Skocz do zawartości
GrrrOnYou

Naga prawda - Sauny na południu

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem poruszyć tematykę saun ze strefami nagości na południu Polski. Ostatnio z moją Panią podczas pobytu na śląsku postanowiliśmy wpaść do Nemo w Dąbrowie Górniczej. Pierwszy rzut oka i widać, że tematyka nagiego saunowania w Polsce jest bardzo obca. Ludzi nawet w okresie wolnego jak na lekarstwo. Moja połowica ku mojej uciesze była nawet chętna nieco poparadować nago przy innych mężczyznach lecz deprymowało ją to, że... była jedyną kobietą na cały kompleks saun. A tak to sami mężczyźni gdzie często są to grupki napalonych małolatów szukających jakiejś okazji typu "o ej stary zobaczymy cycka".

Wiem o istnieniu na samym śląsku jeszcze saun ze strefami nagości w:

Termy Rzymskie w Czeladzi

Aquadrom w Rudzie Śląskiej

Moje pytanie jest czy ktoś ma jakieś doświadczenia z wyżej wymienianych saun? Czy może trafiliśmy po prostu na jakiś kiepski okres?

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem zarówno w Nemo jak i w Pałacu Saturna w Czeladzi.

No cóż, w Nemo to tylko wydzielony kompleks saunowy wśród strefy basenowo-aquaparkowej, więc nic dziwnego że bywają tam ludzie z doskoku "ciekawi jak to wygląda".

W Czeladzi to już typowy kompleks tylko saunowy, więc raczej przypadkowych ludzi tam nie ma, jest duuuużo większe, bardziej kameralnie i atmosfera bliższa typowo naturystycznej. Nawet są powywieszane kartki "że ludzie zachowujący się nieodpowiednio będą wypraszani", znaczy się czytając między wierszami że atmosfera jest na tyle wyluzowana że czasami niektórzy pozwalają sobie na więcej :)

A to że kobieta będzie się czasami czuła jak słoń na wystawie, no cóż, co zrobić :) Taka specyfika miejsca i raczej nie ma co liczyć że płeć piękna będzie kiedykolwiek w nadmiarze w takim miejscu..Tak na pocieszenie dla kobiet wspomnę że zdarzyło mi się być zaczepianym przez gejów, których też sporo w takich miejscach :)

Nie zastanawiać się i robić swoje :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To wiadomo, że mężczyzn zawsze będzie więcej ale już gdyby chociaż jedna jedyna jakaś kobieta inna była tam też odważna to wtedy i moja by miała już więcej odwagi a tak samej... :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze podobnież jest coś w Chorzowie nowego, ale nie byłam, słyszałam tylko opinie że strefa nagości obowiązuje.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ona

temat okleny hihi

na przykładzie Wrocławia i tutejszego aquaprku polecam późne godziny w strefach saun, a najlepiej to w ogóle szukac tych kameralnych saun przy mniejszych kompleksach sportowych typu pływalnie akademickie czy "niesieciowe" fitnesskluby. z drugiej strony w tych najmniejszych zdarzyć się może, że będziecie sami...no ale my dotychczas chodziliśmy do sauny wypocząć.

M lubi paradować z "generałem" publicznie, ale prawie zawsze trafia sie uprzyjmy-komentujacy hihi

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

M lubi paradować z "generałem" publicznie, ale prawie zawsze trafia sie uprzyjmy-komentujacy hihi

hihi , dobrze wiedziec gdzie "generalicja" urzeduje. Stwierdzilem , ze juz dalej na poludniowy zachod od Wroclawia az do granic brak jest jakichkolwiek mozliwosci normalnego saunowania. Wszyscy w ubiorach kapielowych !

Dopiero za granicami w Czechach i Niemczech zaczyna sie normalny kraj saunowiczow.

Tak wiec nalezy skreslic Jelenia Gore, Karpacz, Kowary, Walbrzych,Zgorzelec z mozliwosci saunowania. Totalna porazka.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

My regularnie odwiedzamy Termy Rzymskie w Czeladzi. Możemy polecić wizyty zarówno w zimie duża strefa saun, zewnętrzne jacuzzi, bardzo fajne ceremonie saunowe jak i w lecie ponieważ jest zewnętrzny taras na którym można sie opalać. . Bardzo fajne miejsce nawet na całodniowy relaks. Kulturalnie i kameralnie.

Dolny Śląsk i okolice... Aquapark we Wrocławiu niestety połączony z basenem więc i kultura saunowania na tym nieco cierpi. Jak dla mnie nie ma atmosfery, jest zbyt jasno i nieprzytulnie.

Saunarium w sky tower ... Wystrój stanowczo bardziej w klimacie jednak połączenie z siłownią nie zawsze wychodzi temu miejscu na dobre.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem poruszyć tematykę saun ze strefami nagości na południu Polski. Ostatnio z moją Panią podczas pobytu na śląsku postanowiliśmy wpaść do Nemo w Dąbrowie Górniczej. Pierwszy rzut oka i widać, że tematyka nagiego saunowania w Polsce jest bardzo obca. Ludzi nawet w okresie wolnego jak na lekarstwo. Moja połowica ku mojej uciesze była nawet chętna nieco poparadować nago przy innych mężczyznach lecz deprymowało ją to, że... była jedyną kobietą na cały kompleks saun. A tak to sami mężczyźni gdzie często są to grupki napalonych małolatów szukających jakiejś okazji typu "o ej stary zobaczymy cycka".

Wiem o istnieniu na samym śląsku jeszcze saun ze strefami nagości w:

Termy Rzymskie w Czeladzi

Aquadrom w Rudzie Śląskiej

Moje pytanie jest czy ktoś ma jakieś doświadczenia z wyżej wymienianych saun? Czy może trafiliśmy po prostu na jakiś kiepski okres?

na frekwencję olbrzymi wpływ ma cena biletów - olbrzymia - niestety gospodarze tych obiektów nie mają pojęcia o prowadzeniu takich obiektów - koszt utrzymania czy jest 5 gości czy 500 jest niemal taki sam, a wpływy diametralnie różne, gdyby ceny biletów spadły znacznie to przy większej frekwencji byłyby wyższe wpływy, a tak te wszystkie obiekty są deficytowe.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

TO ja dorzucę swoją opinię.

Osobiście najbardziej podoba mi się w Białczańskiej "Bani" czy jak to się teraz nazywa.

I wystrój klimatyczny, jakość przyzwoita, miejsca sporo, ludzi chwilami też, do tego skrupulatnie pilowana strefa nagości i osobne wejście w stosunku do akquaparku, co oszczędza kolejek jak i pieniędzy. 

No i zupełnie poza temate, możliwość wygrzania się w saunie, po wymarznięciu na stoku, praktycznie z marszu - prceless. 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek widmoo

cześć

Nie wybralabys się że mną do Nemo w najbliższy poniedziałek?

Będę w pobliżu a wieczorem jestem w hotelu więc moglibyśmy miło spędzić czas

Jeszcze podobnież jest coś w Chorzowie nowego, ale nie byłam, słyszałam tylko opinie że strefa nagości obowiązuje.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...