Skocz do zawartości
Jans

Ranking programow antywirusowych

Rekomendowane odpowiedzi

Duszek dojrzalyimpot

no zawsze mozna pogadac ..

tylko ze  niby co ?? ze niby w c i juz ? tyle ? i nie ma nic wiecej ?

to nie kwestia samego kodu i jezyka w ktorym zostal napisany

argument

może

i kwestia czasu kiedy sie cos takiego pojawi ...zakładając że  takiego nie ma

ale dlaczego mamy zakladać że go nie ma skoro może być ?

a jesli moze byc to bardziej jest niz go nie ma

co jakis czas pojawia sie cos takiego nad czym pracuja laby na swiecie zeby to "ujawnic"

wywale 0 z licznika ....

nie pojawi sie logicznie odwrotna implikacja i wystarczy

tak to widze ....

pewnie jest wiele możliwosci ale to juz w glowach typów programistow

napisałem wirus a to pojecie jak na dzisiejsze czasy bardzo wąskie juz i zamkniete

użyłem ogolnej nazwy na okreslenie zjawiska ...

skladnia c ..nawet do mnie nie przemawia

ale ja nie jestem programista ...wiec tym bardziej.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Na wstępie witam :)

Troszkę bym tu polemizował. Bo tak to nie działa:

if ( mój_super_wirus )

{

Wow. Nikt mnie nie wykrył!!!

}

else

{

Ojj.Wtopa!!!

}

6 milionow zl za cos co mozna wykryc i unieszkodliwic dla zastosowan militarnych i szpiegowskich ..i to uwazasz za nie mozliwe ? to wtopa ??

http://niebezpiecznik.pl/post/projekt-29-polski-wirus-wojskowy-na-zamowienie-mon/

śmiałe przypuszczenie ...

ale mysląc jak napisalem "wirus" i opisałem najprostszy mozliwe przyklad ukrycia

to masz racje ..zamkne kod ale jest nadal mozliwy do zlamania i ujawnienia

ale jesli nie mozliwe jest mozliwe

to staje sie faktem

do tego na samej windzie stoi 1/3 światowego botnetu

skoro winda mało że jest otwarta bo stałe otwarty jest do niej dostęp administracyjny to czemu sie dziwic...

h9_72007_Zombie.pdf

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

do tego na samej windzie stoi 1/3 światowego botnetu skoro winda mało że jest otwarta bo stałe otwarty jest do niej dostęp administracyjny to czemu sie dziwic...

:offtopic: :offtopic:  Powtornie prosze w temacie "Ranking programow antywirusowych " poruszac tylko ta tematyke a nie poruszac odlegle tematy dowolne.

Zamiast bogatej krytyki przez Ciebie istniejacych tematow zaproponowalem Tobie wczesniej rowniez otwarcie wlasnego tematu do dyskusji.

Mozesz tam prezentowac Twoj punkt widzenia.

Radze skorzystac bo nie zostales zaproszony do grupy tylko jako krytyk .

Oczekujemy na posty ktore znajda aprobate pozostalych.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Zamiast bogatej krytyki przez Ciebie istniejacych tematow zaproponowalem Tobie wczesniej rowniez otwarcie wlasnego tematu do dyskusji. Mozesz tam prezentowac Twoj punkt widzenia. Radze skorzystac bo nie zostales zaproszony do grupy tylko jako krytyk . Oczekujemy na posty ktore znajda aprobate pozostalych.

Jans , nie krytykuje żadnego tematu , nawet mi to do glowy nie przyszlo...wiedziec ze czasem cos jest tylko pozornie bezpieczne z załozenia bo takie ma byc i za to placimy a daje nam to złudne poczucie bezpieczenstwa ...swiadomosc i wiedza to najwieksze zabezpieczenie...i uwazam ze to odpowiedni dzial tez na to ....piszac o najlepszych z najbardziej popularnych programow warto wiedziec ze moga byc zawodne i są....

nie jestem krytykiem i nie mam zamiaru..

wiedza i swiadomosc nie potrzebuja aprobaty...to są powszechnie znane informacje..

nie napisalem nic czego sam nie wiesz albo nie mozesz sie dowiedziec..

to nie przepychanka ..to wymiana informacji ...mniej lub bardziej istotnych...a mających wplyw na nasze cyber bezpieczenstwo....

łąpanie za słowa nic nie daje...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Obaj zdajemy sobie doskonale sprawe, ze bezpieczenstwo jest najwazniejsze. W praktyce okazuje sie jednak , ze ludzie bardziej wola komfort obslugi .Windows istnieje juz 40 lat i jest rozpowszechniony w 85 % komputerow na swiecie. To rozpowszechnienie i wadliwa strategia Microsftu sprawia , ze sprawy bezpieczenstwa Windowsa pozostawiaja wiele do zyczenia.

Wszelkie programy antywirusowe to tylko prymitywne latki nie usuwajace przyczyn a tylko maskujace objawy.

Szereg luk tego systemu operacyjnego i jego rozpowszechnienie sprawia , ze jest on lakomym kaskiem dla wszelkich manipulantow.

Jednak w obecnej chwili dla zwyklego uzytkownika brak jest alternatywy.

Linux tutaj nic nie zmienia. Musimy przystosowac sie do tego co mamy na stole.

Jak wiemy w czasach Windowsa zdarzaly sie tez lepsze dystrybucje ktore potem wycofywano. Np Win XP czy teraz Win 7. Jestem ciekaw co nam przyniesie Win 10.

Na razie jestesmy winni naszym uzytkownikom serwis informacyjny Windowsa tak dlugo jak nie bedzie innej alternatywy. Mam nadzieje , ze podzielasz moja opinie ?

Po Win 10 nie spodziewam sie cudow bo chyba zamierzenia sa zbyt ambitne jak na Microsoft.

Pozdrawiam

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Jednak w obecnej chwili dla zwyklego uzytkownika brak jest alternatywy. Linux tutaj nic nie zmienia. Musimy przystosowac sie do tego co mamy na stole.

zgodze sie ze wszystkim co teraz napisales

ale tu wlasnie linux sprawie ze nie musimy dostosowac sie do tego co na stole

tylko na co na nim do nas

to zupelnie inna pelna wszelkiej mozliwej konfiguracji alternatywa dla windy

winda dlatego uwazana jest za dobra bo jest popularna poprzez polityke microsoft

w swiadomosci przyzwyczajonych do wygody ludzi winda funkcjonuje jako dobra bo jest popularna

a nie popularna bo jest dobra

widzisz błąd logiczny ? wynik dowodu społecznego ....który nie może byc miarodajny..

w zaden sposob...

pierwsze spojrzenie laika na czesto i zwykle inny wygląd i otoczenie graficzne juz mu sie nie podobaja bo uwaga! przyciski nie sa tam gdzie powinny :) zabawne prawda? a gdzie powinny???

a wystarczy zwykle KDE i masz tak piekna z wygladu winde ze microsoft sam by takiej nie wymyslil .

obsluga i funkcjonalnosc w obu przypadkach dotyczaca syst jako takich musi byc intuicyjna

i jest...to bajki i czarny pr robia z unixa zlego porucznika z ktorym nie mozna sie dogadac..

mimo ze popularność unixa w ogole jako takiego jest ogromna

swego czasu w niemczech jakies landy juz przeszly na opensource

szkoly,urzedy itp ...

za darmo...sprawne...do wszelkich zastosowan...czego chciec wiecej?

i nie tylko w DE ale i szwecja ...w ogole skandynawia..a gdzie wiecej to nie wiem...ale to ogromna popularnosc

no i ...niesmiertelny redhat ..ale to juz kosztuje ...bo to sa rozwiazania dedyki dla firm i ludzi ...z gwarancja ....wiec nie ma ze boli

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza sie wszystko , tylko przekonaj tu ludzi. Oczy zaklejone okienkami nawet jesli te okienka szybko prochnieja i wypadaja.

Pisalem wczesniej o takiej alternatywie na probe na drugiej partycji i co ?

Zero zainteresowania. Nie chce bo nie. A raczej bo wszyscy tak maja.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

pamietam kazda wersje windy od 3.1 chyba o ile sie myle ,taki miala kod systemowy

no i pozniej 95 itd

xp byl calkiem znosny..ale i tak najbardziej z nich lubie i wole 7 jesli juz...

szkoda ze zostanie bez wsparcia...i jak sie nie postaraja w microsofcie z ta 10 zeby to bylo naprawde cos poza wygladem okien to ludzie zostana z 7

dobrze ze nie jest taka najgorsza to chociaz tyle dobrego.....mi tam ona sluzyla czasem..zreszta ..miedzy 20 plytami z roznymi distro unixa mam caly czas obraz 7 :)

niech se lezy..jeść nie wola :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze ze nie jest taka najgorsza to chociaz tyle dobrego.....mi tam ona sluzyla czasem..zreszta ..miedzy 20 plytami z roznymi distro unixa mam caly czas obraz 7 :) niech se lezy..jeść nie wola :)

Zgadza sie , i do kompletu Hiren zeby wszystko dzialalo.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

ale czasem cala wiedza na nic kiedy :

< Taczta> bez kitu
< Taczta> od 4 godzin próbuję naprawić dobry kod, który mi działał, i nagle przestał
< Taczta> poprawiałem i testowałem wszystko
< Taczta> pomógł... reset kompa

to z nieśmiertelnego bash.org.pl  :mur:

<ekr> W tym kodzie nic się nie zgadza. On nie ma prawa działać.
<ekr> A działa.
<MacWenciu> Przyzwyczajaj się.

i ostatni tekst z ostatniej chwili  ...miazga :) 

programiści są poprostu pierdolnięci (oczywiscie pozytywnie) :)  :facepalm:

< kWeb24 > Ostatnio zajrzałem w kod tego systemu który pisałem dla ***
< kWeb24 > I nie dość, że prawie nic nie komentowałem to nie mam zielonego pojęcia jakim cudem to wszystko działa. To tak jakbyś wysłał w kosmos rakietę zrobioną z baniaków po wodzie połączonych taśmą i drutem z granatem jako zapalnikiem na dole i przyczepił fotel na kółkach na górze, wsadził jakiegoś gościa i odpalił
< kWeb24 > A po jakimś czasie dowiedział się, że gość wylądował na księżycu i planuje wrócić
< kWeb24 > I w głowie masz jedno pytanie, jakim chujem? ;D

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...