Skocz do zawartości
Cuckoldplace

Libido kobiety vs faceci

Rekomendowane odpowiedzi

Mała adnotacja dla tych którzy jednak nie przeoczyli: David Buss psycholog ewolucyjny amerykański produkujący rozliczne czytadła. Między innymi o zazdrości, która to pozycję miałem okazję przeczytać.... jest tyleż odkrywcza co reklama niemieckich olejów do niemieckich silników.

Jaki i wiele, wiele  różnych innych badań innych naukowców, gdzie spodziewamy się wyniku, jaki został osiągnięty.

Ech... może czas na uzyskanie profesury, skoro tylko "czytadło" wystarczy popełnić. ;)

Akurat ten akapit jest wyrwany z kontekstu. Przeczytaj cały tekst.

Przeczytałam cały, fragment jest zacytowany, a nie wyrwany z kontekstu, Kolego.

I nadal nie rozumiesz, Żen, że fakt, iż kobiece libido podlega wahaniom, nie oznacza, że jest mniejsze. Jest inne, inaczej ukierunkowane, inaczej zaspakajane.

Nie odniosłeś się też do linka, który wkleiłam. A wyniki badań zaiste zaskakujące dla naukowców (ciekawe, czy były wśród nich kobiety, jakoś nie zwróciłam wcześniej na to uwagi) i zapewne dla wielu "naszych" Panów również. ;)

Badania dowodzą, że kobiety nie tylko szybko się podniecały, ale i pod wpływem bodźców, co do których nie spodziewano się, że mogą je podniecić i - CO ISTOTNE - nie przyznawały się do osiągnięcia podniecenia!

Dziwne? Dla kobiet chyba nie bardzo. ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I nadal nie rozumiesz, Żen, że fakt, iż kobiece libido podlega wahaniom, nie oznacza, że jest mniejsze.

Rozumiem. Oczywiście, że nie oznacza, bo jedno stwierdzenie nie implikuje drugiego, ale oba są prawdziwe.

Kobiece libido (generalnie) jest mniejsze od męskiego I podlega wahaniom.

"Experts say men score higher in libido, while women's sex drive is more "fluid.""

Oznacza to tyle, że faktycznie może być u niektórych kobiet wyższe niż u mężczyzn, okresowo lub permanentnie, choć statystycznie (koń i człowiek mają po trzy nogi) mężczyzna ma wyższe. Idę o zakład, że "statystyczna" hotka z tego forum ma 2 albo 3 razy większe libido niż zwykły facet, nawet będąc w dołku swojej krzywej. Sęk w tym, że jest to próba mało reprezentatywna ;)

Dyskutując na tak ogólny temat "kobiety czy mężczyźni" nie można tego ująć inaczej niż statystycznie, biorąc po uwagę cały przekrój społeczeństwa. Małysz był swego czasu najlepszym skoczkiem narciarskim świata, ale najlepsi na świecie byli wtedy Austriacy (Fini a może Niemcy, nie wiem). Tak jak ktoś wcześniej wspomniał, to nie powinna być dyskusja kawiarniana.

Badania dowodzą, że kobiety nie tylko szybko się podniecały, ale i pod wpływem bodźców, co do których nie spodziewano się, że mogą je podniecić i - CO ISTOTNE - nie przyznawały się do osiągnięcia podniecenia!

Dziwne? Dla kobiet chyba nie bardzo. ;)

A to też było pod którymś moim linkiem chyba. Dlatego podczas badań sprawdzano nie tylko deklaracje badanych ale i reakcję ich organizmów (zdaje się ukrwienie/temperaturę genitaliów). Faktycznie u kobiet była spora rozbieżność, co wynikało prawdopodobnie z narzuconych norm zachowań. Ale nawet te reakcje genitaliów wskazywały na różnice między kobietami a mężczyznami. 

I co ciekawe chyba bardziej kobiety podniecał sex damsko-damski, trójkąt, orgia niż zwykła parka. 

I jeszcze ciekawostka - to tak na poparcie Kopernik była kobietą ;) - średnio czas pierwszej reakcji na boźdzce następował tak samo szybko u kobiet jak i mężczyzn - ok. 30 sekund. Maksymalne podniecenie - tu czasy były dość zbliżone także, u mężczyzn 10 minut u kobiet 12.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No, k..., umieszczono im sondy w pochwie, wskazujące wzrost poziomu podniecenia. To jakie jeszcze badania biologiczne być chciał? Skład śluzu contra skład spermy???

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A Żen swoje :lach:

Tylko, że coraz bardziej jest to żenujące.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Byłam pewna, że Żen przeczyta tylko to, co jest niebieskim wytłuszczonym drukiem. :D

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No, k..., umieszczono im sondy w pochwie, wskazujące wzrost poziomu podniecenia. To jakie jeszcze badania biologiczne być chciał? Skład śluzu contra skład spermy???

Zouza, chyba nie zrozumiałaś wpisu. Metoda badawcza bardzo dobra i zgadzam się, że kobiety co innego deklarują a co innego przeżywają. I tego to badanie dowodziło, tej rozbieżności, a nie tego że libido jest wyższe niż u mężczyzn, bo takie same badania wykonane u mężczyzn dają świadectwo wyższego libido, z tym, że jest MNIEJSZA różnica między reakcją deklarowaną a rzeczywistą, faceci się nie kryją, bo "to nie obciach się podniecić".  

Byłam pewna, że Żen przeczyta tylko to, co jest niebieskim wytłuszczonym drukiem. :D

No właśnie przeczytałem całość. Tekst dotyczy WPŁYWU UWARUNKOWAŃ SPOŁECZNYCH na zachowania kobieta, a nie tego, że ich libido jest wysokie. Ja się z tym tekstem w pełni zgadzam, tylko że nie jest on na temat. Z resztą pisałem o tym dwa posty wyżej. :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pie.....le... Gość z uporem maniaka trzyma się swojej wersji, jak tonący brzytwy.... Moim skromnym zdaniem temat należy zamknąć, bo to tak jakby udowadniać, że masło jest maślane.... Każdy kontrargument do niego nie dociera, tylko swoje, swoje i swoje.... Żen, czy ty przypadkiem nie chcesz się tu tylko dowartościować, udowadniając, że masz rację, nie mając racji ???? Każda logiczna i udowodniona cytatami argumentacja nie dociera do ciebie !!! Nie wiem jak reszta, ale ja ignoruje już te jego wywody, bo jakakolwiek odpowiedź niezgodna z jego argumentacją, jest wodą na młyn.....  :facepalm:  :facepalm:

M.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, chyba Ty nie zrozumiałeś wpisu.

Twoje (i nie tylko) przekonanie o poziomie libido wynika właśnie z tego, o czym mogłeś przeczytać wytłuszczonym niebieskim drukiem! 

No i nadal nie przetłumaczyłeś artykułu. :P

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zou.... on był wewnątrz cipki i widział wszystko naocznie......  :lach:  :lach:  :lach:  :lach:

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

bo takie same badania wykonane u mężczyzn dają świadectwo wyższego libido,

a raczej, że kobiety mają znacznie szersze spektrum podniet. ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...