Skocz do zawartości
Jans

ZDRADA & Co

Rekomendowane odpowiedzi

Jans, raczej próba rozwiązania małżeństwa kosztem innych podatników.

Na szczęście 90% wniosków ulega oddaleniu.

Chciałeś małżeństwa, wesela - zapłaciłeś, to za rozwód i prawnika też zapłać.

Proste jak drut.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans, raczej próba rozwiązania małżeństwa kosztem innych podatników.Na szczęście 90% wniosków ulega oddaleniu.Chciałeś małżeństwa, wesela - zapłaciłeś, to za rozwód i prawnika też zapłać.Proste jak drut.

Tak , oczy otwieraja sie dopiero po fakcie kiedy za pozno !

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wesela często sponsorują rodzice. Rozwody już raczej niechętnie... ;)

Pozew nie wpływa po pierwszej lepszej kłótni, coś niedobrego dzieje się od dłuższego czasu, można sobie zaoszczędzić parę groszy na opłatę od pozwu. Nie rzadko gdy sprawa idzie o zniesienie wspólności małżeńskiej, czyli podział dotychczasowego majątku wspólnego, który szacowany jest na grube złotówki, tez nie mają ;) wtedy dopiero jest ubaw.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co tylko utwierdza mnie w niechęci do zawarcia małżeństwa :lach:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pozew nie wpływa po pierwszej lepszej kłótni, coś niedobrego dzieje się od dłuższego czasu, można sobie zaoszczędzić parę groszy na opłatę od pozwu. Nie rzadko gdy sprawa idzie o zniesienie wspólności małżeńskiej, czyli podział dotychczasowego majątku wspólnego, który szacowany jest na grube złotówki, tez nie mają ;) wtedy dopiero jest ubaw.

Illa, zgodzę się, że zdecydowaną większość stać na prawników, sądy, wszelakie opłaty...

Ale są sytuacje, gdy naprawdę nie stać. Z pewnością to wiesz. 

A i pewnie wiesz, że decyzje powzięte są nagle - 10 lat pił i bił, ale ostatnia  jego "akcja" przelała czarę goryczy. Albo jedno z małżonków dowiaduje się o zdradzie i decyzja jest natychmiastowa.

Przykładów, przeróżnych, znasz pewnie mnóstwo. Znacznie więcej niż ja.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co tylko utwierdza mnie w niechęci do zawarcia małżeństwa :lach:

Zuza , zebys tylko w przyszlosci czasem nie "zmadrzala" :lach:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Illa, często wesele sponsorują rodzice.

Su, a co to kogo obchodzi, kto komu co sponsorował.

Nasza cecha narodowa, zastaw się , a postaw się, cudzym kosztem albo najlepiej za darmo.

Jak słyszę od naszych znajomych, których dzieci dorosłe planują wesele hehe, to jest jazda bez trzymanki, na narty nie pojadą, bo na ślub synusia odkładają ;)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Su, a co to kogo obchodzi, kto komu co sponsorował.

Nasza cecha narodowa, zastaw się , a postaw się, cudzym kosztem albo najlepiej za darmo.

Jak słyszę od naszych znajomych, których dzieci dorosłe planują wesele hehe, to jest jazda bez trzymanki, na narty nie pojadą, bo na ślub synusia odkładają ;)

Illa, nie mowa o takim czymś. Nadal u nas w kraju przynajmniej w jego częściach panuje zasada "Dziecko = huczne wesele i ślub" nie ważne czy to wypadnie niebawem przed porodem. Ot bylebył ślub i wesele zwyczajne. A nie zwykly cywilny ślub, a bron boże życie na kocią łapę.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Su, mnie tego rodzaju "przekonania" koło kija latają, ale większość młodych dziewczyn marzy o pięknej sukni ślubnej, za kilka tysięcy, wspaniałym weselu, itp., itd., kosztem swoich rodziców, co gorsze istnieje pewien rodzaj chorobliwej rywalizacji, która będzie miała lepsze. Całkiem niedawno wybałuszyłam oczy, gdy dowiedziałam się, że jest nowa profesja zawodowa, a nazywa się to:

doradca weselny :lach:

I jemu się płaci, tak? To dlaczego nie chce się wnieść opłaty od pozwu, tylko wypisuje dyrdymały o uszczerbku finansowym hehe.

Moim kosztem? A co ja? Bawiłam się na tym weselu czy jak? ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem niedawno wybałuszyłam oczy, gdy dowiedziałam się, że jest nowa profesja zawodowa, a nazywa się to:doradca weselny :lach:

Ten czy Ta "doradca weselny " to zawod z przyszloscia. W Polsce organizacja wesela jest duzo tansza niz na Zachodzie i tacy doradcy podejmuja sie takiej organizacji na miejscu w Polsce w najlepszych miejscach. Przynajmniej 100 % zysku.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...