Skocz do zawartości
Jans

Ranking programow antywirusowych

Rekomendowane odpowiedzi

Oto najnowszy ranking antyvirusow wydanie kwiecien 2016 przeznaczony juz dla WIN 10

post-8255-0-77685500-1465427593_thumb.jpg

Jak widac ponownie Bitdefender , Avira i Kasperski sa na szczycie najlepszych wykrywaczy wirusow.

W kolejnosci w kazdym antywirusie oceniane sa :

1.ochrona

2.szybkosc dzialania

3.uzytecznosc

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Odkopuję ;)

Potwierdzam. Trzeba mieć głowę na karku, aby nie przytulić jakieś trojana, otworzyć nieznanej wiadomości z załącznikiem.

Już rok 2017, czy coś się zmieniło odnośnie programów antywirusowych? Ja korzystam z avasta (wiem ma swoje minusy, zastanawiam się, że skoro tak jest, to czemu aż tyle osób go ściąga, patrząc na statystyki z dobreprogramy.pl), do tego mam ccleaner/odkurzacz i chyba adwcleaner, malwarebytes anti-malware. Zastanawiam się, czy jest jakiś dobry (o ile możliwe darmowy lub za drobną opłatą) program antywirusowy, który mało zżera komputera (pamięć, moc). Mój sprzęt to leciwy staruszek z perspektywą kupna czegoś nowszego w przyszłości, ale też działam na tym, co mam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się, czy jest jakiś dobry (o ile możliwe darmowy lub za drobną opłatą) program antywirusowy, który mało zżera komputera (pamięć, moc). Mój sprzęt to leciwy staruszek z perspektywą kupna czegoś nowszego w przyszłości, ale też działam na tym, co mam.

Zawsze najmniej "zasobożerny" był ESET.

Co do Avasta, to jest tak popularny, bo jest darmowy. Jednak z darmowych dużo lepsza jest Avira.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie nad Avirą swojego czasu się zastanawiałem. Sprawdzałem gdzieś w sieci jej osiągi i mniej męczy sprzęt (głównie chodzi mi o to, aby internet mi nie przycinał), zwłaszcza jak ten nie jest pierwszej nowości. W najbliższym czasie postaram się tego antyvira zainstalować. Dzięki :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu od dawna preferowałem Avasta  instalowałem sobie ,instalowałem znajomym ,rodzinie i wszystkim tym ,którzy dostarczali mi komputer do przejrzenia i naprawy.  Z Avastem przeszłem przez XP, WIN 7 ,ale na moim sprzęcie przy systemie Windows 10 posypał się kompletnie- nie aby przepuszczał wirusy choc wchodzę praktycznie wszędzie ,ale zupełnie nowy Avast nie chciał współpracować z systemem. Blokował ,system nie mogłem ,albo system Avasta. fakt jest taki gdy dopiero pozbyłem się Avatsa z systemu problemy z komputerem znikły. Teraz korzystam tylko z

Windows Defender Security Center   

i od czasu do czasu posiłkuje się Adwcleaner i ESETOnlineScanner_PLK. Jest ok!

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

i od czasu do czasu posiłkuje się Adwcleaner i ESETOnlineScanner_PLK. Jest ok!

Tak, Eset jest chwilowo na topie , ale sytuacja zmienia sie dynamicznie

Juz w listopadzie pojawi sie znany i bardzo dobry program antyvirusowy Kasperski .

Tym razem pojawi sie najnowsza wersja Kasperski Free bezplatna . Bedzie ona we wszystkich wersjach jezykowych i ograniczona do 365 dni.

Jak wiadomo do chwili obecnej Kasperski antyvirus zawsze byl platny.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

przy systemie Windows 10 posypał się kompletnie- nie aby przepuszczał wirusy choc wchodzę praktycznie wszędzie ,ale zupełnie nowy Avast nie chciał współpracować z systemem. Blokował ,system nie mogłem ,albo system Avasta. fakt jest taki gdy dopiero pozbyłem się Avatsa z systemu problemy z komputerem znikły.

A możesz przytoczyć jakieś przykłady, co konkretnie się działo?
Może się przydać innym jeśli zauważą u siebie podobne problemy.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ale zupełnie nowy Avast nie chciał współpracować z systemem

Problem jest znany .Dotyczy wspolpracy Avast + Windows 10.

Konkretnie procesy wizualizacji ktore wykorzystuje Windows 10.

Za ten dzial odpowiedzialny jest CPU Intel ktore stwarza problemy.

Okazuje sie , ze tylko najnowsze CPU nie chce wspolpracowac pod Avastem.

Wszystkie starsze wersje procesora pracuja poprawnie pod Win 10 i Avast.

Wyszlo juz kilka update ale problem dalej krazy wsrod uzytkownikow.

Ponadto trzeba zwrocic uwage na poprawne ustawienie Firewall pod Avastem.

Przy wyborze nowego antywirusa zachecam do wspomnianego przeze mnie bezplatnego

Kaspersky Free ktory juz niedlugo sie pojawi.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mniemam, przedmówcy wiedzą jak korzystać z programów antywirusowych.

Taka ciekawostka:

Przeciętni użytkownicy straszeni przez sprzedawców, dają sobie wciskać bez opamiętania poczucie bezpieczeństwa w postaci antywirusów. Ostatnio o pomoc prosiły mnie niezależnie dwie znajome. Ten sam problem: nie działa internet. Jedna z modemem, a druga z routerem zdążyły być z reklamacją w serwisach.

Nie jestem fachowcem, ale już dawno temu wyczytałem, że program antywirusowy powinien być jeden. Jedna miała dwie a druga trzy sztuki. Obie się dziwiły dla czego ich nowe komputery są takie jakieś powolne no i bez internetu.

Cóż jednak najsłabszym punktem są użytkownicy, którym wydaje się, że jak zainstaluję to będę bezpieczny.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...