Skocz do zawartości
niunia1987

Zdrada vs. Rodzina

Rekomendowane odpowiedzi

Sam znajomy zaproponował mi abym wyjechał z Nimi na wakacje i tam sypiał z Jego żoną a on chętnie by do nas dołączył ale liczy na to że Ją zapłodnię. Ja nie zamierzam odmawiać bo chcę im pomóc.

Twoja dobroć mnie poraża :lach:

Wiej z tego układu gdzie pieprz rośnie, bo w najlepszym przypadku nie będą później Twoimi znajomymi a w najgorszym ich związek się rozpadnie, przez Ciebie właśnie.  Twój znajomy prędzej czy później nie udźwignie faktu posiadania nie swojego dziecka a tym bardzoj że jest to dziecko jego kumpla - to nie przejdzie.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To wymagać ich od kochanka?

Tak. Od OJCA.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, ale jeśli on zastrzegał, że nie uczestniczy w pełni w tej rodzinie i żeby za lat 10 nagle mu ktoś nie wyskoczył?

A jakie to ma znaczenie? Żadne umowy piśmienne czy niepiśmienne nie obowiązują gdy się sprawa tyczy dzieci bo z nimi żartów nie ma. Alimenty zasądzone trzeba płacić i koniec. Poza tym, ja nie jestem alfą i omegą co się tyczy prawnych labiryntów, to lepiej zapytaj Illi Super Moderatora. Myślę że już o tym rozmawialiśmy w niejednym topiku, użyj szukajki.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ludzie są w relacji żona - mąż - (pół) mąż to czy taki układ jest gorszy?

O ile mi wiadomo, polskie prawo nie przewiduje bigamii, jako legalnego związku. ;) No i co to za twór - pół mąż?

Jeśli się nie mylę, a raczej nie, dziecko poczęte w czasie trwania małżeństwa, jest automatycznie uznawane za dziecko męża, chyba, że wystąpi o zaprzeczenie ojcostwa, ale ma na to zdaje się pół roku (Illcia, jeśli bredzę - popraw mnie). 

Bank nasienia to już zupełnie inna sprawa i nie ma nic wspólnego z powyższymi.

Więc jak sami widzicie to nie jest prosta sprawa, aczkolwiek jeśli jakaś mężatka chce by bull kończył w niej to ja nie widzę żadnego problemu, w końcu jesteśmy dorosłymi ludźmi i odpowiadamy za swoje czyny.

Mhm, ciekawe, czy nie będziesz widział problemu jak przyjdzie Ci płacić alimenty. ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jak z bankiem nasienia, facet które je da, chyba nie jest potem zobligowany do czegoś.

Nie, to nie jest tak jak z bankiem nasienia a Facet który zrobi, to potem JEST zobligowany do czegoś :) Jako Mężczyzna sam i bez nakazu powinien wiedzieć jak ma się zachować a z nakazem, po prostu płacić alimenty. Lub i bez tego nakazu, umowne.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że już o tym rozmawialiśmy w niejednym topiku, użyj szukajki.

Dokładnie tak.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

O ile mi wiadomo, polskie prawo nie przewiduje bigamii, jako legalnego związku. ;) No i co to za twór - pół mąż? Jeśli się nie mylę, a raczej nie, dziecko poczęte w czasie trwania małżeństwa, jest automatycznie uznawane za dziecko męża, chyba, że wystąpi o zaprzeczenie ojcostwa, ale ma na to zdaje się pół roku (Illcia, jeśli bredzę - popraw mnie).  Bank nasienia to już zupełnie inna sprawa i nie ma nic wspólnego z powyższymi. Mhm, ciekawe, czy nie będziesz widział problemu jak przyjdzie Ci płacić alimenty. ;)

Zouza, masz rację. Mąż ma 6 miesięcy czasu od urodzenia dziecka na zaprzeczenie ojcostwa.Po terminie nie ma się zmiłuj i z mocy prawa jest tatusiem.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Lexpar, nie jesteśmy na forum prawnym, jednak w tym przypadku zrobię wyjątek i napisać muszę, iż cała Twoja wypowiedź jest nieprawdą, wierutną bzdurą, pomieszaniem z poplątaniem, a także wprowadza w błąd czytających, dlatego w drodze wyjątku reaguję oraz  prostuję:

Nie wystarczy bowiem zapoznać się z art. 78krio, który mówi jedynie o wytoczeniu powództwa przez ojca dziecka.

vide: 61 ze zn.16 krio, 86krio w zw. z 454kpc.

Zatem nie jest tak, że:

Po terminie nie ma się zmiłuj i z mocy prawa jest tatusiem.

• Lubię 7

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Illa tak z ciekawości jak to jest w końcu z tym zaprzeczeniem ojcostwa?? Znasz się na tym?? Pytam bo nie dalej jak tydzień temu w jakimś programie typu Interwencja była mowa o facecie, który 5 lat temu rozwiódł się z żoną. Rozwód był z orzeczeniem winy po stronie małżonki. Facet miał zasądzone alimenty, które płaci do dziś. Z uwagi na brak zewnętrznego podobieństwa jego syna do niego zrobił na własną rękę testy na potwierdzenie/zaprzeczenie ojcostwa. Zaniósł do badania jako próbkę gumę do żucia i szczoteczkę do zębów. Test wykazał jednoznacznie, że owe dziecko nie jest jego synem. W związku z tym facet złożył pozew do sądu przeciwko swojej byłej żonie o wstrzymanie obowiązku alimentacyjnego oraz zwrot już zapłaconych alimentów. Sąd na rozprawie wyznaczył pierwszy drugi i trzeci termin badań genetycznych dla byłej żony i dziecka. Facet się oczywiście na badania stawił a żona z dzieckiem nie. Wobec braku zaprzeczenia ojcostwa facet alimenty musi płacić nadal a sąd w żaden sposób nie może zmusić kobiety by ta stawiła się na badania i facet jest w patowej sytuacji.

Jak to tak naprawdę jest??

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to tak naprawdę jest??

Przenieś się z tym pytaniem na pw lub do for Po Godzinach,  Administracja ZKF podjęła decyzję, iż nie będziemy rozkminiać w działach tematycznych kwestii prawnych.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...