Skocz do zawartości
Jans

WINDOWS 10

Rekomendowane odpowiedzi

Turbo, bądź uprzejmy używać nicku osoby, do której się zwracasz, takie są minimalne zasady dobrego wychowania, gdy się nie siedzi na przeciw swojego współrozmówcy lub cytować wypowiedź, jeśli masz problem z pamięcią do imion.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehe dobre. Instalowales, testowales? Bo Twoja wypowiedź wygląda trochę jak byś widział Windows 10 tylko na Youtube. Niezawodnością,ostrożnością, bo co? Masz jakieś informacje na ten temat?

Chcialbym Ciebie prosic o zmiane tonu z konfrontacyjnego na kooperatywny.

Inaczej bede zmuszony zakonczyc wspolprace.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Turbo, bądź uprzejmy używać nicku osoby, do której się zwracasz, takie są minimalne zasady dobrego wychowania, gdy się nie siedzi na przeciw swojego współrozmówcy lub cytować wypowiedź, jeśli masz problem z pamięcią do imion.

Uczyli mnie kiedyś że jak odpowiadam bezpośrednio pod postem osoby której odpisuję to nie cytować, ale ok. skoro to taki problem, postaram się nie zapomnieć.

Przepraszam

Chcialbym Ciebie prosic o zmiane tonu z konfrontacyjnego na kooperatywny.

Inaczej bede zmuszony zakonczyc wspolprace.

Chciałbym Cię prosić o odpowiedź na pytanie, jakie są przesłanki do tego aby zachować wstrzemięźliwość w aktualizacji windows do wersji 10, gdyż w poprzednim Twoim poście argumentu za takim zachowaniem nie znalazłem i jestem ciekaw co kierowało Tobą aby udzielić illi takiej rady. Sam chciałbym wiedzieć jaki to błąd popełniłem lub czego mam się obawiać gdyż zaktualizowałem już swojego Windowsa.

Kooperatywnie chciałbym uzyskać informacje.

Pozdrawiam serdecznie

Turbo

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym Cię prosić o odpowiedź na pytanie, jakie są przesłanki do tego aby zachować wstrzemięźliwość w aktualizacji windows do wersji 10, gdyż w poprzednim Twoim poście argumentu za takim zachowaniem nie znalazłem i jestem ciekaw co kierowało Tobą aby udzielić illi takiej rady. Sam chciałbym wiedzieć jaki to błąd popełniłem lub czego mam się obawiać gdyż zaktualizowałem już swojego Windowsa. Kooperatywnie chciałbym uzyskać informacje.

Ciesze sie z Twojej checi dalszej kooperatywnej wspolpracy z cala Grupa ZKF Komputer.

Odpowiadam na Twoje pytanie :

1.Produkt Windows 10 pochodzi z firmy Microsoft. Jak wiadomo wszystkie systemy operacyjne tej firmy do tej pory byly typu "Produkt bananowy" czyli dojrzewajacy u uzytkownika.

Kazda wersja do tej pory wymagala wielu ingerencji producenta i uzytkownikow zanim nadawal sie on do uzytku Service packi uzupelnienia , poprawki itd.

2. Zaden system operacyjny (a ukazalo sie juz ich wiele) nie pozostal w swojej wersji finalnej bo zostal zastapiony nowym nastepnym "bananem".

3. Nie ma zadnych podstaw do tego zeby przypuszczac , ze Microsoft zmienil swoja strategie a jesli tak to jej jeszcze nie potwierdzil.

4. Win 10 jest tylko nastepnym nie sprawdzonym dostatecznie produktem dlatego zalecam wstrzemiezliwosc rowniez ze wzgledu na kompleksowosc wprowadzonych zmian do poprzednika.

Jesli zas chodzi o konsekwencje aktualizacji na Win 10 to dowiemy sie dopiero za okolo kilka miesiecy czym nas tym razem BILL zaskoczyl. W tej chwili za wczesnie bo dopiero wystartowal szeroki test.

Dla informacji podam , ze znam wszystkie systemy operacyjne firmy Microsoft poczawszy od MS DOS.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ciesze sie z Twojej checi dalszej kooperatywnej wspolpracy z cala Grupa ZKF Komputer.

Odpowiadam na Twoje pytanie :

1.Produkt Windows 10 pochodzi z firmy Microsoft. Jak wiadomo wszystkie systemy operacyjne tej firmy do tej pory byly typu "Produkt bananowy" czyli dojrzewajacy u uzytkownika.

Kazda wersja do tej pory wymagala wielu ingerencji producenta i uzytkownikow zanim nadawal sie on do uzytku Service packi uzupelnienia , poprawki itd.

2. Zaden system operacyjny (a ukazalo sie juz ich wiele) nie pozostal w swojej wersji finalnej bo zostal zastapiony nowym nastepnym "bananem".

3. Nie ma zadnych podstaw do tego zeby przypuszczac , ze Microsoft zmienil swoja strategie a jesli tak to jej jeszcze nie potwierdzil.

4. Win 10 jest tylko nastepnym nie sprawdzonym dostatecznie produktem dlatego zalecam wstrzemiezliwosc rowniez ze wzgledu na kompleksowosc wprowadzonych zmian do poprzednika.

Jesli zas chodzi o konsekwencje aktualizacji na Win 10 to dowiemy sie dopiero za okolo kilka miesiecy czym nas tym razem BILL zaskoczyl. W tej chwili za wczesnie bo dopiero wystartowal szeroki test.

Dla informacji podam , ze znam wszystkie systemy operacyjne firmy Microsoft poczawszy od MS DOS.

Idąc tym tropem nierozsadnym było aktualizowanie XP do Win7 do dnia dzisiejszego, bo przecież nadal win7 jest aktualizowany, czyli nie jest nadal w finalnej wersji, ma jakieś błędy, coś wymaga poprawki.

Popadasz w paranoję.

XP miał 3 service packi, Vista 2, Win7 już tylko jeden. Win8 nie miał żadnego, bo 8.1 i spring update wprowadziły głównie zmiany i udoskonalenia, więc nie można ich stawiać na równi z SP do poprzednich wersji. To świadczy o poprawie działań Microsoftu.

Jasne że przez wzgląd na swoje własne samopoczucie lepiej w ogóle nie używać systemu produkcji M$, ale większość Kowalskich sobie tego nie wyobraża.

Ponadto np. SP1 do W7 ukazało się półtora roku po premierze W7. Na aktualizację do W10 masz rok, nadal chcesz czekać na ewentualny SP który być może nigdy się nie pojawi. Nie wiadomo co będzie po roku, może nadal będzie można aktualizować za darmo, może nie. Czy uważasz że przez półtora roku od premiery w7 do premiery sp1 ludziom z w7 żyło się gorzej niż w erze visty?

Obserwując działania z w8>8.1 jeśli ukarze się nawet chociażby 10.1 przed upływem roku to i tak pewnie M$ wymusi aktualizację w7/8/8.1 najpierw do wersji 10, a potem dopiero do 10.1, chyba że kupić 10.1 na płytce, jeśli wyjdzie. Ale to już nie będzie darmowy update.

To że poprzednie systemy były aktualizowane o niczym nie świadczy, aktualizowane będą zawsze, inne systemy spoza stajni M$ też są stale aktualizowane.

A w ten sposób jak Ty podchodzisz to można czekać od razu na w11 czy jakkolwiek będzie się ten twór nazywał. I tak do usranej śmierci bo przecież w11 po premierze też nie będzie finalny.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A w ten sposób jak Ty podchodzisz to można czekać od razu na w11 czy jakkolwiek będzie się ten twór nazywał. I tak do usranej śmierci bo przecież w11 po premierze też nie będzie finalny.

Chcialbym Ciebie uspokoic. Win 10 jest produktem finalnym i po nim nie ukaze sie juz zaden nastepny Win 11 czy 12 czy dalszy. Ta informacja zostala opublikowana przez Microsoft.

Dlatego Twoje dywagacje traca sens.

Na podstawie dotychczasowych komercyjnych "osiagniec" Microsoftu podchodze jednak sceptycznie do takich zapewnien producenta.

Wole poczekac na wyniki szerokiego testu a nie pakowac sie znowu na mine .

Win XP funkcjonuje do dzisiaj bardzo dobrze u wielu milionow uzytkownikow tylko nie przynosi juz niestety firmie swiezych pieniedzy.

A paranoja o ktorej mowisz dotyczy strategii firmy produkujacej polprodukty.

Jesli jednak tak jak pisales zainstalowales juz Win 10 to podziel sie raczej z nami pozytywnymi lub negatywnymi roznicami w stosunku do poprzedniego systemu operacyjnego zamiast krytykowac tutaj inne stanowisko.

To nie jest cel naszego tematu.

Czekamy na Twoje wyniki testu !

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Chcialbym Ciebie uspokoic. Win 10 jest produktem finalnym i po nim nie ukaze sie juz zaden nastepny Win 11 czy 12 czy dalszy. Ta informacja zostala opublikowana przez Microsoft.

No to gdzie konsekwencja w Twoich słowach?

Tu piszesz, że Microsoft potwierdził, że finalny i tak dalej, a w poprzednim poście pisałeś:

1.Produkt Windows 10 pochodzi z firmy Microsoft. Jak wiadomo wszystkie systemy operacyjne tej firmy do tej pory byly typu "Produkt bananowy" czyli dojrzewajacy u uzytkownika. Kazda wersja do tej pory wymagala wielu ingerencji producenta i uzytkownikow zanim nadawal sie on do uzytku Service packi uzupelnienia , poprawki itd. 2. Zaden system operacyjny (a ukazalo sie juz ich wiele) nie pozostal w swojej wersji finalnej bo zostal zastapiony nowym nastepnym "bananem". 3. Nie ma zadnych podstaw do tego zeby przypuszczac , ze Microsoft zmienil swoja strategie a jesli tak to jej jeszcze nie potwierdzil.

Skoro zalecasz wstrzemięźliwość w aktualizacji, bo strategia sie nie zmieniła, nie ma potwierdzenia, kolejny produkt niedoskonały, a potem piszesz, ze finalny.

Skoro finalny to 3 punkty z Twojego poprzedniego posta można wyrzucić do śmieci.

Czwarty zresztą też, bo testy były prowadzone na szerszą skalę, a ponadto Microsoft tym razem słuchał użytkowników/testerów. Dowód? Chociażby rezygnacja z Metro, które większość użytkowników 8/8.1 "wyłączało", powrót do bardziej klasycznego "Start"

No i skoro sam piszesz, że to produkt finalny to czemu nie zalecasz aktualizowania?

Na podstawie dotychczasowych komercyjnych "osiagniec" Microsoftu podchodze jednak sceptycznie do takich zapewnien producenta.

Czyli jednak wątpisz, ze to finalny produkt?

Hmm Microsoft powiedział jedynie że nie będzie Win11 czy 12, natomiast może się to nazywać Windows Cloud, czy też w ogóle nie będzie zawierało słowa WIndows. Natomiast nie powiedział ze nie będzie aktualizacji, czyli w myśl Twojego poprzedniego posta nie jest to produkt finalny bo będzie udoskonalany, rozwijany itd.

Wole poczekac na wyniki szerokiego testu a nie pakowac sie znowu na mine .

Czyli nie instalowałeś? I zalecasz wstrzemięźliwość na postawie domysłów/przypuszczeń?

Historia mówi, że w 2003 roku Nokia produkowała najlepiej sprzedające się telefony komórkowe, każdy marzył o Nokii, dziś o Nokii mało kto mówi, wygrywa Samsung, Apple, to znaczy, że mam kupować Nokie bo 12 lat temu to były najlepsze telefony? Dopracowane itd.?

Ok. obawiasz się, nie instaluje, ale jak nie miałeś do czynienia to nie doradzaj innym bo to bez sensu. To tak jak bym odradzał komuś kupno samochodu bo sam się boję jeździć, a nigdy nie próbowałem.

Win XP funkcjonuje do dzisiaj bardzo dobrze u wielu milionow uzytkownikow tylko nie przynosi juz niestety firmie swiezych pieniedzy.

Tylko weź pod uwagę, ze te wiele milionów to udział max 10% użytkowników. Teraz pytanie, ilu z nich nie aktualizuje bo:

a) nie chce kupować nowego systemu z uwagi na koszty
B) komputer nie podoła nowszej wersji Windows

c) wymagania aplikacyjne (aplikacje nie działają na nowszej wersji Windowsa, a do innych celów nowsza wersja jest zbędna)

d) nie aktulizują bo uważają, że XP jest dobrym systemem.

Statystycznie wyjdzie, że tych którzy nie aktualizują z własnej woli, bo funkcjonuje dobrze to będzie 5% albo mniej.

p.s. wcześniej nie było darmowego update'u WIndowsa co też wiązało się z niechęcią do aktualizacji

Podejdź też do sprawy inaczej, jak funkcjonuje równolegle XP, W7, Vista, W8, W8.1 i W10 to producent musi supportować wszystkie wersje, opracowywać aktualizacje do wszystkich wersji, które różnią się miedzy sobą znacząco. Jak teraz uwzględnisz, że XP nie ma już wsparcia, użytkownicy W7/8/8.1 zaktualizują system do 10, to MS może skupić wszystkie swoje siły na dopracowywaniu najnowszego systemu. Jest szansa ze aktualizacje będą częściej, będą lepsze, będą poprawiały i naprawiały działanie systemu. Co ma wpływ na zadowolenie klienta.

Dotychczas jak ktoś miał zapłacić za update XP do 7, a wyszła już ósemka, to Microsoft musiał supportować wszystkie te systemy.

A paranoja o ktorej mowisz dotyczy strategii firmy produkujacej polprodukty.

No ale zapewniasz mnie że W10 to produkt finalny

Jesli jednak tak jak pisales zainstalowales juz Win 10 to podziel sie raczej z nami pozytywnymi lub negatywnymi roznicami w stosunku do poprzedniego systemu operacyjnego zamiast krytykowac tutaj inne stanowisko.

Stanowisko oparte na domysłach a nie doświadczeniach, nie wiesz jaki jest W10, domyślasz się tylko na podstawie poprzednich wersji.

Zaktualizowałem bo chciałem zobaczyć z czym mam do czynienia, mam drugi komputer na którym nie aktualizowałem z uwagi na priorytety, jeden może nie działać w 100%, drugi musi. Ale co Ci po mojej opinii, zmiany opisane masz w necie, które notabene od X czasu tu publikujesz. Moja opinia to jest subiektywna opinia (jeden woli jak mu żona robi rogi, drugi jak mu śmierdzą nogi), ani nie używasz tych samych aplikacji, ani nie posiadasz takiego samego hardware'u.

Jak Ci napiszę, ze jest w dostatecznym stopniu dopracowany to uwierzysz? Działa, wszystko co potrzebuje, bez zarzutu, czy Tobie będzie nie wiem, musisz się sam przekonać. Ale to wszystko masz w internecie. Nie wierzysz poważnym redakcjom magazynów branżowych, a uwierzysz mi?

To nie jest cel naszego tematu.

Celem tego tematu była prezentacja nadchodzącego W10, jak dotąd odbywało się to na podstawie linków z sieci, do tej pory nie pokusiłeś się o instalację, opierałeś się na artykułach portali, cel się nie zmienił.

Czekamy na Twoje wyniki testu !

Nie jestem i nie byłem testerem.

A dla innych ciekawych, moja opinia jest taka że warto zaktualizować. Szczególnie jak ktoś ma W8/8.1 i nie polubił się z kafelkami.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie niedawno dotarla do uzytkownikow windowsa nowa bezplatna wersja Windows 10.

W naszym temacie  

https://www.cuckoldplace.pl/topic/20113-%C3%BCberwachung-bis-zum-letzten-klick/

piszemy szerzej czy jest to rzeczywiscie darmowa oferta. Warto przeczytac i zajac stanowisko.

Tutaj chcielibysmy sie dzielic naszym entuzjazmem lub rozczarowaniem nowym windowsem .

Najpierw dobrze by bylo ocenic zalety lub wady win 10 w stosunku do win7 . Dobrze by bylo okreslic czy win 10 spelnia w calosci nasze oczekiwania a jesli nie to dlaczego ?

Jak wiadomo w obecnej chwili ruszyla potezna fala krytyki Win 10.

Wiele zarzutow jest uzasadnionych. Jednym z istotnych zarzutow w duzym dziale lamania prywatnosci przez Microsoft jest strategia wobec skutecznego program kryptograficznego dla zachowania prywatnosci przez prywatnych uzytkownikow TRUE CRYPT .

Jak wiadomo program ten pomimo swoich sukcesow zostal niespodziewanie zlikwidowany a w jego miejsce pojawilo sie rozwiazania Microsoftu Bitlocker o ktorym wczesniej wspominalismy. Problem w tym , ze klucz do Bitlockera jest transferowany do “chmury” bedacej w posiadaniu Microsoftu.

Kto jest wiec wlascicielem klucza : prawdziwy wlasciciel czy tez Microsoft?

Na temat prawdziwej aternatywy do True Crypt pisalismy w: https://www.cuckoldplace.pl/topic/12069-true-crypt/page-2

To tylko jedna z kwestii prywatnosci w Win 10 . Jest ich duzo wiecej.

Bedziemy dalej sledzili rozwoj wydarzen. Zapraszamy do dyskusji.

Osobiscie odradzam lekkomyslne oddawanie swojej prywatnosci w cudze rece !

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Osobiscie odradzam lekkomyslne oddawanie swojej prywatnosci w cudze rece !

i to wyczerpuje temat ......

jeśli nawet jest to tylko jedna wada systemu to jest kluczowa....

i możesz pisac co tylko chcesz na temat nowej windy 

mam,zainstalowalem.....dla mnie system jak system......

kto chce prosze ........

Ja , nie chce

nawet w połowie tak ładnie nie wygląda jak mój :)  a to tylko wygląd

a gdzie reszta

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja , nie chce nawet w połowie tak ładnie nie wygląda jak mój :) a to tylko wygląd a gdzie reszta

Oj ! warto sie zastanowic nad tymi madrymi slowami i przyjrzec sie dokladniej fastfoodowej papce windowsa teraz oferowanej za darmo za podanie naszych danych !

Co jest dla nas wazniejsze ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...