Skocz do zawartości
LukeTerry

Sprzedaż smartfona - czyszczenie pamięci

Rekomendowane odpowiedzi

Tak ! Bardzo wazna uwaga !

Uzupelnie tylko , ze sprawa dotyczy WSZYSTKICH nosnikow danych np karty pamieci lub dyski twarde przenosne lub stale. Jest to bardzo wazne bo czasami wydaje sie ze np laptop jest calkowicie zniszczony ale w rzeczywistosci zawiera on wazne wrazliwe dane.

Rowniez nowe dyski SSD nalezy bardzo dokladnie wymazywac.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba jednak przyznac , ze czasami nawet najdokladniejsze wymazywanie zawartosci pamieci przy pomocy specjalnie do tego celu przystosowanych programow udaje sie cofnac i jednak odzyskac dane.

Wystarczy wyprobowac rozne algorytmy takich programow w tym celu.

Np. formatowanie nosnika nie powoduje likwidacji danych poniewaz wiadomo jaki jest algorytm takiego formatowania.

Moim zdaniem jedynym bezpiecznym sposobem likwidacji bardzo waznych danych jest tylko mechaniczne zniszczenie pamieci czego nikomu z oczywistych wzgledow nie polecam.

Pan Ziobro kiedys tak skutecznie "sformatowal" swojego notebooka :facepalm: .

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A zerowanie dysku - czy inaczej formatowanie niskopoziomowe? Coś takiego przeprowadzałem kiedyś na dysku, w którym wydaje mi się padł bootsektor (czy coś takiego :) )  Pamiętam że pobierałem program ze strony seagate do takiego formatowania - w rezultacie dysk uratowałem no i był jak nowy sklepowy.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...