Skocz do zawartości
Cuckoldplace

Libido kobiety vs faceci

Rekomendowane odpowiedzi

Ja osobiście podziwiam i gratuluję stałości i konsekwencji Żena w głoszeniu własnego zdania, Niezależnie czy się z tym ktoś zgadza czy nie człek ów ma swoje przekonanie, swoje racje i argumenty a że mało tu popularne... cóż indywidualizm tez jest cnotą.

Pod warunkiem, ze glosi swoje zdanie poparte argumentem logicznym, a nie probuje dyskredytowac przeciwnikow wlasnej tezy osobistymi wycieczkami.

Moim zdaniem temat dawno zaginal. Nie dlatego, ze stronom brakuje argumentow. Dlatego, ze jedna ze stron ma ochote sie napierdalac.

Sprawe moznaby zamknac zgrabnym podsumowaniem, iz porownywanie smaku jablka ze smakiem gruszki jest co najmniej naduzyciem, ale nie wszyscy maja mozliwosc zobaczenia duzego obrazka.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawe moznaby zamknac zgrabnym podsumowaniem, iz porownywanie smaku jablka ze smakiem gruszki jest co najmniej naduzyciem, ale nie wszystkich maja mozliwosc zobaczenia duzego obrazka.

Zawsze podziwiałem "zgrabnie" ogarnięte kobiety...

Ps. Ja wole gruszki bo mogą przyjmować bardziej falliczny kształt... taki totem męskości:D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm... mnie się gruszki całkiem inaczej kojarzą. ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś naprawdę chciałby zgłębić temat na chłodno i bez emocji, to jest tego w necie bez liku. PRZYGNIATAJĄCA większość opracowań mówi o wyższym libido mężczyzn niż kobiet. To jest fakt naukowy a nie moje widzimisię.

Tu jest 273-stronnicowe opracowanie na ten temat na przykład.

http://www.carlsonschool.umn.edu/Assets/71520.pdf

W konkluzji (strona 269) czytamy:

All the evidence we have reviewed points toward the conclusion that men desire sex more than women. We did not find a single study, on any of nearly a dozen different measures, that found women had a stronger sex drive than men. We think that the combined quan  tity, quality, diversity, and convergence of the evidence render the conclusion indisputable

Czyli po polsku: Wszystkie badania prowadzą do wniosku, że popęd (libido) mężczyzn jest silniejsze niż kobiet. Nie znaleźliśmy nawet pojedynczego opracowania z uwzględnieniem blisko tuzina metod badawych, które mówią o wyższości libido kobiecego. Uważamy, że [jakość badań] czyni ten wniosek NIEPODWAŻALNYM.

To tyle w kwestii BADAŃ nad libido. Drogie Panie, WSZYSTKIE badania mówią o tym, że męskie libido jest większe od kobiecego. STATYSTYCZNIE. 

Oczywiście Wy możecie mieć libido większe od męskiego, ale pozostałych 90 czy 99% pań ciągnie średnią kobiecą do dołu.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Żen, trochę za późno chyba na taką dyskusję, nie sądzisz? Skąd taka zmiana frontu? Po czym wnosisz, że upośledzone intelektualnie kobiety będą w stanie zrozumieć cokolwiek? ;)

Już dałeś popis rzeczowej dyskusji z "argumentami" nie do przebicia. ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Żen, trochę za późno chyba na taką dyskusję, nie sądzisz? Skąd taka zmiana frontu? Po czym wnosisz, że upośledzone intelektualnie kobiety będą w stanie zrozumieć cokolwiek? ;)

Mam w sobie jeszcze odrobinę wiary. To zdanie jest dość proste do zrozumienia: Wszystkie badania prowadzą do wniosku, że popęd (libido) mężczyzn jest silniejsze niż kobiet. Nie znaleźliśmy nawet pojedynczego opracowania z uwzględnieniem blisko tuzina metod badawych, które mówią o wyższości libido kobiecego. Uważamy, że [jakość badań] czyni ten wniosek NIEPODWAŻALNYM.

I chyba ucina dalszą dyskusję.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

To tyle w kwestii BADAŃ nad libido. Drogie Panie, WSZYSTKIE badania mówią o tym, że męskie libido jest większe od kobiecego. STATYSTYCZNIE.

Zen, nawet to, co teraz napisales jest protekcjonalne do zrzygania. Zrzygalam sie zatem i ide spac.

a przed ostatecznym piukiem vox populi: przyjmij wreszcie (dobra, Dziewczyny, wezme to na klate!!!!), ze wszyscy jak jeden maz dyskutowalismy z haniebna argumentacja, nie samym tematem.

Dobranoc.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Skądże znowu! Jestem przekonana, że dodasz jeszcze kilka "ostatnich" postów. 

Napisz to zdanie jeszcze z 5 razy, łatwiej będzie zrozumieć. ;)

Niezrozumienie odmiennego przebiegu, kierunku, natężenia, sposobu zaspokajania kobiecego libido - nie czyni Cię geniuszem, ale zawsze możesz się miło połudzić. ;)

Drogie Panie, WSZYSTKIE badania mówią o tym, że męskie libido jest większe od kobiecego. STATYSTYCZNIE. 

NIE WSZYSTKIE, czego we właściwy sobie sposób, nie zauważasz.

wyższości libido kobiecego

A Ty wciąż to samo??? Można z 500 razy Ci powtórzyć, że nie o wyższość tu chodzi, a Ty jak zdarta płyta? 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Niezrozumienie odmiennego przebiegu, kierunku, natężenia, sposobu zaspokajania kobiecego libido - nie czyni Cię geniuszem, ale zawsze możesz się miło połudzić. ;)

Myślę, że dość dobrze rozumiem te zagadnienia, ale nie o mnie tu chodzi. Przytoczyłem opracowanie, gdzie w bibliografii jest ze 200 pozycji znanych i cenionych seksuologów i psychologów. Wszystkie te opracowania prowadzą do cyt. "bezdyskusyjnego wniosku, że mężczyzn charakteryzuje wyższy poziom libido niż kobiety". Taka teza była postawiona na początku (że 4 razy wyższy to bzdura piramidalna). To nie jest mój wymysł, tylko czołowych psychologów i seksuologów. Prosiłaś wcześniej o konkrety, podaję je na talerzu i dziwi mnie, dlaczego wytykasz MI nieznajomość kobiecej natury. Powinnaś to raczej napisać pod adresem tego tabunu naukowców. Ja tylko serwuje wyniki badań.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

"bezdyskusyjnego wniosku, że mężczyzn charakteryzuje wyższy poziom libido niż kobiety".

Jeszcze dwa razy i możesz ze spokojem iść spać, przewidywana norma będzie wyrobiona :lach:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...