Skocz do zawartości
Jans

Ranking programow antywirusowych

Rekomendowane odpowiedzi

2015

W stosunku do poprzedniego 2014 rankingu programow antywirusowych pojawily sie istotne zmiany w edycji 2015.

Oto szczegoly :

post-8255-0-73608600-1417921382_thumb.jpg

Program antywirusowy                               Stopien ochrony

AVAST                                                         89 %

AVG                                                             67 %

AVIRA                                                          74 %

Bitdefender                                                  80 %

Eset                        Miejsce nr.2                  96 %

F-Secure                                                      93 %

G-Data                                                         76 %

Kaspersky               Miejsce nr.1                  98 %

Microsoft                                                      61 %

Norton                                                          90 %

Trend Micro             Miejsce nr.1                 98 %

http://heise.de/-2463396

Prosze sprawdzic wersje uzywanego programu antywirusowego i porownac z wynikami ostatnich testow !

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja od dobrych kilku lat korzystam z oprogramowania ESET i jestem zadowolony

Tak, calkiem dobrze wypadl w nowej edycji. Warto jednak sprawdzac .

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam programu AVG ze względu na wersję free. Kiedyś używałem Avast ale już nie pamiętam dlaczego zrezygnowałem z niego na rzecz AVG.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam programu AVG ze względu na wersję free. Kiedyś używałem Avast ale już nie pamiętam dlaczego zrezygnowałem z niego na rzecz AVG.

AVIRA tez jest w wersji bezplatnej i ma lepsze wyniki wykrywania niz AVG

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Warto tez zwrocic uwage na dobre uzupelnienie programow antywirusowych . To niewielki programik o objetosci 18 MB o nazwie  Zemana AntiLogger 1.9.3.527 ENG

Zemana AntiLogger to oprogramowanie zabezpieczające, którego celem jest ochrona komputera przed szkodnikami wykradającymi bez wiedzy użytkownika wszelakiego rodzaju poufne dane. Stanowi ono doskonałe uzupełnienie standardowych programów antywirusowych, oferując kompleksową ochronę przed m.in. keyloggerami i innymi pochodnymi komponentami tego typu.
W skład programu wchodzi 5 modułów - Anti-KeyLogger, Anti-ScreenLogger, Anti-WebcamLogger, Anti-ClipboardLogger oraz SystemDefense. Pozwalają one odpowiednio zabezpieczyć komputer przed komponentami, wykradającymi hasła wykorzystywane podczas e-zakupów, korzystania z bankowości elektronicznej, gier online i poczty mailowej, szkodnikami przechwytującymi obraz ekranu i kamerki internetowej, schowka i wieloma innymi, atakującymi rejestr systemu Windows, pamięć fizyczną RAM itp.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Używam Avasta i dobrze wiedzieć, że korzystam z najlepszego bezpłatnego antywira. ;) Jest dobrym oprogramowaniem pod warunkiem, że podczas instalacji odznaczymy wszystkie dodatki, bo tak naprawdę nic dobrego nie wnoszą. Dobrze chroni system plików i blokuje strony, na których czai się zło. ;)

Odradzam AVG. Moi klienci, którzy używali go, mieli regurarnie problemy z zawieszaniem się przeglądarki i wyświetlaniem radosnego komunikatu "Skrypt przestał odpowiadać...". Widocznie przeglądarki już nie chroni. Wkurwił mnie raz AVG u klienta. Miał pakiet, który oprócz samego antywira zawierał przyspieszacz komputera, ochronę tożsamości i całą bandę innych zbędnych pierdół. Komputer zamulał tak, że nie można było nic na nim zrobić. Pobawiłem się nim jakieś pół godziny i pozbawiając go wielu śmieci przywróciłem mu sprawność. Po tym wszystkim uruchomiłem go ponownie. Uruchomił się dość szybko, po czym oczom mym ukazał się perfidny komunikat z logo AVG: "Czy zauważyłeś, że komuter uruchomił się o 36% szybciej? To dzięki działaniu programu AVG...". Ty chuju! - myślę sobie - pół godziny babrałem się w gównie po to, byś na koniec stwierdził, że to Twoja robota?! Byłem zły.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Używam Avasta i dobrze wiedzieć, że korzystam z najlepszego bezpłatnego antywira

Żaden z tych programów, nie uchroni Cię przed prawdziwym zagrożeniem, jakim są fałszywe wtyczki flash, trojany dodawane jako rozszerzenia lub pluginy do przeglądarek. Jak też żaden antywirus, nikogo nie uchroni przed tym, gdy bezmyślnie korzysta z web instalatora, jaki oferują np "dobre programy". Zamiast klikać "dalej" to się warto wczytać w to, co się instaluje. Jakiś czas temu, z racji tego że w swojej firmie prócz stoiska mam jeszcze funkcję sekcji IT, napisałem poradnik dla całej korporacji, tu Wam go dam. Będą w nim odniesienia do funkcjonalności w naszej firmie, ale na pewno Wam się przyda. Można go pobrać sobie tutaj:

poradnik V1.02 Beta 9.pdf

Odradzam AVG. Moi klienci, którzy używali go, mieli regurarnie problemy z zawieszaniem się przeglądarki i wyświetlaniem radosnego komunikatu "Skrypt przestał odpowiadać...".

Nie ma się co dziwić. AVG to głównie darmowy dodatek, który oferuje również takie atrakcje jak: zmiana strony startowej, oraz domyślnego dostawcy wyszukiwania z Google na delta lub AVG (czyli zwykły spam) a przed tym, co naprawdę aktualnie w sieci jest zagrożeniem, na pewno nikogo nie uchroni. Osobiście używam Malwarebytes Antimalware, ale on niestety, nie jest darmowy.

Pozdrawiam,

Sem 

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Aha, dla tych którzy mnie będą chcieli uprzedzić że ten plik zawiera moje imię i nazwisko. To nic nie szkodzi. Ja nie muszę się przed nikim chować. To nie jest top secret moja tu działalność. Więc, nie potrzeba mi o tym przypominać :)

Pozdrawiam, mam nadzieję że moja wiedza sczególnie ta praktyczna, przyczyni się do rozwoju tejże grupy.

Pozdrawiam,

Sem.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...