Skocz do zawartości
Jans

Zabawki dla doroslych (lubrykanty)

Rekomendowane odpowiedzi

Predzej czy pozniej pojawia sie potrzeba zastosowania dobrego lubrykantu w zabawach seksualnych.

Kazdy powinien posiadac przynajmniej kilka lubrykantow o roznym przeznaczeniu .

Jest ich bardzo duzo na rynku.

Chcialbym pokazac kilka z nich i zwrocic uwage na ich wlasciwosci.

Nie wszystkie lubrykanty mozna stosowac przy uzyciu prezerwatyw.

Do fistingu potrzebne sa znowu inne lubrykanty itd.

W miare czasu i zainteresowania bedziemy omawiac poszczegolne produkty .

Polecam teraz dobre i sprawdzone lubrykanty znajdujace sie na rynku :

post-8255-0-83898200-1403027079_thumb.jpg

post-8255-0-57056500-1403027102_thumb.jpg

post-8255-0-40748900-1403027121_thumb.jpg

post-8255-0-94072500-1403027145_thumb.jpg

post-8255-0-23379100-1403027169_thumb.jpg

post-8255-0-10128400-1403027187_thumb.jpg

post-8255-0-19902700-1403027212_thumb.jpg

post-8255-0-19140400-1403027293_thumb.jpg

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, z nieba mi spadasz!!!  :poklon::D

Próbowałam kilku i jedyny, który mnie nie podrażniał to "The Garden of Love" - "Shiatsu" - jadalny :redevil: . Używałam sporadycznie, bo  jakoś nie mam takiej potrzeby, bardziej o "bajer", "gadżet" chodzi, choć do fistingu był genialny. :D

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, z nieba mi spadasz!!! :poklon::D

Próbowałam kilku i jedyny, który mnie nie podrażniał to "The Garden of Love" - "Shiatsu" - jadalny :redevil: . Używałam sporadycznie, bo jakoś nie mam takiej potrzeby, bardziej o "bajer", "gadżet" chodzi, choć do fistingu był genialny. :D

Do fistingu polecam legendarne Crisco (maselko jadalne) albo Boy Butter albo Sledge Hammer .

Silikony tez bardzo rzadko wywoluja podraznienia i sa przyjazne oraz dlugotrwale . :poklon:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie po silikonach (fakt, niewiele ich wypróbowałam, bo jakoś nie było potrzeby) mnie piekło jak diabli. Dopiero solidne "wyszorowanie" pomogło. :lach:

Dzięki, Jans :D

No tak, Jans. Tylko, że wymienione nie są kompatybilne z lateksem. Mnie potrzebne coś bardziej uniwersalnego, żebym w przypadku suk mogła użyć lateksowych różnistych rzeczy, np. rękawiczek. :redevil:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, Jans. Tylko, że wymienione nie są kompatybilne z lateksem. Mnie potrzebne coś bardziej uniwersalnego, żebym w przypadku suk mogła użyć lateksowych różnistych rzeczy, np. rękawiczek. :redevil:

Generalnie : tluszcze (np Crisco) , oleje, oliwki  nie powinny miec kontaktu z materialami z lateksu , gumy, tworzyw sztucznych poniewaz je rozkladaja.

W zwiazku z tym polecam do fistingu np. Pjur Aqua (prod.niemiecka) silikon na bazie wody.

Mozna uzywac wszelkie rekawiczki i prezerwatywy lateksowe.

Produkty Pjur (cala gama) sa bardzo dobrej jakosci , znane na calym swiecie i w wiekszosci na bazie silikonu.

Bardzo wydajne , bez smaku i zapachu.Latwe do usuniecia.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, Jans :D

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję, Jans :D

Tutaj jeszcze dwa dobre lubrykanty na bazie silikonu do fistingu przy uzyciu lateksowych rekawiczek lub prezerwatyw :

post-8255-0-91949200-1403033279_thumb.jpg

post-8255-0-83831600-1403033301_thumb.jpg

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mnie te silikony przerażają, ale jak znajdę - spróbuję :D Dzięki :D

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę mnie te silikony przerażają, ale jak znajdę - spróbuję :D Dzięki :D

Silikony sa naprawde dobre , znam je dobrze i nigdy nie bylo problemow.

Wszystkie inne nie markowe produkty sa czesto powodem frustracji.

Np podraznienia albo szybie klejenie zamiast poslizgu.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, nie wiem, co tam jeszcze pakują, że podrażniają, bo nie mam uczulenia na lateks. Inaczej bym w niektórych ciuszkach i butach spuchła :lach:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...