Skocz do zawartości
ŁaurBałaur

"Profil tymczasowy"

Rekomendowane odpowiedzi

Powrócę jeszcze do tego, zetknąlem się z opinią, że powinienem wręcz odinstalować Kaspersky'ego, że wystarczy systemowa zapora. Trochę mnie to zdziwiło biorąc pod uwagę mnogość pieniędzy wydawanych na udoskonalanie programów antywirusowych i coraz to nowe zagrożenia. Co o tym sądzisz/sądzicie?

Systemowe zapory nie sa tak czesto aktualizowane jak specjalne programy antywirusowe firm zajmujacych sie wylacznie tego rodzaju dzialalnoscia.

To jest dla tych firm byc albo nie byc. Konkurencje maja bogata i musza sie bronic jakoscia swoich programow czyli ochrona antywirusowa.

Systemowe zapory sa zas tylko jednym z wielu problemow firmy produkujacej system operacyjny komputera.

Dlatego ja osobiscie mam ograniczone zaufanie co do skutecznosci takich zapor.

W rankingu skutecznych zapor antywirusowych w pierwszej dziesiatce nie pojawily sie zapory systemowe. 

Temat dotyczy wszystkich uzytkownikow komputerow chcacych chronic swoj system przed infekcja.

Ja uzywam programu Bitdefender a poprzednio Avira Antivir . Z obydwu jestem (bylem) zadowolony. Kaspersky tez byl dobry ale troche mi mulil.

Ze wzgledu na monopol systemu Windows na rynku jest on w centrum zainteresowania osob pragnacych znalezc jego slabe strony i uzyskac kontrole. Dlatego firmy antywirusowe maja swoje uzasadnienie kontrolujac sytuacje na rynku.

Wszystkie programy antywirusowe dzialaja na zasadzie scannera tzn sprawdzaja w mgnieniu oka czy taki obraz wirusa jest juz w bazie danych. Jesli tak to podejmuja srodki zaradcze.

Trzeba podkreslic ze swieze wirusy nie beda przez zaden program antywirusowy wykryte i nie spowoduja alarmu.

Otrzymalem kiedys fotke pieknej dziewczyny zainfekowana swiezym wirusem.

Potem byly problemy. :facepalm:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Otrzymalem kiedys fotke pieknej dziewczyny zainfekowana swiezym wirusem.Potem byly problemy. :facepalm:

M: Typowy "toksyczny związek" :D
  • Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Pozostajac przy temacie programow antywirusowych nalezy podkreslic ich uzytecznosc jeszcze z innych powodow. Oczywiscie wszyscy wiemy o roznych niebezpieczenstwach przy sciaganiu niepewnych programow czy filmikow z netu. Czasami moga byc one zainfekowane.

Malo znana jest jednak inna okolicznosc. Otoz nawet nic nie sciagajac z netu mozna chwycic wirusa.

Jak to sie dzieje ?

To sie dzieje bez naszej winy. Dzieki bledom ,"dziurom" w oprogramowaniu.

Ostatni znany przypadek to niedawna dziura w Jawie ktora pozwalala na dostep szkodnikow.

Dopiero teraz udalo sie ja uszczelnic.

Ile jest ich jeszcze ?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...