Skocz do zawartości
Jans

WINDOWS 10

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawe. Nowego laptopa kupiłem już zainstalowanym systemem Windows 7. Nawet nie wiedziałem, że można dostać wersję bez systemu operacyjnego.

Zarowno lapka jak i PC mozesz kupic znacznie taniej bez dysku twardego (np SSD) i oczywiscie jakiegokolwiek systemu. Potem sam wybierasz sobie dysk twardy i system wedlug zyczenia i je instalujesz wlasnorecznie.

W Twoim wypadku skoro masz wszystko gotowe musisz sie przyjrzec warunkom gwarancyjnym. Co tam jest napisane ?. Jaki status ma Win7 a jaki Win8 i co jest dopuszczalne. Czy Win 8 to pelna wersja czy tylko Recovery systemu. Jesli to oryginalne Recovery to z nowym lapkiem nie bedzie funkcjonowala bo beda nowe komponenty.

Numer seryjny jest tutaj nieistotny. Obejrzyj sobie dokladnie ten dysk Win 8 i co na nim jest napisane. Czy jest z nim wlasna licencja ?

Tutaj konkretny przyklad takiego lapka skladanego wedlug wlasnych zyczen :

http://www.ebay.de/itm/Wortmann-Terra-Mobile-1529H-Notebook-Barebone-ohne-RAM-HDD-NEU-OVP-/121299443791?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1c3e02a04f

- bez systemu operacyjnego

- bez RAM

- bez HDD lub SSD

- lapek posiada juz 2xUSB3

- bez CPU

lapek posiada aktualny sockel do procesora mobilnego Intela (G3) i moze przyjac procesory 4-generacji np Intel Core i7-4800MQ

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy Win 8 to pelna wersja czy tylko Recovery systemu. Jesli to oryginalne Recovery to z nowym lapkiem nie bedzie funkcjonowala bo beda nowe komponenty. Numer seryjny jest tutaj nieistotny. Obejrzyj sobie dokladnie ten dysk Win 8 i co na nim jest napisane. Czy jest z nim wlasna licencja ?

Rzuciłem okiem na ten dysk. To są właściwie razem spakowane w folię dwie płyty z napisem na wierzchu Windows 8 Pro. Na opakowaniu dopisano jeszcze, że do użytku tylko z komputerem Toshiba PC.  

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Na opakowaniu dopisano jeszcze, że do użytku tylko z komputerem Toshiba PC.

Skoro brak jest licencji to nic te dyski nie sa warte. Prawdopodobnie to tylko wersja Recovery tylko do tego lapka (albo do calej serii identycznych)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Ciekawe. Nowego laptopa kupiłem już zainstalowanym systemem Windows 7. Nawet nie wiedziałem, że można dostać wersję bez systemu operacyjnego.

W moim zestawie dostałem osobno oryginalną płytę z systemem Windows 8. Zostałem przy 7, skoro już była na pokładzie i działa b. dobrze, ale mam pytanie: czy gdybym kupił taniej nowego laptopa bez żadnego systemu operacyjnego, to mogę wgrać do niego system 8 z takiej płyty, czy jest ona przypisana do konkretnego numeru seryjnego laptopa?

system który dostajesz wraz z laptopem to wersja oem i jako taka jest przypisana do konkretnego komputera ........

a wgrac możesz tak....jeśli użyjesz "witaminy" żeby aktywować licencje....

ale wgrać możesz dowolny system jaki tylko Ci odpowiada ......

a komputery czy laptopy bez systemu ,znajdziesz w kazdym sklepie....a juz w klepach internetowych na maxa ...wystarczy przefiltrowac pytanie i...

http://www.komputronik.pl/category/13036/Komputery_Laptopy_Laptopy_powyzej_16_.html?sb=&sd=&sa=&showProducts=1&ot=107&a[1947][]=2587&a[1947][]=2589

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym nie poruszać tutaj kwestii "witamin".

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wolałbym nie poruszać tutaj kwestii "witamin".

Sluszna uwaga !

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

18. Windows 10 bedzie w pierwszym roku uzytkowania dla wszystkich dotychczasowych uzytkownikow Windows 7 , Windows 8.0 , Windows 8.1 , Windows Phone 8.1 :indians: :indians: BEZPLATNY !!! :belt: :belt: oznacza to , ze nowy system zachowa wszystkie dotychczasowe ustawienia, zbiory , programy z dotychczasowych wymienionych programow operacyjnych.

Chcialbym przypomniec tutaj powyzej moja uwage z poczatku tego roku .

Windows 10 bedzie bezplatny dla wszystkich legalnych uzytkownikow wymienionych programow operacyjnych.Czego mozna chciec wiecej ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

to ja komus mogę oddac swojego win 10 jak dostane za darmo hehehehe

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko żeby oddać komuś w ten sposób zdobyty legalny W10, musisz go oddać wraz ze sprzętem. Nadal chętny. ;) ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

no jasne hehehehe

tylko ja nie wiem jak niby go dostane :)

bo napisali ze dla tych co juz uzywaja systemu win i miedzy innymi wind 8.1 na tel

akurat mam smarta z windą ...wiec ciekaw jestem czy dostane jakąś wersje win 10 na tel?? bo nie czytalem zeby mialo sie pojawic cos wiecej niz obecne 8.1 i raczej sie nie pojawi

ale skoro mam winde 8.1 na telefonie a obiecuja mi za darmo mimo tego win 10 to chyba powinienem dostac:)

wiec jak mi dadza to jest Twoj

aaa tam jest napisane ze przez rok bedzie mozliwe korzystanie z niego bezpłatnie

ciekawe jak mi dadza klucz do aktywacji win 10

pewnie bede sie musial rejestrowac gdzies ,podawac mase danych znowu.....synchronizowac smarta z jakims dziadostwem zeby potwierdzili sobie zależność i wtedy

to ja ich pierd..... po co mi klucz....jak mam wytrych do wszystkiego

w d....niech se wsadza :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...