Skocz do zawartości
newebie

Rogacz nietypowy?

Rekomendowane odpowiedzi

Citki, nie chodzi o szufladkowanie, ale to, by nie wprowadzać innych Użytkowników w błąd wybierają niewłaściwą grupę preferencji, a to czy rogacz uległy czy "zwykły" to dyskusja na pw z kandydatem na kochanka.

Uwierz Illa, że mimo wszystko wybranie przez parę grupy "para cuckold" powoduje, że potencjalni kochankowie jednak z założenia traktują rogacza jako tego "niższego". I nic to że tłumaczysz jaki jest układ, że rogacz jest powiedzmy dominujący w układzie, wcześniej czy później w rozmowach wyłazi "szydło z worka" że w oczach kochanka jednak jest tym na dole, i szczęście jeśli to wyjdzie w rozmowach a nie w akcji. Przegadałem ten temat na spocie z jedną z naszych forumowych parek i skłaniam się do ich zdania, że takie pary powinny wybierać grupę "swingers" nawet jeśli nie zamierzają spotykać się z parami bo znacznie ułatwia to kontakty z potencjalnymi kochankami.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Para, mało, że wierzę, to jeszcze o tym wiem, dlatego moim zdaniem dyskusji na temat preferencji Rogaczy nigdy dość.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No tak dyskusji nigdy za wiele, a może by wprowadzić jeszcze jedną grupę "para dla kochanka" niby też cuckold ale jednak nie sugerująca "niższej" pozycji rogacza w układzie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zakładam (uważam), że tzw, "rogacz dominujący" w zasadzie żadnym ROGACZEM po prostu nie jest i nie należy go tak określać.To dlaczego "dominujący" lubi przygody swojej żonki, to najczęściej zupełnie inna bajka, inny mechanizm od tej/tego dlaczego lubi je rogacz - nazwijmy go - właściwy.Hasło-słowo-pojęcie "rogacz' samo w sobie implikuje, czy też ma wydźwięk, "niższości", więc w jaki sposób dominujący - czyli będący wyżej - może być jednocześnie niżej?? Dlatego dla mnie "dominujący rogacz" to oksymoron.  

Owszem jest, bo "dzieli się" swoją żoną. To, na jakich zasadach, to już wyłącznie kwestia ustaleń pomiędzy parą i kochankiem. Jednocześnie sam nie szuka przygód z innymi kobietami. 

Być może samo określenie ma pejoratywny wydźwięk (choć nie dla mnie), ale to raczej dlatego, że nasz język jest zbyt ubogi. 

W żaden sposób "rogacz" nie ma wydźwięku niższości. Sam sobie to dopowiadasz. Rogacz z wyboru - to naprawdę facet o mocnej konstrukcji psychicznej i zajebiście twardym charakterze. Jedni lubią być uległymi, innych po prostu kręci ich kobieta z innymi - jednak nadal obaj "udostępniają" swoje partnerki.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zuz nie dla Ciebie, ale widać taki ma odbiór pejoratywny dla większości kochanków. Przeszlismy "kilka" rozmów i mimo że zaczynały się ze mną i kochanek miał jasno przestawione zasady układu do jakiego jest zapraszany to w 98% w dalszych 3kowych rozmowach lub rozmowach z żoną wychodziła inna postawa kochanka.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz Illa, że mimo wszystko wybranie przez parę grupy "para cuckold" powoduje, że potencjalni kochankowie jednak z założenia traktują rogacza jako tego "niższego". I nic to że tłumaczysz jaki jest układ, że rogacz jest powiedzmy dominujący w układzie, wcześniej czy później w rozmowach wyłazi "szydło z worka" że w oczach kochanka jednak jest tym na dole, i szczęście jeśli to wyjdzie w rozmowach a nie w akcji. Przegadałem ten temat na spocie z jedną z naszych forumowych parek i skłaniam się do ich zdania, że takie pary powinny wybierać grupę "swingers" nawet jeśli nie zamierzają spotykać się z parami bo znacznie ułatwia to kontakty z potencjalnymi kochankami.

I dlatego wracamy do słów wcześniej przez nas napisanych które nie stanowiły żartów czy jaj, że zmienialiśmy grupy kilkukrotnie zaraz po założeniu profilu aby ostatecznie wylądować w "swingers".
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

R: To dorzucę coś może od nas, bo temat dość ciekawy, choć z góry wiadomo, że mocno subiektywny i bez szans na ostateczne rozstrzygnięcie :mily:

Wg. definicji w regulaminie, bliżej nam do związku 'swingersów' niż do 'typowego cuckold', tym bardziej ze względu na układy, w których dotychczas się spotykaliśmy razem czy osobno. Jeśli by można stworzyć własną klasę to pewnie byłoby to coś w stylu "Cuckold/Swingers/Bull/Hot Wife" mix ;)

Z pewnością każdy związek jest inny, odmian samego cuckoldu jet pewnie tyle co gatunków śniegu dla Eskimosów i nie ma wątpliwości, że czasami ciężko jest grubą kreską definitywnie określić, że wpisujemy się do danej grupy.

Całkowicie zrozumiałe są dla nas Wasze dylematy, bo też sami się chwilę nad tym zastanawialiśmy, jaką grupę wybrać, czy występować tutaj razem czy osobno etc. W końcu machnęliśmy na to ręką i wybraliśmy taką, a nie inną - choć w opisie profilu rozwinęliśmy tą kwestię.

I jakie miało to konsekwencje dla nas? Absolutnie żadnych.

Nie zdarzyło nam się (czy to na tutaj forum, czy w spotkaniach poza nim), aby jakiś Kochanek/Byczek dla mojej Hotki odnosił się wobec mojej osoby w sposób dla mnie upokarzający. Jeśli by to miało miejsce, czy to przy wymianie "uprzejmości" tekstowych, czy też w trakcie "zabawy" szybko uzmysłowiłbym takiemu panu, że balansuje na cienkiej granicy pomiędzy aksamitnym "spierdalaj', a "strzałem" w pysk.

W naszym przypadku ja jestem dominujący, a Hotka uległa. Bardzo nas ten układ kręci i nie wyobrażamy sobie, aby mogło być inaczej. Wszelkie, nawet delikatne formy UC i femdom, zupełnie nie wpisują się w nasze charaktery i je zwyczajnie wykluczamy. Po drugie, nie ma możliwości, aby jakiś Kochanek spotykał się z A. sam na sam, bez wcześniejszego poznania mnie i pełnej akceptacji z mojej strony. Analogicznie A. chce znać osoby, z którymi ja się spotykam i nie mam z tym problemu.

Czy w związku z powyższym, wpisuję się w obraz Typowego Rogacza, jaki został przywołany na początku? Raczej nie.

Ale czy obraziłbym się i poczuł z tego powodu upokorzony gdyby ktoś nazwał mnie Rogaczem? Skądże, przecież technicznie nim jestem  :). Poza tym fakt, że moja kobieta jest pożądana przez innych facetów, którzy za moim przyzwoleniem mogą ją posiąść, to dla mnie powód do dumy, a nie upokorzenie. Takie poroże noszę z czystą przyjemnością  :redevil:

Dochodzi tutaj jeszcze jeden pewien aspekt, który chciałem na koniec poruszyć przytaczając pewną świeżą historię. 

Jakiś czas temu, zasugerowałem A., aby zbałamuciła swojego byłego kolegę z pracy, który podobał jej się (z nieskrywaną zresztą wzajemnością) jeszcze w zamierzchłych czasach, kiedy o swingowaniu i cuckold w ogóle nie rozmawialiśmy. Uzgodniliśmy, że A. umówi się z nim sama na kawę i przedstawi sprawę jasno i bez owijania w bawełnę. Zależało nam, aby namówić tego Pana do zabawy w trójkę. Niestety, koledze nie mieściło się zupełnie w głowie, że takie układy mogą być możliwe i stwierdził, że on jednak nie potrafiłby się odnaleźć w takim dziwnym układzie gdyż czułby się w tym wszystkim instrumentalnie. Dodał również, że mając taką żonę, w życiu by się z nią z nikim nie dzielił...

Cóż, dla osób, nazwijmy ich 'niewtajemniczonych' :huh: to co tutaj wyprawiamy często nie mieści się w głowach, a całe to nasze 'środowisko' postrzegane jest jak banda degeneratów i dewiantów, których należało by najlepiej skierować na leczenie, a potem jeszcze dla bezpieczeństwa odprawić egzorcyzmy. 

I niestety w tym wypadku, na nic nie zdadzą się próby tłumaczenia jakie plakietki nosimy i kim się czujemy...

• Lubię 10

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Może dlatego, że plakietek nie nosimy. ;) Nikt też nie wypala "stosownego" znaku na ciele. ;) 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

wybraliśmy taką, a nie inną - choć w opisie profilu rozwinęliśmy tą kwestię.

I to jest znakomite rozwiązanie, by w opisie profilu w kilku słowach nakreślić osobowość erotyczną Pary.

Jak widać Sem przewidział pewne "kłopoty" i dał nam taką możliwość.

R., cały tekst jest świetny, nic dodać, nic ująć :)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, droga Zou, chodziło o metaforyczne plakietki :)

Dla kogoś z "zewnątrz" nie ma znaczenia, jakim ktoś czuje się Rogaczem czy Hotką. Rogacz, to rogacz - zapewne nieudacznik i frajer, a Hotka to zwykła puszczalska lafirynda.

Co do brandowania ;) to pewnie w niektórych środowiskach BDSM takie praktyki są jak najbardziej dopuszczalne, choć dla mnie i tak wydaje mi się to błachostką w porównaniu z praktykami o kastrowaniu panów, o których jest tu na forum fascynujący, wątek  :roll: eghmm... 

Może dlatego, że plakietek nie nosimy. ;) Nikt też nie wypala "stosownego" znaku na ciele. ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...