Skocz do zawartości
Zouza

Za wszelką cenę, czyli o prawdziwej miłości.

Rekomendowane odpowiedzi

ja swojej żonie pozwalam prawie na wszystko ale ni mógłbym wybaczyć jej że mnie nie kocha wiem że mnie zdradziła fizycznie ale mam nadzieje że psychiczni nie jeżeli w ogóle coś do mnie czuje :mrgreen:

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

nie toleruję permanentnych kłamstw, zabawy uczuciami, ciągłego obrażania i bezpodstawnej częstej agresji wobec mnie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

nie zniosłabym nielojalności szczególnie z jakiegoś przyziemnego, materialnego powodu

nie zniosłabym kłamstwa w imię miłości, bo to żadna miłość, która daje przyzwolenie na kłamstwo

to tyle w strefie uczuć

w życiu codziennym jest dużo więcej sytuacji, które są nieakceptowalne takie jak nieodpowiedzialność, niefrasobliwość, egoizm , egocentryzm

przekładają się one na życie uczuciowe w oczywisty sposób, aczkolwiek po pewnym czasie, bo o wiele łatwiej dawać wyrazy wielkiej miłości niż w terminie opłacić rachunki czy zrobić badanie techniczne samochodu

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Myśle,żę osoba zakochana nie rejestruje niekorzystnych cech przedmiotu swojej miłosci,choć są one łatwo dostrzegalne przez otoczenie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko bardzo młoda nie rejestuje. Patrzy przez różowe okulary.

Bardziej doświadczona, nawet zakochana, dostrzega wady. ;)

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się,że zjawisko aktywnosci kobiet bez określania statutu czy tez rozmiaru "dorosłości"w życiu tzw "różowych okularów" powoli przyczynia się do równouprawnienia kobiet, tym samym dominacji seksualnej tych pierwszych nad drugimi.

Należy tylko wyrazic nadzieję,że sytuacja związku dwóch osób ,poprzez doznania i akceptację partnera i jego pragnień w większym stopniu będzie mogła skoncetrowac się na

pozamaterialnych aspektach życia codziennego,na rozwijaniu i doskonaleniu swojego związku uczuciowego,a poprzez relacje uczuciowe-takze siebie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się wydaje, że ów status jest niezwykle istotny, zaś "dorosłość" nie zawsze jest związana z wiekiem (wystarczy przjrzeć forum, by zobaczyć, że niektóre 20+ są bardziej dojrzałe niż niejedna 50+ - w pozytywnym znaczeniu).

Zaś tam, gdzie siłą napędową związku są tylko pieniądze, to raczej należałoby mówić o transakcji wiązanej, nie o prawdziwym związku.

• Dziękuję 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mam przez to rozumieć,że jest pewne grono 20-sto latek bardziej dojrzałych,niż nie jedna 50-latka.Tylko jest pewne ALE... .Tzw.dojrzałość wiekowa.

A za tym także idzie mądrość wiekowa.Może istnieć pewna przepaść epokowa,ale napewno nie dojrzałość.Przepraszam cię bardzo,ale wydaje mi się,że twoja pierwsza wypowiedz wyklucza drugą.

[ Dodano: 2011-03-25, 22:39 ]

Natomiast kwestia "transakcji wiązanej"nie wydaje mi się,aby związek dwojga ludzi przetrwał,miejąc na uwadze brak pieniędzy do egzystencji. ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Marck, sorry, ale bredzisz. Co ma "dojrzałość wiekowa", jak to ująłeś, do dojrzałości pod kątem przeżyć? 50-latka mogła mieć jednego partnera, a 20-latka kilku. Kto jest wtedy bardziej doświadczony?

Nie mówiłam o braku pieniędzy, który nie pozwala egzystować (jeść, pić, żyć). Nie zrozumiałeś tego?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...