Skocz do zawartości
RedBitch

Zazdrość a wolność: dyskusja panelowa, sobota, godz. 10:25, sypialnia

Rekomendowane odpowiedzi

Sztuką jest tylko nauczyć się panować nad tymi emocjami, aby ... nie psuć zabawy. Sobie i światu.

I to jest chyba jedyna konstruktywna konkluzja..Zazdrość jest tak różna jak różna bywa miłość. Ta także bywa chorobliwie zaborcza, tłamsząca i nerwowa. Niezależnie od płci, Zou. Kobiety także lubią obsikiwać swoje drzewka. Ba.. ogradzać je również metalowymi barierkami i obsadzać ciernistymi krzakami tak, żeby innej, która się by odważyła spróbować porządnie dupę chociaż pokłuło.. :)Niestety nawet w libertyńskiej małżeńskiej rzeczywistości każdy ma swoje cykliczne doły i wyżyny. Podczas tych drugich następuje spadek wiary w siebie i we wszystko na co się do tej pory godziliśmy. Wysuwają się rogi kołtuństwa i głęboko chowanych dotąd kompleksów. Psychika sypie się z hukiem a odłamki zazdrości, inkwizycji i agresji walą znienacka ukochaną osobę między szeroko otwarte, zdziwione oczy.Trzeba nauczyć się panować nad swoimi emocjami. Nie tłamsić ich ani nie ograniczać, ale być ich Panem. Po to by móc w pełni świadomie dawkować je drugiej osobie (i samemu czerpać z nich przyjemność), nie demolując po chamsku misternie spiętrzonej konstrukcji uczuć i namiętności.A nie szczuć nimi osobę swego życia.K. 

• Lubię 12

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdrość jest tak różna jak różna bywa miłość.

Ale my tu rozprawiamy o zazdrości wobec kochanka/kochanki w relacji cuckold, nie o miłości.

Z resztą Twojej wypowiedzi się zgadzam :)

A nie szczuć nimi osobę swego życia.

Z tym nie ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

I to jest chyba jedyna konstruktywna konkluzja..Zazdrość jest tak różna jak różna bywa miłość. Ta także bywa chorobliwie zaborcza, tłamsząca i nerwowa. Niezależnie od płci, Zou. Kobiety także lubią obsikiwać swoje drzewka. Ba.. ogradzać je również metalowymi barierkami i obsadzać ciernistymi krzakami tak, żeby innej, która się by odważyła spróbować porządnie dupę chociaż pokłuło.. :)Niestety nawet w libertyńskiej małżeńskiej rzeczywistości każdy ma swoje cykliczne doły i wyżyny. Podczas tych drugich następuje spadek wiary w siebie i we wszystko na co się do tej pory godziliśmy. Wysuwają się rogi kołtuństwa i głęboko chowanych dotąd kompleksów. Psychika sypie się z hukiem a odłamki zazdrości, inkwizycji i agresji walą znienacka ukochaną osobę między szeroko otwarte, zdziwione oczy.Trzeba nauczyć się panować nad swoimi emocjami. Nie tłamsić ich ani nie ograniczać, ale być ich Panem. Po to by móc w pełni świadomie dawkować je drugiej osobie (i samemu czerpać z nich przyjemność), nie demolując po chamsku misternie spiętrzonej konstrukcji uczuć i namiętności.A nie szczuć nimi osobę swego życia.K.

ładnie ujęte
  • Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale my tu rozprawiamy o zazdrości wobec kochanka/kochanki w relacji cuckold, nie o miłości.

Ja dobrze wiem o czym rozprawiacie. ;)Ująłem po prostu temat szerzej bo i mnie on dotyczy osobiście.I nie byłbym sobą gdybym nie dowalił szczypty miłości :)K. 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ładnie ujęte

Bardzo ladnie :)
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zazdrość to podobnie jak miłość też uczucie, emocje, łopotanie serca, huśtawka nastrojów, niepewność... 

Niewątpliwie zazdrość towarzyszy miłości osoba, która odczuwa "pozytywną zazdrość" i do niej dojrzała nie będzie za jej istnienie przerzucać winy na osobę, o którą jest zazdrosna, ale kiedy sytuacja przeradza się w - i tutaj zacytuję za Autorką tematu - "brzydką zazdrość, indagowanie, podchwytliwe pytania, szukanie dowodów na niewierność" to już nie jest uczucie tylko obsesja bliska choroby psychicznej, którą należy leczyć...

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

takie bez emocjonalne podejście rujnuje całą zabawę To już nie jest cuckold w którym własnie chodzi o emocje, o dominację, o poniżenie, o to "who's your Daddy now?" własnie. To jest zwykłe, nudne jak seks z mężem, puszczanie się i wcale nie dziwi, że taki układ się nudzi i trzeba go zmienić

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

super dyskusja i muszę przyznać, że najbliższe mi są słowa Pań - Zouzy i jennifer.

bez zazdrości, nie byłbym chyba sobą, facetem wrażliwym, sentymentalnym, pełnym emocji i uczuć. dlatego staramy się wszystko ustalić od A do Z, żeby nie było żadnych wątpliwości - kto na co się decyduje. ale faceci, myślę, że w większości mają inne podejście do sexu, mogą - jak są sprawni i młodzi, robić to praktycznie na zawołanie, bo podniecenie, wzwód, to sprawa kilku sekund:) ze słów mojej żony wnioskuje, że dla kobiety element bliskości jest decydujący, że trudno jej byłoby to zrobić z kimś zupełnie obcym. 

prawdę mówiąc zazdrość kochanka o moją kobietę byłaby dla mnie szokiem!

pozdrawiam.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dyskusja dyskusją, a życie pisze swoje czasem ekstremalne scenariusze. Głośny proces poszlakowy, ostatnich dni - małzeństwo uprawiając zabawy cuckold, nie wykazało czujności w doborze kochanka, który morduje rogacza jego córkę i dwie inne osoby. Dlatego warto czasami zachować czujność i przyglądać się kochankowi, a przy jakichkolwiek scenach zazdrości lub innych odchyłach odprawić, bo zazdrosny to może być mąż lub żona, a kochanek jest tylko gościem.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

tak chcieli by to widzieć walczący o resztki godności rogacze ;P a przykład nie jest trafny bo w przedmiotowej sprawie, żona do tej pory jest po stronie zabójcy 

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...