Skocz do zawartości
illa

Niestosowne pytania od "trzecich"

Rekomendowane odpowiedzi

Niestosowność pytań zależy jedynie od sytuacji i mojego nastroju. Jeżeli nie mam ochoty komuś czegoś objawiać to po prostu tego nie robię. Jeżeli nie mam nastroju to może jedynie wymknąć się niestosowna odpowiedź. Lekko nie jest. Raz na jakiś czas pojawia się osoba, z którą mam ochotę na więcej niż tylko przygodny seks w zamkniętym pokoju. Taka, z którą mógłbym podzielić się częścią swojej prywatności. Wtedy mogę rozmawiać o wszystkim. Niestety coraz rzadziej.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam problemu z pytaniami samymi w sobie. Zawsze można po prostu nie odpowiedzieć. Z pokrewnych sytuacji, zdarzyło mi się zakończyć bardzo szybko rozmowę z kimś kto domagał się w drugiej wiadomości, że będę mu pisał rozbudowane scenariusze i opowiadania.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze można po prostu nie odpowiedzieć. Z pokrewnych sytuacji, zdarzyło mi się zakończyć bardzo szybko rozmowę z kimś kto domagał się w drugiej wiadomości, że będę mu pisał rozbudowane scenariusze i opowiadania.

Ująłeś to najlepiej. Na tym właśnie polega urok rozmów internetowych. Można po prostu nie odpowiedzieć :) Nie sposób jest utworzyć listę niestosownych pytań bo każde, nawet najbardziej niewinne pytanie, żart, może się okazać faux pas. Taki przykład niefortunnego żartu "Może masz siostrę, bo lubię trójkąty, hihi?"  ;-Miałam siostrę, ale umarła na raka rok temu". I co teraz? Ojej, tak mi przykro, nie wiedziałem (oczywiście) przepraszam, kajam się, kwas, demencja starcza. Miało być zabawnie a wyszło chujowo.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety, "fopasa" można nieświadomie i bardzo łatwo strzelić. Ale można wybrnąć z twarzą, na szczęście. A sądzę, że każda myśląca osoba przyjmie przeprosiny i rozumie, że wpadki mogą zdarzyć się każdemu.

Dlatego jestem zdania, że nie należy wypytywać o sprawy osobiste i zawodowe. Jeśli znajomość kontynuujemy, to wszelkie informacje wyjdą w sposób naturalny i niewymuszony. Tak po prostu. Nabierasz zaufania do danej osoby, to i rzucisz mimochodem to i owo o sobie. ;)

Natomiast bardzo niestosowne i MNIE niezmiernie irytuje, gdy ktoś drąży jakiś temat, dopytuje, wypytuje, mimo iż widać, że nie mam ochoty odpowiadać (nie mylić z przekomarzaniem się, ale wtedy adwersarz o tym wie doskonale). Jakoś wtedy odechciewa mi się znajomości.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek clerman

Sądzę, że niewłaściwe pytania z zasady dyskwalifikują kandydata. Nie dość, że wchodzi w ryzykowne obszary, to jeszcze nie potrafi zadać pytania we właściwy sposób.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Myślę, że nie trudno wyczuć kiedy nasze pytanaia zaczynają być niestosowne/irytujące, że druga strona nie ma zamiaru udzielać odpowiedzi... wystarczy powstrzymac się przed chęcią drążenia tematu i wszystko bedzie ok :)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie lubie jak ktoś wchodzi w życie prywatne. Samemu staram się nie zadawac takich pytań. Tak jakby to miało dla mnei wielkie znaczenie gdzie ktoś pracuje. Sorki ale nie szukam posady :)

Ogólnie irytują mnie pytania o życie prywatne i te uważam za niestosowne.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie lubie jak ktoś wchodzi w życie prywatne. Samemu staram się nie zadawac takich pytań. Tak jakby to miało dla mnei wielkie znaczenie gdzie ktoś pracuje. Sorki ale nie szukam posady :)

Ogólnie irytują mnie pytania o życie prywatne i te uważam za niestosowne.

A przepraszam o czym będziesz rozmawiał z Kochanką po roku znajomości czy dwóch (o ile takowe wchodzą w grę) ?

Będziesz non stop słał erotyczne sms-y, mówił do telefonu czy na ucho sprośne słówka? Bo mi po 3 miesiącach takiej znajomości by się tym odbijało.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz Su, nie chodzi mi o takie pytania podczas dluzszej znajomości. Chodziło mi raczej o irytujace pytania na "dzień dobry". Jest wiele innych ciekawszych tematów do rozmowy po których równie dobrze można się poznać bez krępacji i z wyczuciem taktu.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz Su, nie chodzi mi o takie pytania podczas dluzszej znajomości. Chodziło mi raczej o irytujace pytania na "dzień dobry". Jest wiele innych ciekawszych tematów do rozmowy po których równie dobrze można się poznać bez krępacji i z wyczuciem taktu.

Na początku toż to normalne że nie pytam o pewne rzeczy, chociaż też chcę wiedzieć czy mam do czynienia z 20 letnią recydywą czy z bardziej normalną osobą. Więc pytanie czym się ktoś zajmuje mniej więcej chyba nie jest nie na miejscu.

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...