Skocz do zawartości
Cuckoldplace

Libido kobiety vs faceci

Rekomendowane odpowiedzi

Nie znaleźliśmy nawet pojedynczego opracowania z uwzględnieniem blisko tuzina metod badawych, które mówią o wyższości libido kobiecego. Uważamy, że [jakość badań] czyni ten wniosek NIEPODWAŻALNYM.

I chyba ucina dalszą dyskusję.

Mam pytania :

Chcialbym wyjasnic liczbe mnoga uzyta w wypowiedzi : Nie znalezlismy ..... i uwazamy.ze .

Kto sie kryje za tym wspolnym oswiadczeniem ?

Czy tylko dyskutant powolujacy sie na jakies badania ?

Czy dyskutant uzyskal od badaczy upowaznienie do ich reprezentacji ?

Czy dyskutant moze ucinac dyskusje  czyniac z dialogu monolog ?

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytania :

Chcialbym wyjasnic liczbe mnoga uzyta w wypowiedzi : Nie znalezlismy ..... i uwazamy.ze .

Kto sie kryje za tym wspolnym oswiadczeniem ?

Przecież napisałem. Strona 269 opracowania na podstawie bibliografii liczącej ze 200 pozycji autorstwa czołowych psychologów i seksuologów. Link podany jest w poście. Pytasz, więc odpisuję, chciałem już zostawić ten temat.

Nie znaleźli...Roy F. Baumeister, Kathleen R. Catanese, and Kathleen D. Vohs z Department of Psychology

Case Western Reserve University

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zouza, dnia 03 Lipca 2014 - 23:53, napisał(a):

Żen, trochę za późno chyba na taką dyskusję, nie sądzisz? Skąd taka zmiana frontu? Po czym wnosisz, że upośledzone intelektualnie kobiety będą w stanie zrozumieć cokolwiek? ;)

Mam w sobie jeszcze odrobinę wiary. To zdanie jest dość proste do zrozumienia: Wszystkie badania prowadzą do wniosku, że popęd (libido) mężczyzn jest silniejsze niż kobiet. Nie znaleźliśmy nawet pojedynczego opracowania z uwzględnieniem blisko tuzina metod badawych, które mówią o wyższości libido kobiecego. Uważamy, że [jakość badań] czyni ten wniosek NIEPODWAŻALNYM.

I chyba ucina dalszą dyskusję.

Zapewne nie zrozumiales wlasciwie mojego pytania. Pytanie dotyczylo Twojego postu. Tutaj przypomnialem go raz jeszcze w calosci .

Prosze wiec o odpowiedz . Nie interesuja mnie wczesniejsze wywody . Wypowiadasz sie w swoim poscie w imieniu badaczy i chcialbym uslyszec od Ciebie jakim jestes badaczem? Czy mozesz podac link do wlasnego opracowania naukowego ?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne nie zrozumiales wlasciwie mojego pytania. Pytanie dotyczylo Twojego postu. Tutaj przypomnialem go raz jeszcze w calosci .

Prosze wiec o odpowiedz . Nie interesuja mnie wczesniejsze wywody . Wypowiadasz sie w swoim poscie w imieniu badaczy i chcialbym uslyszec od Ciebie jakim jestes badaczem? Czy mozesz podac link do wlasnego opracowania naukowego ?

To przytoczone zdanie jest cytatem z opracowania, nie moją konkluzją. Zacytowany jest akapit ze strony 269 opracowania, z rozdziału o Wnioskach. Nie wypowiadam się W IMIENIU BADACZY, ja ich CYTUJĘ.

Podałem też oryginał angielski.

"Wszystkie badania prowadzą do wniosku, że popęd (libido) mężczyzn jest silniejsze niż kobiet. Nie znaleźliśmy nawet pojedynczego opracowania z uwzględnieniem blisko tuzina metod badawych, które mówią o wyższości libido kobiecego. Uważamy, że [jakość badań] czyni ten wniosek NIEPODWAŻALNYM."

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I 4 raz :D

Żen, a teraz poważnie pytam, gdzie jest mowa o badaniach reakcji organizmu? Jeśli wiesz i możesz podać - z przyjemnością przeczytam. :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wypowiadam się W IMIENIU BADACZY, ja ich CYTUJĘ.

Nie potrzebujesz uzywac krzykliwych duzych liter bo liczy sie tylko argumentacja a nie ich wielkosc.

Pokaz mi w swoim poscie wskazowke ktora dopiero teraz podajesz !

Czy tez moze zapomniales o czyms najwazniejszym w swoim poscie ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie potrzebujesz uzywac krzykliwych duzych liter bo liczy sie tylko argumentacja a nie ich wielkosc.

Pokaz mi w swoim poscie wskazowke ktora dopiero teraz podajesz !

Czy tez moze zapomniales o czyms najwazniejszym w swoim poscie ?

Jans, 3 posty wyżej było to zdanie wraz z angielskim oryginałem, sądziłem że przeczytałeś.

I 4 raz  :D

Żen, a teraz poważnie pytam, gdzie jest mowa o badaniach reakcji organizmu? Jeśli wiesz i możesz podać - z przyjemnością przeczytam.  :)

Zouza, to naprawdę nie ma sensu, skoro i tak nie czytasz tego co piszę. Ja ze swojej strony chyba zrobiłem już wszystko co mogłem, żeby obronić tezę (bez tego razy 4) autora tematu. Skoro tak kategoryczne wnioski z kompleksowego opracowania, kolejne wyniki badań i liczne takie same opracowania dostępne w necie (google wystarczy użyć) nie przekonują Cię, a na obronę Swoje stanowiska podajesz artykuł w którym mowa jest o tym, że "jest różnica między relacją kobiety a jej reakcją" a nie ma słowa o odniesieniu tego do poziomu libido mężczyzny, to po co to ciągnąć? Z jakim argumentem mam się spierać? Że hotkom z forum "wydaje się", że mają wyższe libido od mężczyzn i tym samym kontestują wyniki opracowań naukowych? Ja się nawet z tym zgadzam! Macie WIELKIE libido, drogie Hotki, ale wasze koleżanki spoza forum już nie i średnia jest jaka jest. Kur** na jakiegoś krzyżowca i seksistę wychodzę. Zacząłem  może faktycznie niefortunnie nie cytując od razu żadnych publikacji, ale w tej chwili to naprawiłem i uważam, że jest ok. Doceniam wasz samopoczucie w kwestii libido, ale naukowcy-srowcy mają inne zdanie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, 3 posty wyżej było to zdanie wraz z angielskim oryginałem, sądziłem że przeczytałeś.

Powolalem sie na Twoja wypowiedz w Twoim poscie i o tej wypowiedzi rozmawiamy a nie o innych.

Nie rozmawiamy o Twoich przypuszczeniach .

W dalszym ciagu oczekuje na odpowiedz .

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Powolalem sie na Twoja wypowiedz w Twoim poscie i o tej wypowiedzi rozmawiamy a nie o innych.

Nie rozmawiamy o Twoich przypuszczeniach .

W dalszym ciagu oczekuje na odpowiedz .

W tym poście było tylko jedno moje zdanie. "I to ucina dyskusję". Taka jest bowiem moja opinia w świetle zacytowanej wcześniej konkluzji z opracowania. To chyba proste...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zouza, to naprawdę nie ma sensu, skoro i tak nie czytasz tego co piszę.

Ależ oczywiście, że czytam. Dlatego też proszę o podanie stosownego fragmentu, bo - wybacz - ale na słowo, to ja Ci mogę uwierzyć w to, że lubisz czekoladę. ;)

To, że ankiety (pytania i odpowiedzi na nie) nie wzbudzają mojego zaufania, to zapewne wiesz i uargumentowałam to już dawno.

Reakcje biologiczne - o to proszę!

Przy czym szybkość podniecenia, powtórzę raz kolejny, nie stanowi o wysokim, czy niskim libido. Ot, różnica płci, a i to nie zawsze.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...