Skocz do zawartości
Domin

Tatuaże z innej beczki.

Rekomendowane odpowiedzi

Przeszukalem forum i nie znalazlem tematu poruszajacego kwestie znaczenia tatuazy. Czy znacie jakies tatuaze, ktore cos oznaczaja?

Wiem z pewnego zrodla ze tastuaz w formie rozy znaczy ze kobieta lubi seks, kwiat lotosu znaczy ze lubi anal.

Nie jestem pewien czy ma znaczenie umiejscowienie owych tatuazy.

Druga kwestia, ktora chcialbym poruszyc to wspomniane juz niejednokrotnie oznaczenia Hotek. Ze wszystkich wymienionych lancuszek wydaje sie byc najbardziej subtelny, niestety mozna go zgubic, a jest na tyle popularny ze czesto uchodzi za ozdobe. A moze zaproponowac subtelny tatuaz na kostce, niekoniecznie trwaly, moze byc wykonany z henny (podobno trzyma sie kilka miesiecy, w sam raz na okres wiosenno letni, w kozaczkach i tak nie widac).

Przepraszam za brak polskiej czcionki.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważam tego źródła za wiarygodne po tym co przeczytałam. Ot chociażby "jaskółka" - symbol często tatuowany przez marynarzy już kilka wieków wstecz. Jaka to "istota pokoju" - komuś się chyba z gołąbkiem pokoju popierdoliło. Dla marynarzy pojawienie się jaskółki oznaczało, że stały ląd jest już blisko. A jeżeli mówimy o znaczeniu to po przepłynięciu 5 tys. mil morskich marynarz tatuował jedną jaskółkę, a po 10 tys. drugą.Odpowiadając na pytanie Domina - w chwili obecnej nikt nie zwraca na pierwotną (jeśli takowa w ogóle była) symbolikę danego wzoru. Karp Koi to ma może znaczenie dla członków Yakuzy. Dla ludzi białych jest co najwyżej elementem dobrym na japoński rękaw.Zaś róża to bardzo charakterystyczny motyw dla dwóch stylów tatuażu: old schoolu i new schoolu. Pierwsze słyszę, że oznacza to szczególne uwielbienie nosicielki do seksu. A róża u mężczyzny ma to samo znaczenie? ;)Nie polecam też specjalnego przykładania wagi do programów typu Miami Ink czy La Ink - robionych pod publiczkę, gdzie każdy klient przychodzi z jakąś łzawą historyjką. Gdzie wytatuowanie sobie begonii (strzelam, wstawić można każdy absurdalny motyw) oznacza walkę zmarłej matki z rakiem. Ot dorabianie sztucznej ideologii. Realia tak nie wyglądają. Klienci nie przychodzą do salonów tatuażu z rozdzierającymi serce historiami. Owszem (i sama jestem zwolenniczką tego rozwiązania) wzory są osobiste, często mające związek z daną osobą, jej charakterem, pasją, ważnymi elementami życia. I znaczenie takiego projektu zna często tylko "płótno" i artysta tatuator.

Jedyne znaczenie mają tak naprawdę tatuaże plemienne (i to też tylko dla członków danego plemienia) oraz dzierga więzienna. W przypadku tej ostatniej znaczenie ma symbol i jego dokładne umiejscowienie np. na twarzy skazanego. Odnośnie tatuażu henną - utrzymuje się najwyżej kilkanaście dni. Mylisz z tzw. tatuażem tymczasowym, gdzie używa się innych barwników, a także wkłuwa się barwnik płycej. I szczególnie takowy tatuaż odradzam. Nigdy barwnik nie zostanie wchłonięty całkowicie, a po kilku miesiącach będzie wyglądało to fatalnie. 

Mam wątpliwości czy temat tatuażu jest właściwy na subforum "Dyskusje Rogaczy..."

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co do tatuaży henna a tymczasowym, muszę przyznać Ci racje. Moje niedopatrzenie.

Co do umiejscowienia tatuaży (mam tu na myśli te, o których pisałem) to znajdują się one na wzgórku łonowym.

Jest jeszcze "Kotwica Kapitańska"  o ile jest jakaś różnica od zwykłej, ale nie pamiętam jej znaczenia.

Czy właściwe subforum? Sprawdziłem i były już podobne tematy w tym subforum.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, takie jeszcze skojarzenie mi przyszło do głowy - w latach 80-tych kolczyk w prawym (bądź lewym - nieistotne) uchu mężczyzny oznaczał, wedle obiegowej opinii, że mężczyzna jest gejem. Tylko czy wszyscy znali wówczas tę "zasadę"? Ot chociażby kosmetyczki. Bo można było mocno wtopić ;PZ drugiej zaś strony lesbijki też mają swój niepisany znak rozpoznawczy. A i tak wcale większość się do tego nie stosuje ;)

Niemniej ciekawością wiedziona popytam znajomych artystów tatuatorów czy się z czymś takim spotkali.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne znaczenie mają tak naprawdę tatuaże plemienne (i to też tylko dla członków danego plemienia) oraz dzierga więzienna. W przypadku tej ostatniej znaczenie ma symbol i jego dokładne umiejscowienie np. na twarzy skazanego.

Dołączona grafika

1. "Cynkówka" - człowiek "grypsujący". Znak ten pozwala na identyfikacje przynależności podkulturowej skazanego w pierwszej chwili rozmowy z nim,

2. "Toczka" poniżej "cynkówki" to jej potwierdzenie,

3. Serduszko - człowiek ubóstwiający grypserę; czasami też tzw. "mąciciel" czyli przywódca grupy "grypsujących,

4. "Mgiełki" - człowiek "grypsujący" dobrze "rozkminiający bajerę",

5. "Przedłużki"- wg jednych człowiek o sprawdzonym przez organizację zaufaniu, wg kolejnych człowiek który jest świadomy że za popełnienie w warunkach penitencjarnych przestępstwa zostanie mu przedłużona kara a pomimo to nie waha się go popełnić,

6. Kreska pod okiem - "Pewniacha" - człowiek pewny siebie, nielękający się i wierzący w swoje możliwości,

7. "Łezki" (dwie a czasami trzy) - człowiek płaczący za wolnością, ubolewający nad karą pozbawienia wolności lub myśl przewodnia - "Mężczyzna nigdy nie płacze",

8. "Śpiochy" - człowiek śpiący wszystko widzący; człowiek czujny w każdej sytuacji oraz mający czujny sen,

9. Potwierdzenie "śpiochów",

10. "Alfons",

11. "Świr" - , kropka na czole, najczęściej pomiędzy brwiami – człowiek znający tajniki symulacji zaburzeń psychicznych; nierzadko spotykany u osób rzeczywiście cierpiących na zaburzenia psychiczne, ma ostrzegać że jej właściciel może być niepoczytalny, człowiek, którego zachowanie jest nieobliczalne, czasami groźnych nawet dla współosadzonych,

12. "Lowelas" (przystojniak) - człowiek atrakcyjny fizycznie,

13. Człowiek wtajemniczony w przestępcze arkana, tzw. "szybka ręka" w kradzieży, bądź symbol osoby "grypsującej"; może też oznaczać błyskawicę, której uderzenie spowodowało, że "poprzestawiało się w łepetynie",

14. "Gwiazda recydywy" - oznacza przynależność do wspólnoty recydywistów penitencjarnych,

15. "Boże Kopsnij Rozumu" (może występować w formie skrótu "BKS"), często pojawia się również pod tym napisem odpowiedź: "Za Późno Synu" ("ZPS"),

16. Dwie "toczki" w górnych partiach czoła oznaczają mściwego, zawistnego, niebezpiecznego nawet dla „swoich”, nieobliczalnego, "ruskiego" człowieka,

17. Tasak, sztylet - ostrzega, że w sytuacji zdrady wytatuowany jest gotów zemścić się "żeniąc komuś kosę" lub już komuś "kosę ożenił",

18. "TAXI" - człowiek do wynajęcia,

19. Pięć "toczek" wpisanych w kwadrat - identyfikacja ze wspólnotą grypsujących złodziei ale uwaga – nie każdy złodziej może sobie to wytatuować – tatuaż zarezerwowany wyłącznie dla „grypserów”,

20. "OUTLAW" - człowiek wyjęty spod prawa, człowiek ponad prawem,

21. "PATRZ KOMU UFASZ" - "VIDE CUL FIDE"; czasami pojawia się w wersji „VIDE CLUE FIDE”,

22. "Toczka" albo kwadracik wydziargane na prawym policzku - "cwe* nygus" (tatuaż wykonywany pod przymusem),

23. Napis "cwe*" - chyba wiadomo co on oznacza... człowiek "wrzucony do wora",

24. "Toczka" na nosie - cwe* konfident (współpracujący z personelem),

25. "Toczka" na lewym uchu lub za lewym uchem - cwe* strzelający z ucha, kapujący „gadom”,

26. "ch*joliz" - "toczka" wskazuje na specyficzne preferencje skazanego, może oznaczać homoseksualistę a często „cwe*a”, który dla świętego spokoju „robi lody” współosadzonym w celi, pod prysznicem lub gdziekolwiek indziej,

27. "Toczka" na języku - oznacza cwe*a, lodziarza, osobę o preferencjach homoseksualnych,

28. "Toczka" wytatuowana na wewnętrznej stronie wargi - cwe* służący miłością francuską wśród współwięźniów,

29. "p*zdoliz" - "toczka" ta oznacza że skazany jest heteroseksualistą, podkreśla jego gotowość do aktu seksualnego ale tylko z płcią przeciwną,

30. "Pijak" - "toczka" ta oznacza że jej właściciel bardzo lubi pić alkohol i sie upijać,

31. „666” – osoba nosząca ten tatuaż na pytanie ”dlaczego” odpowiedziała mi; „Bo wie Pan – bo ja jestem synem Szatana…”. Oczywiście tatuaż ten ma ostrzegać potencjalnych przeciwników i informować zarazem, że jego właściciel jest nieobliczalny.

Tatuaże nr 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 są wykonywane przeważnie bez zgody ich posiadaczy i pod przymusem...

A znaczenie tego tatuażu ktoś zna?? :D

post-7104-0-96691400-1391632703_thumb.jpg

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Luck , właśnie sprzedałeś gryps, a za to .....

Materiały te dostępne są w necie oraz w profesjonalnych opracowaniach tematu :P Niejedna praca magisterska z socjologii i psychologii też zawiera te elementy jako podstawy. Ot to jedna z odnóg szerokiego zagadnienia jakim jest tatuaż. Ale jeśli już o takim "oznakowaniu" hotek mówić trzeba pamiętać o jednej ważnej kwestii - tatuaż jest ozdobą (jeśli nią rzeczywiście jest) permanentną, niejednokrotnie niemożliwą do całkowitego usunięcia. Zatem co jeśli "płótno" zmieni sposób postrzegania świata i tryb życia?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...