Skocz do zawartości
Cuckoldplace

Libido kobiety vs faceci

Rekomendowane odpowiedzi

Chodziło o to, że facet dużo łatwiej się pobudza do takiego stopnia że chce podjąć aktywność seksualną. Kobieta trudniej. To było mierzone nie pytane.

I niby to ma świadczyć o libido? Bo krzywa napięcia seksualnego kobiety i mężczyzny jest inna? 

To jak, w odniesieniu do libido, zinterpretujesz to, że u mężczyzny podniecenie gwałtownie spada po ejakulacji, zaś u kobiety opada długo i stopniowo, i gotowa jest po jednym orgazmie do kolejnych, bez przerywania aktu seksualnego? 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I niby to ma świadczyć o libido? Bo krzywa napięcia seksualnego kobiety i mężczyzny jest inna? 

To jak, w odniesieniu do libido, zinterpretujesz to, że u mężczyzny podniecenie gwałtownie spada po ejakulacji, zaś u kobiety opada długo i stopniowo, i gotowa jest po jednym orgazmie do kolejnych, bez przerywania aktu seksualnego? 

Dokładnie. Chodzi o moment rozpoczęcia aktywności seksualnej, wejścia na ten poziom, bez którego nie byłoby u kobiety stosunku, pierwszego orgazmu i tych kolejnych. 

Abstrahuję tu od obszerności pojęcia "libido". Ja rozumiem je tutaj w sposób prosty. Ochota na seks.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie. Chodzi o moment rozpoczęcia aktywności seksualnej, wejścia na ten poziom, bez którego nie byłoby u kobiety stosunku, pierwszego orgazmu i tych kolejnych. 

Aaaaa, to już rozumiem! ;)

No to na przykładzie! Mój moja męska suka podnieciła się w ekspresowym tempie, po niespełna 30 sek. bzykania straponem w tyłek miała spust i kaput!

Ja zaś bzykałam się przez kilka godzin i mogłabym jeszcze kilka, ale czasu nie wystarczyło. 

Ale okazuje się, że to suka ma większe libido!

No to już jestem oświecona. :lach:

Żen, wybacz, ale nie wystarczy faceta za kutasa złapać, by mu stanął. Czasem tak bardzo chce, że jest to wręcz przeszkodą, bo mu opada. ;) Czasem mu stoi na sam widok, zapach, słowo...

Z kobietami jest podobnie - czasem wystarczy jedno słowo i jest gotowa. ;)

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zouza dyskusja bez sensu, skoro używasz słów "czasami" żeby obalić lub potwierdzić jakąś tezę.

Po drugie używasz innego znaczenia terminu libido. Możesz w ogóle pójść w Junga i całkowicie rozmyć tę rozmowę bo jej temat będzie niemierzalny. 

Po trzecie to ile czasu trwa stosunek i czy facet jest gotowy po pierwszym razie nie ma znaczenia w przytaczanych przeze mnie badaniach, które dowiodły, że kobieta trudniej osiąga stan podniecenia, który jej organizmowi sygnalizuję chęć odbycia stosunku. Tylko tyle, nieważne że potem facet strzeli raz i zaśnie a ona dojdzie siedem razy. Chodzi o ŁATWOŚĆ WYZWOLENIA tej energii. Tak przeciętny człowiek rozumie libido. "Ale ona ma libido" znaczy, że lubi się pukać, a nie że ma 10 orgazmów na godzinę ale raz na miesiąc.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle , ze kobiety równie szybko co mężczyźni potrafią sie podniecac tylko tak jak to juz było wcześniej napisane nie każda z nas o tym mówi bo i po co. Dam Ci przykład z mojego doświadczenia Mi akurat bardzo mało potrzeba by sie mocno podniecic i w tym tkwić. Wiadomo mamy swoje zle i lepsze dni tak samo jest z mężczyźni:)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle , ze kobiety równie szybko co mężczyźni potrafią sie podniecac tylko tak jak to juz było wcześniej napisane nie każda z nas o tym mówi bo i po co. Dam Ci przykład z mojego doświadczenia Mi akurat bardzo mało potrzeba by sie mocno podniecic i w tym tkwić.

A ja lubię patrzeć jak inny facet rżnie moją żonę. Czy to dowód na to, że większość facetów to lubi? Albo nawet 10%.

Jesteśmy na takim forum, że nie wypada podawać własnych upodobań i doświadczeń jako dowodów w sprawie ogółu ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Podalam Ci akurat swój przykład ,ale tez napisałam ze nie każda akurat kobieta o tym głośno mówi ;)więc skąd te Twoje akurat wnioski ze My kobiety sie Mniej czy wolniej podniecamy od mężczyzn ?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Podalam Ci akurat swój przykład ,ale tez napisałam ze nie każda akurat kobieta o tym głośno mówi ;)więc skąd te Twoje akurat wnioski ze My kobiety sie Mniej czy wolniej podniecamy od mężczyzn ?

To nie moje wnioski.

Napisałem tylko o wynikach badań, gdzie podłączono kobiety i mężczyzn do sensorów i wyszło im, że przeciętny mężczyzna (pamiętając że przeciętnie człowiek i koń mają po 3 nogi) podnieca się znacznie szybciej niż kobieta. Ty najwyraźniej należysz do ekstraklasy ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tu akurat musze przyznać Ci racje należę do ekstraklasy i nie tylko Mi z tym dobrze :) a jeśli chodzi o te wspomniane badania to ciekawa jestem ludzi biorących w nich udział .;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A które "prace"?
Czy my się czegoś nowego z tych "prac" dowiemy?

Mam nadzieję, że owszem można zdobyć nową wiedzę....człowiek, który sądzi, że wie już wszystko jest zupełnym ignorantem.

Odnośnie konkretnych pozycji to na początek polecam "Chuć"...;P

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...