Skocz do zawartości
Jans

Brutalna prawda (czasami trzeba)

Rekomendowane odpowiedzi

jednak przesłaniem tematu jak rozumiem jest prewencja w celu przedłużenia tej radości :) a to bez wątpienia dobre przesłanie i fajnie że Jans zwrócił uwagę na fakt zazwyczaj przez nas "twardzieli" pomijany ;)

Dokladnie o to chodzi : prewencja i profilaktyka w oczywistym celu.

A najwazniejsze w tym wszystkim to zeby  "nie przegapic podstepnego wroga" poniewaz nic nie boli i jest on znakomicie ukryty a jak przyjdzie do ataku to juz po krzyku .

Trzeba zwijac manatki.

Dlatego trzeba wczesnie reagowac i byc czujnym.

Tutaj przedloze ponownie dwa wartosciowe linki z ktorych moj wczesniejszy rozmowca nie raczyl w pelni skorzystac tylko blednie je interpretowal.

http://www.t-online....-zum-check.html

http://www.bmj.com/c...t/346/bmj.f2023

Pierwszy z nich to popularna opisana w j.niemieckim tematyka nowotworu prostaty.

Drugi to protokol badan naukowych w j.angielskim przeprowadzonych przez czolowe swiatowe kliniki i uczelnie w zakresie urologicznym i onkologicznym z USA, Australii, Szwecji i innych. Przedmiotem ich badan byl problem wykrywania nowotworu przy pomocy testu krwi PSA w roznych grupach mezczyzn. Konkretnie bylo to 21.277 Szwedow  w wieku od 27 lat do  52 lat.

Prosze zauwazyc ze badano mezczyzn juz od 27 roku zycia.

W wyniku analizy podzielono ta ilosc na 3 grupy .

Rezultatem byly wykresy przerzutow nowotworowych w tych grupach.

Wynika z nich , ze najmlodsza grupa ze stwierdzonymi przerzutami obejmowala wiek mezczyzn

37,5 - 42,5 lat.

Tak wiec moja propozycja prowadzenia profilaktycznych testow PSA  juz od przynajmniej 35 roku zycia znajduje pelne uzasadnienie.

Przy ryzykach genetycznych rodzinnych nawet wczesniej.

post-8255-0-11084200-1398554503_thumb.jpg

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem tylko,że dzięki między innymi temu tematowi,idę we wtorek zrobić sobie PSA.

Szczerze i może wstyd się przyznać ale nie wiedziałem jeszcze 3 tygodnie temu,co to jest PSA,dopiero Proktolog do którego chodzę mnie uświadomił!

Mało tego we wtorek mam badanie jelta grubego,które wiadomo jak się odbywa,na pewno nie palcem :redevil:

Dlatego,że rak jelita grubego jest w czołówce nowotworów,które są na czarnej liście mężczyzn i nie tylko Drogie Panie ;)

A,że zbliżam sie do wieku,gdzie będę sobie śpiewał : ".........lat minęło,jak jeden dzień.......",to trzeba zadbać o siebie,ponieważ pamiętam o profilaktyce najbliższych,a zapominam trochę o swojej!

Pozdrawiam,

<zdygany> Pioruniasty

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Miejmy nadzieje , ze poprowadzisz za soba dalszych forumowiczow dla ktorych zdrowie jest wazne.

Dajesz najlepszy przyklad wyzszosci profilaktyki nad oczekiwaniem na chorobe.

Zycze Tobie dobrych wynikow i spokojnych snow potem  :spi::dobre:

A wynik badania mozesz potem opublikowac w naszym forumowym sondazu.

Dolaczysz do tych "przebadanych". :oki:

Miejmy nadzieje , ze rowniez nasze forumowiczki wyciagna wnioski z dyskusji i lagodna perswazja namowia swoich Panow do przeprowadzenia analizy krwi : kosztuje tylko pol minuty czasu , uklucie komara i 25 zl  !

Z pewnoscia Pan juz nie trzeba namawiac do wlasnego badania bo dbanie o zdrowie (i nie tylko) lezy w kobiecej naturze.

Pozdrawiam

Jans

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiek i kierunek w jakim powinniśmy się badać? Należy zobaczyć jakie nowotwory pojawiały się w rodzinie.

@ Pioruniasty

Imponujesze mi !

Dla mnie badanei 4liter to nie bardzo.

Badanie krwi, i inne ok, ale tam...

No może jak bym dostał "okresu" to bym się udał do proktologa.

A to mogłoby być za późno.

Można jeszcze zrobić badanie na krew utajoną w kale.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kochani,wróciłem z badania jelita grubego,a także mam wyniki swojego PSA i jeszcze paru innych rzeczy,które pozwoliły ocenić mój stan zdrowia.

Jestem w pełni zdrowy i nie ma nawet najmniejszych złych oznak,które mogłyby niepokoić.

Mam takie wyniki,że nie jeden nastolatek mógłby mi pozazdrościć.

Także moje hasło na dziś : "Nie lekceważe,żyje spokojnie"

P.S Dla tych,którzy uważają,że są za młodzi na choroby i brak im czasu na kontrolne badania,życzę dużo Zdowia i dobrej polisy na Życie.

Pozdrawiam,

Pioruniasty 

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje !

Wynikow i odwagi.Teraz jestes forumowym okazem zdrowia :poklon:

Profilaktyka zawsze sie oplaca.Nie tylko w seksie.

Mam nadzieje , ze dolaczysz do tych na tym forum ktorzy pomagaja innym byc zdrowym :klaszcze: .

Pozdrawiam

Jans

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

R: A ja koledze Jansowi podziękuję, za zwrócenie uwagi na ten temat.

Przy okazji badań morfologicznych od razu "klepnąłem" sobie PSA :) Dwadzieścia parę złotych, to mała cena za "święty spokój"  :dobre:

Gratulacje !

Wynikow i odwagi.Teraz jestes forumowym okazem zdrowia :poklon:

Profilaktyka zawsze sie oplaca.Nie tylko w seksie.

Mam nadzieje , ze dolaczysz do tych na tym forum ktorzy pomagaja innym byc zdrowym :klaszcze: .

Pozdrawiam

Jans

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ten czas leci ... a w glowach zawsze maj.

Minelo prawie 3 lata i panowie zapomnieli o wlasnej prostacie i badaniach PSA . Jak wiadomo takie badania trzeba prowadzic regularnie co 1-2 lata od wystapienia podwyzszonego poziomu PSA.

Ja to robie dla swietego spokoju 2-3 razy w roku bo to tylko pobranie krwi.

Spie za to spokojnie bez obaw , ze ktoregos dnia obudze sie z palcem w nocniku.

No coz od ostatnich wpisow w temacie i sondazu uplynelo duzo czasu.

Nie moge uwierzyc , ze panowie dalej sa bez zmian okazami zdrowia i ze ich wydajnie pracujaca prostata nie wykazuje negatywnych objawow.

Pomimo tego mam nadzieje , ze istnieja cuda i prostata nie da o sobie znac za pozno.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I tu paradoks, jak zwykłe przeziębienie to nie jeden "umiera",

walczy o życie

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...