Skocz do zawartości
katiber

Wolne Wifi

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie.

Ostatnio Orange-Tpsa wymienili mi Livebox-a na 3 kę.

Pominę fakt iż miałem po tygodniu wymianę na nowy oraz położono nowy kabel gdyż gubiło w sumie 20 mb/s.

Teraz do domu dociera 41 mb/s

Mam Lapka Asus R500V Windows 8 , przez WiFi prędkość dochodzi max do 20.40mb/s

Sprawdziłem na innym laptopie i przez wi fi - net biega z prędkością 38 mb/s.

Czy ,,znawcy''tematu mają jakiś pomysł - będę wdzięczny za jakieś wskazówki -gdyż znam się na butach i skórach co jest dalekie od techniki komputerowej :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie.

Ostatnio Orange-Tpsa wymienili mi Livebox-a na 3 kę.

Pominę fakt iż miałem po tygodniu wymianę na nowy oraz położono nowy kabel gdyż gubiło w sumie 20 mb/s.

Teraz do domu dociera 41 mb/s

Mam Lapka Asus R500V Windows 8 , przez WiFi prędkość dochodzi max do 20.40mb/s

Sprawdziłem na innym laptopie i przez wi fi - net biega z prędkością 38 mb/s.

Czy ,,znawcy''tematu mają jakiś pomysł - będę wdzięczny za jakieś wskazówki -gdyż znam się na butach i skórach co jest dalekie od techniki komputerowej :)

Ja zrezygnowalem z uslug TPSAa i podobnych. Korzystam z prywatnej radiowki.Zadnych kabli. Tylko malutka antenka na balkonie.

Na routerze wisza dwa PC i jeden lapek, dwa telefony stacjonarne, TV sat tuner.

Predkosc stala 60 mb/s zupelnie mi wystarcza . Nic sie nie zawiesza.Wszystko funkcjonuje . Flatrate i 60 zl /mies. Na razie nie widzialem lepszej oferty.

Z WiFi nie korzystam bo nie chce.Tylko kabel w mieszkaniu.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko malutka antenka na balkonie.

Choć mamy mieszkanie dwu poziomowe to nie mamy balkonu :mur:

Niby nie możemy wieszać  nic na elewacji -jednakże podobno jest przepis który mówi o tym iż nie można zabraniać dostępu do medi.Jednakże nie mam ochoty się szarpać bo nawet gdyby to- mamy fajną sąsiadkę z balkonem :)

Najprawdopodobniej jest coś z moim lapkiem bo prędkość w domu jest 40 ści.

Gdzieś coś wyczytałem że może być to wina sterownika.Ale nawet nie wiem co ewentualnie ściągać i instalować.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Choć mamy mieszkanie dwu poziomowe to nie mamy balkonu :mur:

Niby nie możemy wieszać  nic na elewacji -jednakże podobno jest przepis który mówi o tym iż nie można zabraniać dostępu do medi.Jednakże nie mam ochoty się szarpać bo nawet gdyby to- mamy fajną sąsiadkę z balkonem :)

Najprawdopodobniej jest coś z moim lapkiem bo prędkość w domu jest 40 ści.

Gdzieś coś wyczytałem że może być to wina sterownika.Ale nawet nie wiem co ewentualnie ściągać i instalować.

Przyczyn wolniejszego transferu WiFi moze byc kilka . Najpierw musi byc zainstalowany aktualny sterownik do karty sieciowej w lapku. Potem trzeba sprawdzic w lapku w ustawieniach czy nie ma konfliktow urzadzen. Potem trzeba sprawdzic czy nie ma przeszkod w przesylanym sygnale : sciany betonowe itd. ktore oslabiaja sygnal miedzy urzadzeniami. Nie wykluczne tez jest ze ktos Ci sie podczepil na drugiego pod Twojego lapka i spada Ci transfer . Jest duzo mozliwosci.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Temat zakończony.

Zadzwoniłem do Asus-a .Konsultant rzeczowy i konkretny.

Polecił nie dokonywać aktualizacji przez Windows tylko ściągnąć nowy sterownik a Intel-a ,wywalić stary i zainstalować nowy.Wykonane - net ,,hula'' 38 mb/s na tyle ile faktycznie dociera do routera-livebox-a.

Dzięki za zainteresowanie oraz doradzenie.

Pozdrawiam Bernn od Kati ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...