Skocz do zawartości
Zouza

Mężczyznę poznaje się... ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Mężczyznę poznaje się po podejściu do kobiet. 

Prawdziwy mężczyzna kobietę szanuje. Szanuje jej potrzeby i jest z nią w tym szczery. Nie udaje, tylko po to by zaspokoić swoje. Nie jest egoistą. Prawdziwy mężczyzna kobietę docenia. 

Prawdziwy mężczyzna przyznaje się do błędów. Przyznaje się do złych emocji, do smutku i cierpienia, w przeciwieństwie do machomanów, którzy zawszę muszą być twardzi i niezłomni. Prawdziwy facet ma emocje. I lubi emocje. 

Prawdziwy mężczyzna dba o siebie. Nie tylko o swój wygląd zewnętrzny. Dba o swoje pasje, ciągle się rozwija, nie stoi w miejscu. Z takim mężczyzną życie jest ciekawe, szalone, pełne emocji. Ale w tym wszystkim nie zapomina o priorytetach. 

Podoba mi się ten temat ;)

Bardzo mi podoba twój opis.

Partnerstwo jest spotkania stron na jednym poziomu.

Satysfakcja jest w tym większą, w tym bardziej jesteśmy autentyczny. 

Macho tak na prawdy jest osoba słaba, bo nie zna albo nie przyzna się do swoich słabych stron.

Jeśli nie jesteśmy świadomy naszych słabych stron, to nie możemy się rozwiać.

Warto ryzykować i otwierać się do innych. Otrzymujemy zaufania tylko wtedy, gdy sam potrafimy zaufać.

Można czasami stracić, ale suma summarum wiele zyskać.

I to się nie ograniczy tylko na facetów....

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko coś dodać rozsądnego bo tyle już zostało powiedziane....A jednak spróbuję.

Mężczyzna nie boi się  czasem okazać słabości , nie boi przyznać się do błędu, wie że nie zawsze  musi wiedzieć najlepiej.

Kiedy może kobiecie oszczędzić trudu, niewygód i przykrości to oszczędza. Nie obiecuje czego nie ma zamiaru dotrzymać.

Myśli głową a nie główką.

Kiedy poznaję mężczyznę łapię się na tym że obserwuję  jego  umiejętność rozwiązywania problemów, na początku  drobnych. ( Nie musi to być od razu  e=mc2) W tym według mnie  chyba najbardziej się  przejawia (albo i  nie)  męska energia. 

I odwrotnie,  rozlazłość, wygodnictwo, brak zdecydowania, nieumiejętność podjęcia decyzji w drobnych sprawach nie kojarzą mi się z męskością.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mężczyznę poznaje po tym, że ma nie ma cipki a zamiast cycków ma fajkę :lach: .

dokładnie na tej samej wysokości???   ciekawe......

Zgłaszam formalną prośbę o przeniesienie tematu do działu "Na wesoło".

Rzadki Graal o imieniu Pierwiastek przeważył szalę...

oplułam monitor;-)

to mniej więcej tyle w temacie co cytowany post;-)

rżę jak dzicz ;D

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

facet powinien dbać o swoje pasje, mówią to również głośno inne kobiety i to mi dopiero uświadomiło jakie to ważne.

No to jest szalenie istotne, ale żeby nie było, że taki mądry jestem to sam na długo pasje odstawiłem w kąt z różnych powodów. Często wydaje się, że lepiej poświęcić swoje pasje, chęci, marzenia dla dobra bliskich. Na dłuższą metę to obraca się przeciwko. I myślę, że to dotyczy również Kobiet.

Mam jednak do tematu coś jeszcze. Ja uważam, że jedną z najważniejszych cech "prawdziwego mężczyzny" jest umiejętność zachowania równowagi. Np. żeby troską o Kobietę nie zagłaskać Jej przypadkiem na śmierć, albo by w szczerości nie przesadzić. Żeby z przyznawania się do błędów nie zrobić wymówki, a emocje żeby nie przysłaniały logiki. Ślepe dotrzymywanie słowa też nie zawsze jest słuszne.

I można by tak jeszcze wymieniać, ale mam nadzieję, że wiadomo o co chodzi.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

mężczyznę poznaje się

- po zaroście jeśli się nie ma wzroku

- po pocałunkach jeśli się nie słyszy

- o nie posiadaniu mowy nie warto wspominać, bo mowa o kobietach... :D

i ja jeszcze rozpoznaję po tym czy jak sie patrzy na nich do góry nogami to czy broda  która jest wtedy czołem... nie to nieistotne :)

Po dotyku.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

mężczyznę poznaje się

- po zaroście jeśli się nie ma wzroku

- po pocałunkach jeśli się nie słyszy

- o nie posiadaniu mowy nie warto wspominać, bo mowa o kobietach... :D

i ja jeszcze rozpoznaję po tym czy jak sie patrzy na nich do góry nogami to czy broda  która jest wtedy czołem... nie to nieistotne :)

Po dotyku.

Dla każdego coś miłego, ale chyba uniwersalną zaletą jest szeroko rozumiana dojrzałość  :rolleyes:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bez urazy dla wszystkich, ale czasami mężczyzna jest poznawany - utożsamiany z zasobnością portfela.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Tobą, jest demokracja i każdy może oceniać każdego po czym chce. A czy to dobre czy złe to już inna sprawa. A wracając to tematu mężczyznę można poznać też po ilorazie inteligencji ;) Chyba dla pań jest to bardzo ważna sprawa z kim obcują czy się spotykają.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A wracając to tematu mężczyznę można poznać też po ilorazie inteligencji

To jak iloraz  przyzwoity, znaczy że facet?  :blink: 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To jak iloraz  przyzwoity, znaczy że facet?  :blink:

Sama oceń, jesteś przecież kobietą. Twoja kobieca intuicja powinna dać Ci odpowiedź.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...