Skocz do zawartości
Jans

Ranking programow antywirusowych

Rekomendowane odpowiedzi

Nie lubiłem nigdy Kasperskiego. Zawsze mulił mi tak komputer że wywalałem go w cholerę szybciej niż się u mnie pojawiał.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż jednak najsłabszym punktem są użytkownicy, którym wydaje się, że jak zainstaluję to będę bezpieczny.

Tak, to fakt.

Najsłabszym ogniwem zawsze jest użytkownik. Jeśli użytkownik ma prawa roota i kliknie "zainstaluj" to nawet najlepszy AV krzyczący NIE RÓB TEGO nie uchroni ...

Co do Pań w/w to - niech się cieszą że komputery jeszcze pracowały. Bo rożne programy AV potrafią tak skutecznie między sobą się blokować że nawet system dobrze się nie zaloguje.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bo rożne programy AV potrafią tak skutecznie między sobą się blokować że nawet system dobrze się nie zaloguje.

Nie raz dzięki temu, "mam dwa antywirusy to mam lepszą ochronę", system potrafi się przecież tak wysypać, że pozostaje tylko format. Nie nie mówiąc już o próbie odzyskania plików z pulpitu.

A próbowaliście kiedyś 360 Total Security? ( W10 Pro jak i W7 Pro działają na nich idealnie od prawie 2 lat. )

Jest też wersja Essential, bardziej okrojona. Posiada silniki Bitdefender i Avira.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mniemam, przedmówcy wiedzą jak korzystać z programów antywirusowych.

Taka ciekawostka:

Przeciętni użytkownicy straszeni przez sprzedawców, dają sobie wciskać bez opamiętania poczucie bezpieczeństwa w postaci antywirusów. Ostatnio o pomoc prosiły mnie niezależnie dwie znajome. Ten sam problem: nie działa internet. Jedna z modemem, a druga z routerem zdążyły być z reklamacją w serwisach.

Nie jestem fachowcem, ale już dawno temu wyczytałem, że program antywirusowy powinien być jeden. Jedna miała dwie a druga trzy sztuki. Obie się dziwiły dla czego ich nowe komputery są takie jakieś powolne no i bez internetu.

Cóż jednak najsłabszym punktem są użytkownicy, którym wydaje się, że jak zainstaluję to będę bezpieczny.

I to też jest prawda. Praktycznie ,te osoby ,które korzystają z internetu w taki sposób ,że nic nie ściągają ,nic nie instalują  to prawie są bezpieczni-prawie ,bo nigdy nic nie wiadomo. Tylko swoista świadomość użytkownika chroni najlepiej. Ale pokażcie mi takiego ,który nie próbował wejść na xxx strony, pokażcie takiego który nie próbując obejrzeć sobie jakiegoś przeboju kinowego  nie wlazł tam ,gdzie nie potrzeba? Jesteśmy ludźmi  a każdy człowieczek włazi tam ,gdzie nie powinno się wchodzić. To jest gra kto kogo przechytrzy.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...