Skocz do zawartości
Jans

WINDOWS 10

Rekomendowane odpowiedzi

Pewna część użytkowników Win8.1 narzekała na brak dostępu do niektórych plików bez dostępu do Internetu, bo sam system nie informował "w sposób jasny" dla nich, jakie dane aktualnie znajdują się tu i tu, a jakie są tylko w chmurze, dlatego na chwilę obecną Mikromiękki chce zrezygnować z chmury na rzecz typowej synchronizacji, jak Dysk Google, czy Dropbox. TechPrev posiada zintegrowany OneDrive, jednak wersja finalna ma być bez niego lub będzie on działać tak, jak wyżej wspomniane programy.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans wkradł Ci się mały chochlik z data wydania na pewno nie rok 2014 ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans wkradł Ci się mały chochlik z data wydania na pewno nie rok 2014 ;)

Oczywiscie ! dziekuje za uwage, rok 2014 przeciez juz mija .Korektura zostala przeprowadzona.

Miejmy nadzieje , ze Microsoft dotrzyma obiecanego terminu w 2015 roku i zaserwuje nam DOPRACOWANY sytem operacyjny Windows 10 ktory ma byc rzekomo skokiem jakosciowym tak jak kazdy poprzedni a nawet jeszcze wiekszym.

Jak do tej pory WSZYSTKIE  wersje kolejnych Windowsow przypominaly lakierowane banany ktore dojrzewaly dopiero u uzytkownikow w mysl zasady  "banan juz zepsuty , kup nowego".

No coz , mnie by wystarczyla dopracowana wersja Windowsa XP ale dla Microsofta to juz wyschniete zrodlo zarobku.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No, dobra. Wróciłem do Siódemki, bo nie wiem, co tak naprawdę TechPrev wysyła do Microsoftu, a chciałem znów normalnie używać komputera. Dotychczasowe moje wnioski są następujące: nie znalazłem nic, do czego mógłbym się przyczepić. Kafelków jest tyle, ile trzeba i nie więcej. W Ósemce to był bardzo negatywny szok. Tutaj jest OK i jeśli nie chcemy kafelków, nie używamy ich. Aplikacje Modern można uruchamiać w oknie - duży plus. Współpraca ze sprzętem i ergonomia użytkowania - na plus. Funkcje (wreszcie) nie są ukryte, a do niektórych rzeczy łatwiej jest się dostać, niż nawet w Siódemce. System nie wyłożył się ani razu, a uruchamiałem na nim sporo różnych aplikacji (z grą CMR 2.0 włącznie ;)). Nie korzystałem z usług online, bo nie mam i narazie nie planuję mieć konta w MS, dlatego tutaj nie mam zdania.

Pewne jest, że jeśli pełna wersja 10-tki pojawi się w Windows Update, pobiorę i zainstaluję bez zastanawiania.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No, dobra. Wróciłem do Siódemki, bo nie wiem, co tak naprawdę TechPrev wysyła do Microsoftu, a chciałem znów normalnie używać komputera.

Z tego co wiem jest to normalne szpiegostwo gospodarcze dlatego wczesniej przed nim ostrzegalem. TechPrev jest adresowany w pierwszym rzedzie do firm.

Warto sie przyjrzec "pozostalosciom" Windowsa 10  TechPrev w systemie.

Pelna wersja Win10 dla prywatnych uzytkownikow ma sie jak juz pisalem pojawic niedlugo.

Zobaczymy i ocenimy krytycznie to CUDO !

Ale na razie w imieniu Grupy dziekuje Koledze za wnikliwa analize i poswiecenie w testowaniu najnowszego Windowsa i zapewnieniu nam najnowszego rozeznania w tym swiezym systemie !  :dobre:   :poklon:  

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ciag dalszy nowych doniesien na temat Windows 10 :

12. Microsoft jako pierwszy duzy producent programow zamierza implementowac asystenta mowy do nowego Win 10 o nazwie Cortana , tutaj zamieszczam probke jego mozliwosci na razie w j.angielskiem , pozniej dolacza inne jezyki.

W styczniu 2015 zostana przedstawione pelne mozliwosci tego asystenta :

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z ostatniej chwili :

13. Windows 10 bedzie zawieral lepsze wsparcie dla gier w tym dla XBOXa

14. Windows 10 bedzie zawieral nowy DirectX 12 , Unreal Engine juz akceptuje DirectX 12 ,

dla programistow Microsoft stworzyl specjalna platforme umozliwiajaca rozwijanie zastosowan z DirectX 12 lacznie z publikacja kodu zrodlowego.

15. NOWOSC ! Prawie dokladnie miesiac przed oficjalnym ukazaniem sie Windows 10 Technical Preview for Consumer mamy juz przeciek z firmy Microsoftu w postaci calego systemu :

Windows 10 Build 9901 3,8 GB Technical Preview for Consumer ,

Cortana juz funkcjonuje.

Na poczatek design nowego systemu :

http://winfuture.de/news,85023.html#sci1418567831,1024,768,11489

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

16. Windows 10 bedzie ostatnia wersja tej popularnej serii programow operacyjnych.

W przyszlosci beda sie ukazywaly tylko juz uzupelnienia (updates) do programu glownego.

17. Juz 26 stycznia b.r. ukazac sie ma funkcjonujaca pre- wersja dla uzytkownikow do bezplatnego sciagniecia ze strony Microsoftu.

Trzeba sie spodziewac duzego zainteresowania.

https://insider.windows.com/

18. Windows 10 bedzie w pierwszym roku uzytkowania dla wszystkich dotychczasowych uzytkownikow

Windows 7 , Windows 8.0 , Windows 8.1 , Windows Phone 8.1 

:indians:  :indians:    BEZPLATNY !!!    :belt: :belt:

oznacza to , ze nowy system zachowa wszystkie dotychczasowe ustawienia, zbiory , programy z dotychczasowych wymienionych programow operacyjnych.

19. Tutaj krotki przeglad funkcji : 

20. Smartfony jak np  NOKIA Lumia 1520 otrzymaja juz Windows 10 a nazwa Windows Phone nie bedzie dalej uzywana.

Microsoft po zakupie Nokii bedzie sam sprzedawal swoje smartfony z nowym systemem w Nokii Lumii  630, 1320  i 1520 oraz 535 i 930

z dwoma slotami SIM i LTE oraz tabletem 2520

Przesiadka w tym roku na naszych PC, notebookach , smartfonach na Windows 10 jest nieunikniona.

Zapowiada sie bardzo atrakcyjnie no i bez dodatkowych kosztow.

Przydatnosc tego programu ocenimy krytycznie tutaj na naszym Forum.

To szybkie streszczenie ogromnej ilosci informacji nowego systemu sporzadzilem z mysla o latwiejszym przestawieniu sie naszych forumowiczow na czekajace nowosci.

Zycze duzo radosci  :dobre:

JANS

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W celu systematycznej oceny nowego systemu operacyjnego proponuje najpierw ocenic rzeczywista, realna potrzebe tych wszelkich zmian jakie zostaly uwzglednione w nowym systemie.

Nalezy tutaj oddzielic malo wazne funkcje od tych istotnych .

Nalezy sie zastanowic co wlasciwie jest potrzebne w dobrym systemie operacyjnym i dlaczego nie mozna uzupelnic dobrego sprawdzonego systemu (np Win XP lub Win 7) o te funkcje ?

Wprowadzanie calkowicie nowego systemu operacyjnego niesie za soba wiele niebezpieczenstw.

To tylko taka moja refleksja przed "wybuchem" radosci z nowego Windows 10.

Jaka jest Wasza opinia ?

P.s.

A moze jednak warto sie wreszcie przyjrzec najnowszej dystrybucji Linuxa Ubuntu 14.04  http://ubuntu.pl/  lub   http://www.linux.pl/  ?

Albo :  http://www.whylinuxisbetter.net/index_pl.php?lang=pl

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...