Skocz do zawartości
arsize_one

Inna sfera zmysłów pod nazwą...

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, esthle pisze:

Jednym słowem definiuje to co trudne do nazwania i w pewien sposób nieuchwytne

A mi się właśnie wydaje, że intelekt jest dość łatwo uchwytny.

Na pewno łatwiej, niż czysto zwierzęca chemia unosząca się w powietrzu. Do niej nie zawsze trzeba intelektu.

Zaś chemia + intelekt to kombo nieziemskie...

Lula.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Sailor&Lula pisze:

A mi się właśnie wydaje, że intelekt jest dość łatwo uchwytny.

Na pewno łatwiej, niż czysto zwierzęca chemia unosząca się w powietrzu. Do niej nie zawsze trzeba intelektu.

Zaś chemia + intelekt to kombo nieziemskie...

Lula.

Nie ma dla mnie chemii bez intelektu. Tak wybieram świadomie. Najpierw musi zaistnieć jedno żeby dać szansę temu drugiemu ;)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, esthle pisze:

Nie ma dla mnie chemii bez intelektu. Tak wybieram świadomie. Najpierw musi zaistnieć jedno żeby dać szansę temu drugiemu ;)

Ok. Dla Ciebie. :) Ja potrafiłam sztachnąć się czyimś zapachem ledwo dobrze się odezwał. :ksiez: Nie wiedząc jeszcze wiele o intelekcie.

Lula.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Sailor&Lula pisze:

Ok. Dla Ciebie. :) Ja potrafiłam sztachnąć się czyimś zapachem ledwo dobrze się odezwał. :ksiez: Nie wiedząc jeszcze wiele o intelekcie.

Lula.

Jestem na początku tej przygody. Kto wie co przyniesie czas ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, esthle pisze:

Jestem na początku tej przygody. Kto wie co przyniesie czas ;)

U mnie czas przyniósł zdecydowane podążanie za kombo intelekt + chemia (+ jeszcze inne rzeczy), więc jak najbardziej polecam pozostanie przy swojej obecnej opcji. :) Z niej można budować bardzo wiele i długofalowo.

Lula.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Odkurzam temat. 

Przypomniałam sobie dyskusję o sapioseksualizmie, która miała miejsce również tutaj:

Myślę sobie, iż sapioseksualizm może mieć bardzo różne oblicza.

Oczywiście, potrafi być jedynie modną łatką, maskującą jak najszybszą chęć odwinięcia cukierka z papierka. Rzecz mocno w obu wątkach forumowych przewałkowana. 

Bywa i tak, iż sama konwersacja z daną osobą sprawia przyjemność łechcacą jakieś dziwne pokłady erotyzmu. Może się jednak okazać, że po rozszerzeniu znajomości o łóżko - intelekt zamieni się we wkładanie i wyjmowanie, ot, klasyczne ujęcie erotyzmu. Dla mnie czar by wtedy prysł, dlatego pewne intrygujące intelektualnie znajomości wolę pozostawiać w sferze niedopowiedzenia. 

Dziś stwierdzam z całą pewnością, iż perwersyjność jest dla mnie sapioseksualna. Perwersyjność, której składową są następujące aspekty: totalne wyjście poza schematy, eksplorowanie nieoczywistych erotycznie obszarów, chęć eksperymentowania, inteligencja emocjonalna, empatia, odwaga. 

Nie wątpię w istnienie pięknych umysłów, które lubują się wyłącznie w klasycznym seksie. Nie mniej jednak, nie jest już w 100% mój sapioseksualizm; nie jest to coś, od czego oszaleję z pożądania.

Lula.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...