Skocz do zawartości
Jans

Ranking programow antywirusowych

Rekomendowane odpowiedzi

Duszek dojrzalyimpot

Na wstępie witam :)

Troszkę bym tu polemizował. Bo tak to nie działa:

if ( mój_super_wirus )

{

Wow. Nikt mnie nie wykrył!!!

}

else

{

Ojj.Wtopa!!!

}

#include <hope.h>

int life(){

while(time<18h){

willpower++;

}

return(toLife)

}

:poklon:

widze nie pojawilo sie w temacie to dodam od siebie

wygodne ,pod reka bez potrzeby instalacji

bardzo mocne narzedzie

https://www.virustotal.com/

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

wygodne ,pod reka bez potrzeby instalacji bardzo mocne narzedzie https://www.virustotal.com/

tak, ale nie zastepuje programu antywirusowego , sluzy tylko do szybkiego  sprawdzenia pojedynczych zbiorow (czasami jest to potrzebne)

A wiec jako dodatek bardzo dobry.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

tak..ale w oparciu o kilkadziesiat silnikow ...tych najbardziej popularnych ze stałą aktualizacja bazy...

ilość i jakos jest bardziej niż dobra 

https://www.virustotal.com/pl/about/credits/

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bitdefender 2015 jest wymieniany we wszelkich rankingach na samym poczatku skutecznych antywirusow.

Jak wykazuje praktyka jest rzeczywiscie skuteczny i szybki i nie zamula systemu i ma bogate funkcje. Jest jednak jedno ALE o ktorym malo kto wie.

Bitdefender nie posiada jak kazdy inny antywirus funkcji chwilowego wylaczenia w celu np. zainstalowania sobie czegos tam.

Dziwne to bardzo i sam producent przyznaje , ze rzeczywiscie nie przewidzial takiej opcji.

Pozostaje wiec calkowite odinstalowanie Bitdefendera i pozniej ponowne jego zainstalowanie. No coz , nie w tym rzecz.

Ja juz go wyrzucam.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

firewall

odcinasz od razu cały możliwy ruch z i do ......

65 tys portow off    ......a pozniej otwierasz tylko te ktore są Ci potrzebne.....

co i tak nie uchroni Cie w 100% przed kims kto wie co i jak .......

składasz definicje i na potrzeby domowe w zupełności wystarczy .....

#!/bin/bash

### BEGIN INIT INFO
# Provides:          firewall.sh
# Required-Start:    $local_fs $remote_fs
# Required-Stop:     $local_fs $remote_fs
# Default-Start:     2 3 4 5
# Default-Stop:      0 1 6
# Short-Description: Start daemon at boot time
# Description:       Enable service provided by daemon.
### END INIT INFO

# CZYSZCZENIE STARYCH REGUŁ

iptables -F
iptables -X
iptables -F -t nat
iptables -X -t nat
iptables -F -t filter
iptables -X -t filter

# USTAWIENIE POLITYKI DZIAŁANIA

iptables -P INPUT DROP
iptables -P FORWARD DROP
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -A INPUT -i lo -j ACCEPT
iptables -A INPUT -m state --state ESTABLISHED,RELATED -j ACCEPT
iptables -A INPUT -p icmp --icmp-type echo-request -j REJECT --reject-with icmp-host-unreachable

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans ponieważ minął już niemal rok od opublikowania przez Ciebie rankingu to może jakaś aktualizacja?

I poproszę o poradę, ponieważ pracuję na niezbyt mocnych maszynach jaki antyvir będzie najmniej obciążający system? Moja uwaga (również na podstawie rankingu Jansa) kieruje się ku Eset'owi ale nie wiem czy to słuszny kierunek.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jans ponieważ minął już niemal rok od opublikowania przez Ciebie rankingu to może jakaś aktualizacja?

Dziekuje za przypomnienie !

To fakt sporo czasu juz minelo a ja ciagle na temacie Win 10 siedze.

A wirusy sobie dalej grasuja :lach:

Tutaj najnowszy Ranking 2016 :

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

Jak widac wygral go tani i dobry Bitdefender. Moge go tez polecic z wlasnej praktyki bo program dobry i nie zamula systemu. Melduje zawsze podejrzane akcje i daje do wyboru rozne opcje.

Juz wczesniej zwracalem na niego uwage .

post-8255-0-33321500-1448536808_thumb.jpg

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

OK ale wyżej pisałeś że Bit deffender posiada pewną wadę i trzeba go odinstalowywać. Generalnie blokuje instalacje programów czy tylko w jakiś określonych przypadkach?

I że sam się z nim żegnasz

W takim układzie co nieobciążającego systemu i nie rujnującego budżetu?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

OK ale wyżej pisałeś że Bit deffender posiada pewną wadę i trzeba go odinstalowywać. Generalnie blokuje instalacje programów czy tylko w jakiś określonych przypadkach? I że sam się z nim żegnasz

Tak, przypominam to sobie. Wtedy chodzilo o chwilowe wylaczenie Bitdefendera ktory blokowal mi istalacje niedozwolonego programu tzw. kraka.

Takiego chwilowego wylaczenia nie udalo mi sie przeprowadzic wiec go najpierw odinstalowalem potem zainstalowalem to co chcialem i znowu z powrotem zainstalowalem Bitdefendera. Od tego czasu hula jeden i drugi bez problemow. Wczesniej mialem wspomnianego Eseta ktory tez byl dobry.

Na przyszly rok pozostawiam jednak Bitdefendera bo mi nie obciaza systemu.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...