Skocz do zawartości
jetset

Czy wegetarianki pachną/smakują inaczej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Do napisania tego tematu natchnęła mnie kiedyś jedna para, gdzie kobieta była długoletnią wegetarianką i usłyszałem od niej iż kobiety które nie jadają mięs pachną i smakują :) inaczej.

Osobiście uważam iż zapach i smak kobiety jest jej indywidualną sprawą i nie tyle zależy od samej diety

jak jest związany z genetycznymi uwarunkowaniami i ogólnym sposobem życia

Jako że na pewno jest tutaj wielu znawców mających takowe porównanie  tak jak i panie również mogą się wypowiedzieć w tej kwestii - czy zadane przeze mnie w temacie pytanie to prawda ?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz temat jest uniwersalny to mam nadzieje ze zalozyciel rowniez wlaczy do niego plec przeciwna ktora tez sie roznie zywi oraz wplyw takiego wyzywienia na zapach i smak czlowieka ("jego soczkow") ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście zgadzam się z kol. Jans, iz potraktowałem temat zbyt wąsko, kierując się seksizmem i dyskryminując w tym Panów.

Opinie Pań na temat panów jak najbardziej chętnie poznam (nawet dla własnej wiedzy )

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A: R. i ja, jeszcze za czasów studenckich, mieszkaliśmy z dziewczyną, która żywiła się prawie wyłącznie mięsem. Aż mnie dziwiło, że się nie nudziła tą dietą.

Wydzielała taki zapach, że ciężko było wytrzymać. Czuć go było w całym mieszkaniu, nawet jak miała zamknięty pokój. Kiedy wyjeżdżała na weekend, otwieraliśmy tam okno, nawet zimą. Dziewczyna była czysta i regularnie się myła, tylko swój zapach miała wyjątkowo intensywny i mało przyjemny. Nie wiem, czy to tylko wina diety, czy sama z siebie też tak pachniała.

Nie wyobrażam sobie przytulanek z taką koleżanką.

Na studiach przez cztery lata nie jadłam mięsa i mój nos mówił, że pewne rzeczy pachniały u mnie inaczej (bez wdawania się w szczegóły), więc coś w tym na pewno jest.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z teorią, ze dieta ma zasadniczy wpływ na nasze samopoczucie i nasz zapach a przez to również samopoczucie ludzi z naszego otoczenia:))

T

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle, ze Panie maja bogate doswiadczenie na temat smaku spermy mezczyzny. Ogolnie mowi sie , ze smakuje ona gorzko lub slodko. Pomiedzy tymi okresleniami jest jeszcze napewno duzo innych posrednich odczuc.

Zapachy obu plci to tzw pheromony czyli wabiki. Tutaj jestesmy bardzo podobni do swiata zwierzecego gdzie dobor seksualny jest wlasnie sterowany tymi wabikami. Ciekawe jak dieta wplywa na te wabiki ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tak... jeszcze do dzis pamietam jak na studiach skosztowalem vegetarianskiej cipki... mniam mniam ... teraz sam jestem wegetarianinem dziewczyny ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Poniewaz temat jest uniwersalny to mam nadzieje ze zalozyciel rowniez wlaczy do niego plec przeciwna ktora tez sie roznie zywi oraz wplyw takiego wyzywienia na zapach i smak czlowieka ("jego soczkow") ?

Moja żona twierdzi, że dieta, którą stosuję, ma zasadniczy wpływ na mój zapach i smak. Jeśli dieta jest ciężkostrawna, głównie mięsna, to źle. Jeśli lekka, najlepiej typu śródziemnomorskiego - wtedy jest najlepiej. Niekiedy zależy to również od pory roku, ale może jest to po prostu wpływ z reguły nieco cięższej zimowej kuchni...

Ponadto negatywny wpływ na zapach i smak wywiera też obniżony nastrój, jak i różne używki - tytoń, kofeina itd. Ponuraki smakują gorzej :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To co jemy na pewno ma wpływ na nasz organizm.

Jednak nie szedłbym aż tak daleko, że wegetarianie pachą przyjemniej. Mam doświadczenia z jednymi i drugimi i nie zauważyłem różnicy. Więc nie zgodzę się, że odstawienie mięsa poprawi naszą naturalną woń.

Co więcej nie sądzę, żeby dieta wegetariańska była tą jedyną i słuszną. Coraz częściej można spotkać się z informacjami, że najlepsza dieta to ta bezglutenowa, no i właśnie mięsna. Człowiek jako drapieżnik nie powinien rezygnować z mięsa. Spróbujcie być wegetarianami w czasie ciąży... Z mojego najbliższego otoczenia znam przypadki, w których lekarze wymuszali na kobietach jedzenie mięsa dla zdrowia dziecka.

Jestem jednak prawie pewien, że używki mogą pogorszyć wrażenia smakowe i zapachowe. Papierosy i alkohol fatalnie wpływają na nasz zapach, i to nie tylko ten zewnętrzny, ale też ten który generuje nasz organizm. Podobnie jest ze smakiem różnych wydzielin.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co więcej nie sądzę, żeby dieta wegetariańska była tą jedyną i słuszną.

Myślę podobnie, dlatego preferuję dietę śródziemnomorską, która bilansuje wszystkie najlepsze składniki w zdrowym posiłku. Niemniej, jak przypuszczam, u tych osób, które wybierają wegetarianizm, mniejsze znaczenie mają czynniki zdrowotne (dyskusyjne, jak widać), a większe przekonania etyczne.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...