Skocz do zawartości
Zouza

Granica prywatności

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie u Was przebiega? Jakie sprawy są zbyt prywatne? Czy granice przesuwają się z czasem poznawania kochanka/kochanki? Jakich tematów w ogóle nie chcecie poruszać?

A: Przebywanie w jednym łóżku rodzi intymność, jednak staramy się nie wychodzić w zbyt poufałe relacje z kochankami. Fakt, że nie spotkamy się codziennie ani nawet raz na tydzień, spowalnia proces zacieśniania przyjaźni i pomaga zachować pewne rzeczy dla siebie.

Nigdy nie rozmawiamy o pracy w taki sposób, który umożliwiłby "namierzenie" miejsca lub stanowiska. Staramy się też nie mówić o innych kochankach. Nawet jeśli ktoś się domyśla, że spotkaliśmy się z tą inną osobą, to szczegóły wolimy trzymać dla siebie (o czym przynajmniej jeden osobny wątek).

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie... Kwestie naszej pracy, stanowiska, to gdzie często przebywamy, albo mozna mnie spotkac, tak samo o mnie, jak i o parze z którą sie spotykam, nie sa tematami, które chciałbym poruszać i które jakiś szczególnie mnie interesują... spotykamy sie na innej płaszczyźnie i w takie szczegóły nie ma co wnikać...

Oczywiscie bez stwarzania tez niepotrzebnej aury tajemniczości...

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny temat ZOU ... i dodamy coś od siebie.

Wiele razy zastanawialiśmy się z panią Małżą co mówić, czego nie mówić.

Gdzie jest nasza granica prywatności także w kontekście spotkań z innymi.

Tak tak, mieliśmy swoje granice nie tylko w sferze rozmów z parami, kochankami ale także określone krawędzi, linie, których nie przekroczymy w seksie z innymi.

Co do kwestii pierwszej ... prywatność informacyjna:

Prywatność do dla nas dom, miejsce zamieszkania, praca, znajomi, rodzina.

Elementy, które są na końcu listy, którą chcemy podzielić się z innymi ... znajomymi erotycznymi.

Z oczywistych względów.

Zdarza sie jednak bardzo często tak, że po poznaniu kogoś bliżej, w trakcie rozmów, kiedy czujemy, że ktoś jest też szczery, prawdomówny to granica ta przesuwa się dalej i dalej ...... z każdym spotkaniem jesteśmy nieco bardziej otwarci na poruszanie naszych prywatnych spraw.

Można zatem powiedzieć, że u nas granica jest bardzo ruchomym zjawiskiem.

Od krótkiej smyczy informacyjnej po otwartość na temat naszej prywatności kiedy komuś się zaufa.

Owszem, może to być złudne itp itd ... ale póki co tak to wygląda.

Jako, że jesteśmy ludźmi otwartymi, szczerymi to z reguły szybko nam to ludzie odwzajemniają.

A ludzie, którzy spotkali nas ... chociażby uczestnicy forum, chyba mogą to potwierdzić :)

Co do sprawy erotycznej prywatności:

Kiedy zaczynaliśmy przygodę w swing, bo od tego się zaczęło ... naszą granicą, której nie chceliśmy przekroczyć był sex w wymianie partnerów.

Mogły być pieszczoty, sex oralny ... pozostałe formy, w tym głównie współżycie miało być tylko nasze ... taką naszą prywatną granicą erotyczną. 

Miało to swój urok.

Z czasem jednak się to zmieniało, powoli ewoluowało ... i znowu szło w kierunku otwartości ... granica przesuwała się coraz bardziej - oczywiście przy pełnej i świadomej akceptacji obojga.

Granica tej prywatności przesuwała się, by ostatecznie obecnie .... działać bez ograniczeń w sensie formy seksu ... choć oczywiście w celach bezpieczeństwa kondom użyty musi być z partnerem :)

Granice są ważne ....powinny istnieć, ale nie zawsze i nie wszędzie.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w relacjach mam dużą potrzebę otwartości. Zaprzyjaźniam się z osobami szczerymi, które niczego nie ukrywają. Dotyczy to zarówno relacji towarzyskich jak i erotycznych. Granica prywatności w takich układach stopniowo się przesuwa i to pozwala mi czuć się swobodnie w towarzystwie takiej osoby. Gdy jestem swobodna, to na więcej sobie pozwalam, a wtedy robi się bardziej interesująco.

Fakt, że nie spotkamy się codziennie ani nawet raz na tydzień, spowalnia proces zacieśniania przyjaźni i pomaga zachować pewne rzeczy dla siebie.

To naturalne i przyjemne zarazem. Nic nie dzieje się gwałtownie, z dnia na dzień. Poznajemy się stopniowo, ale zależy mi na tym by rzeczywiście dać się poznać, bo niby czemu nie?

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zaprzyjaźniam się z osobami szczerymi, które niczego nie ukrywają.

Każdy coś ukrywa. ;)

• Lubię 6

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy coś ukrywa.

To fakt, ale chodzi mi o takie podstawowe informacje, ogólną szczerość.

Coś tam trzeba dla siebie zostawić :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jenni, a jakie są podstawowe dla Ciebie?

Pytam z ciekawości, bo pewnie dla każdego inne. :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po prostu nie umiem kłamać. Załóżmy, że chciałabym ukryć to czym się zajmuję. Jestem pewna, że wpadłabym dość szybko, ujawniłabym przez przypadek w zwykłej rozmowie.

Jenni, a jakie są podstawowe dla Ciebie?

Pytam z ciekawości, bo pewnie dla każdego inne. :)

Zawód, stan cywilny, dzieci, zainteresowania, takie tam :)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w relacjach mam dużą potrzebę otwartości.

Ja wręcz przeciwnie. Dłuuuugo trwa zanim coś o sobie powiem. Za to w sprawach seksu nie ma dla mnie tabu, jeśli to nie naraża czyjejś prywatności. Ot, taka ciekawostka. ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zaprzyjaźniam się z osobami szczerymi, które niczego nie ukrywają.

Oj byłbym ostrożny w przyjmowaniu takich asumpcji  :)

Każdy coś ukrywa. ;)

Egzaktemę. Każdy może by i chciał być totalnie szczery i nie musieć nic ukrywać ale życie z czasem szybko weryfikuje te nasze wesołe noworoczne postanowienia ;)

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...