Skocz do zawartości
Jans

WINDOWS 10

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi Doktorku !

Znowu zgadzam sie z Toba ale tylko po czesci. Zwroc uwage , ze to co oczywiste w naszym zyciu tak jak ten komputer czy samochod czy tez .... zdrowie jest przez nas malo cenione bo malo o to dbamy. To sa rzeczy oczywiste i maja funkcjonowac i basta.

Krzyk rozpaczy rozlega sie dopiero kiedy przestaja.

Nie trzeba byc wcale pasjonatem , zeby od czasu do czasu zajrzec blizej do urzadzenia czy tez profilaktycznie zrobic sobie jakies tam badania.

W rezultacie mamy takie obrazy : komputer muli dlugo, jest zawirusowany, ciagle sie zawiesza , niezawodnosc spada.

Tak samo samochod czy czlowiek.

Te organizmy (urzadzenia) trzeba pielgnowac i o nie dbac bo dopiero wtedy spelniaja zadania. W przeciwnym wypadku ryzykujemy awarie.

Tak jest przeciez wszedzie. Dzisiejsza technika wymaga nie tylko tego co kupimy na obiad ale tez tego czy mamy aktualnego antyvirusa czy system operacyjny w komputerze itd.

Albo zwykle spojrzenie na to czy przypadkiem nasz kotek nie zrobil sobie gniazdka za cieplym wentylatorem komputera ktory sie zadlawil swoim cieplem i zdechl.

Znam przypadek gdzie ptaki zrobily sobie gniazdo w kominie i domek splonal bo wlasciciel nie zadbal o ochrone.

A pasjonaci zawsze byli i beda . Spotkalem juz wielu takich ktorych fascynuje w komuputerze bulgotanie wody czy kolorowe swiatelka.Ci fascynaci to tacy zboczency pod nazwa Modding.

Sa tez i inni  :redevil:  .

Nie nalezy wiec przesadzac w swojej trosce o komputery ale dbac o nie wystarczajaco. To minimum musimy im jednak poswiecic bo przeciz pomagaja nam w codziennym zyciu.

A serwisowac musimy wszystko :) .

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Juz wkrotce Win10 bedzie sie instalowal automatycznie jako polecane UPDATE , tutaj oficjalna wiadomosc :

Eeee że co przepraszam?

Czyli że jak mam włączone automatyczne aktualizacje to mi sie automatem 10 zassa?

Ja nie chcem, :( da się to jakos obejść? 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli że jak mam włączone automatyczne aktualizacje to mi sie automatem 10 zassa?

Ja nie chcem, :( da się to jakos obejść?

Panie Ferdku drogi ! Ja tez nie chcem , ale muszem !

Najpierw Microsoft sciaga "bezplatnie" nasze dane a potem obudzimy sie z reka w nocniku .

Nie wesolo to wyglada.

Ja tez najchetniej do konca zycia hustal bym sie na win7 ale wtedy ile zarobil by na mnie Microsoft ? Oni chca tylko zarabiac , zarabiac .....obojetnie jak.

Narazie jednak znalazlem prowizoryczne wyjscie z sytuacji ktore podalem tutaj wczesniej.

Ale jest tez na szczescie alternatywa : LINUX. Mozemy spac spokojnie.

Tylko ten nocnik mnie niepokoi :smutny2:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No niestety moje programy nie kolegują się z Linuxem :(

To w wolnej chwili muszę poszukać tego prowizorycznego wyjścia które podałeś

10ki nie chcę (poza zbieractwem danych) bo po pierwsze mi się nie podobie, a po drugie cały czasz czytam o jakiś błedach i zwiechach we współpracy z programami które mnie interesują no i o wywalajacych się sterownikach.

A o jakim nocniku piszesz ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A o jakim nocniku piszesz ?

Myslalem wlasnie o tych "niespodziankach" ktore podales. Wedlug mnie kazda nastepna wersja systemu operacyjnego powinna byc lepsza a nie wprowadzac nowe problemy.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

TAK !

Nie bez powodu sledzilismy tutaj dokladnie urodziny nowego systemu.

Jak na razie jestem bardzo ostrozny bo meldunki sa niepokojace.

Dlatego w dalszym ciagu zalecam pozostawac ze starym WIN 7 lub WIN 8 tak dlugo jak to mozliwe.

Nie podoba mi sie samowolne manipulowanie moim komputerem kiedy sa robione tzw UPDATE zwykle po wylaczeniu systemu kiedy ide spac.

Wczesniej nie jest wytlumaczone czego maja one dotyczyc i czy wyrazam moja zgode na te zmiany.

Akcja "cichociemnych" bardzo prawdopodobna .

Wedlug mnie Update powinno byc robione zawsze w sposob jawny i zrozumialy dla uzytkownika i pozwalajacy jemu wybrac opcje zmian.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

No niestety moje programy nie kolegują się z Linuxem

napisz co najbardziej Ci jest potrzebne a ja z ciekawości sprawdze co i jak

co hula a co nie na linuxie

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To co wykożystuje w pracy ma jasno określone wymagania i wiem że nie śmiga (porogram pracuje na bazach sql)

Pół zawodowo używam np Lightrooma i on zdaje się też z linuxem się nie lubi

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

ok

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...