Skocz do zawartości
Jans

Ranking programow antywirusowych

Rekomendowane odpowiedzi

Rety, jakie mądrości :poklon:

Dziękuję i skorzystam :)

Aha, miałam avasta, a teraz mam comodo.

Z Comodo nigdy nie miałem problemów. Swego czasu również używałem i polecałem klientom. Co do Malwarebytes' Antimalware, zarobiłem dzięki niemu już trochę kasy, dokładnie dzięki wersji bezpłatnej, która nie posiada ochrony w czasie rzeczywistym, za to posiada ręczny skaner, który nie jednego uratował kompa. Świetnie nadaje się jako wsparcie używanego antywirusa, tylko trzeba pamiętać, by co jakiś czas puścić mu ręczny skan systemu.

"..Nie, nie ta ikonka... o taaak, ta ikonka,. No to teraz jak masz tę ikonkę, to ją kliknij prawym przyciskiem myszki.... taaak, wyskoczyło i teraz na samiuteńkim dole masz właściwości. Oooo tak, zjedź tam i kliknij..."

Hahahah! Chleb powszedni. ;)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Green, dnia 10 Grudnia 2014 - 19:09, napisał(a):

Odradzam AVG. Moi klienci, którzy używali go, mieli regurarnie problemy z zawieszaniem się przeglądarki i wyświetlaniem radosnego komunikatu "Skrypt przestał odpowiadać...".

Nie ma się co dziwić. AVG to głównie darmowy dodatek, który oferuje również takie atrakcje jak: zmiana strony startowej, oraz domyślnego dostawcy wyszukiwania z Google na delta lub AVG (czyli zwykły spam) a przed tym, co naprawdę aktualnie w sieci jest zagrożeniem, na pewno nikogo nie uchroni. Osobiście używam Malwarebytes Antimalware, ale on niestety, nie jest darmowy.

Przypominam , wczesniejsze wypowiedzi w temacie i aktualny ranking antywirusow oceniajacy skutecznosc AVG na 67 %

Dodam , ze moje doswiadczenie z tym programem jest negatywne niezaleznie czy jest on darmowy czy nie.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Malwarebytes' Antimalware, zarobiłem dzięki niemu już trochę kasy, dokładnie dzięki wersji bezpłatnej, która nie posiada ochrony w czasie rzeczywistym, za to posiada ręczny skaner, który nie jednego uratował kompa. Świetnie nadaje się jako wsparcie używanego antywirusa, tylko trzeba pamiętać, by co jakiś czas puścić mu ręczny skan systemu.

Tutaj link do tego pozytecznego bezplatnego programu :

http://www.heise.de/download/malwarebytes-anti-malware.html

ewentualnie poszukac polska wersje

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Malwarebytes' Antimalware, zarobiłem dzięki niemu już trochę kasy, dokładnie dzięki wersji bezpłatnej,

Nie powinno się zarabiać kasy, dzięki wersji bezpłatnej, bo ta, jest do użytku niekomercyjnego. Wyłącznie. Tak samo jak Team Viewer.

Nawet się do tego nie przyznawaj ;)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Green, dnia 11 Grudnia 2014 - 23:23, napisał(a): Co do Malwarebytes' Antimalware, zarobiłem dzięki niemu już trochę kasy, dokładnie dzięki wersji bezpłatnej,

Nie powinno się zarabiać kasy, dzięki wersji bezpłatnej, bo ta, jest do użytku niekomercyjnego. Wyłącznie. Tak samo jak Team Viewer. Nawet się do tego nie przyznawaj ;)

Zapewne to byl "spontan" kolegi Green ale tak samo spontaniczna powinna byc skladka dla takich ktorzy rozwijaja te pozyteczne  programy. Tych malych pozytecznych programow jest duzo i czesto tworcy zyja z dobrowolnych skladek jakie otrzymuja od zadowolonych uzytkownikow. Niestety zdarzaja sie wyjatki ktore tylko czerpia korzysci.

Na tej zasadzie zupelnie nie rozumiem uzytkownikow naszego forum ktorzy pilnie z niego korzystaja ale nie poczuwaja sie do jakiegokolwiek finansowego wkladu. Przymykaja oni oko na poswiecony czas i wklad osoby administrujacej i dbajacej o porzadek. Tylko korzysci sie dla nich licza. Smutne to bardzo !

Tacy forumowi egoisci.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

i czesto tworcy zyja z dobrowolnych skladek jakie otrzymuja od zadowolonych uzytkownikow.

To nie w Polsce Jansie :) Tutaj są tylko zadowoleni Użytkownicy, ale składek jest jak na lekarstwo. Znam to z autopsji ;) Nie mniej jednak masz rację, tak powinno być.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne to byl "spontan" kolegi Green (...)

Tak, by to spontan. ;)

Nie powinno się zarabiać kasy, dzięki wersji bezpłatnej, bo ta, jest do użytku niekomercyjnego. Wyłącznie. (...)

Niby tak, niby nie do końca... bo jak np. użyć należy MBAM (na który posiadam licencję) na innym sprzęcie (klienta), gdzie z uwagi na stickery gwarancyjne nie mogę wyjąć z niego dysku i umieścić w swoim kompie? ;)

Instaluję gościowi wersję bezpłatną, robię nią czystki, po czym informuję, że wykonałem to TYM programem i że dla bezpieczeństwa należy odpalić mu skanowanie co jakiś czas lub zakupić wersję płatną, która na bieżąco dba o system i której zakup opłaca się bardziej, niż zakup antywirusów, które nawet dla firm można znaleźć w wersji bezpłatnej (np. Comodo).

Myślę, że to uczciwe.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że to uczciwe.

Jeśli tak to robisz jak napisałeś, a zapewne tak jest, no to oczywiście że jest to uczciwe. Ba, nawet rzekłbym, że polecasz produkt, notabene, dobry produkt i gdyby się bardzo uprzeć, to mógłbyś wnosić o wynagrodzenie za promocję :) Faktem jednak jest że Twoja poprzednia wypowiedź, po prostu mylnie była skonstruowana.

Pozdro,

Sem

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...