzy :diablo3:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...