Skocz do zawartości
Jans

Ostrzezenie

Rekomendowane odpowiedzi

Ostrzezenie nr.3

13 stycznia 2014

Android 4.2 Jelly Bean als letzte Station

HTC One X und One X+ erhalten keine Updates mehr

a wiec obydwa modele smartfonow nie beda juz aktualizowane na Android 4.3

i dalej.  Pozostana dalej nie uwzglednione w aktualizacji.

Ostatnia wersja dla HTC One X i One X+ to Android 4.2

Tymczasem Samsung Galaxy Note 3 otrzymal oficjalnie aktualizacje na Android 4.4.2

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Łomatko! Jestem taki gamoń, ze nawet nie wiem jaki mam tam system!wersja systemu android 4.1.1, wersja HTC Sense 4+Tak mam napisane o oprogramowaniu, ale co z tego dla mnie wynika?

Z tego wynika , ze jest to ostatni dzwonek do pozegnania tego modelu.

Tutaj podam w oryginale meldunek w tym temacie :

In den Niederlanden hat die dort ansässige Unternehmensvertretung gegenüber einer Twitter-Anfrage eines HTC-Nutzers bestätigt, dass sowohl Android 4.2.2 Jelly Bean als auch Sense 5 die letzte Aktualisierung für beide Geräte darstellt.

Czyli :

W Holandii Przedstawiciel firmy na zapytanie uzytkownika HTC potwierdzil , ze zarowno Android 4.2.2 Jelly Bean jak rowniez Sense 5 jest ostatnia aktualizacja.

Tak wiec masz tylko jeszcze jedna aktualizacje na Android 4.2.2 i Sense 5

a potem "sciana" .

Warto pomyslec juz teraz o zamianie na cos bardziej aktualnego z perspektywami.

Nie wszyscy wiedza o takim zagrozeniu.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego wynika , ze jest to ostatni dzwonek do pozegnania tego modelu

Ale ja mam HTC desire X, nie HTC One.

Czy to bez różnicy??

Kurde, niewiele ponad rok go mam i nie mam jak zmienić.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety ten model HTC Desire X jest na dosc dalekim miejscu w rankingu 114 smartfonow zajal 84 miejsce w roku 2012 tutaj szczegoly  http://www.chip.de/artikel/HTC-Desire_X-Test_58644904.html  .

Oczywiscie chetnie przetlumacze w razie potrzeby.

Ogolnie rzecz biorac to w komorkach i smartfonach panuje czyste szalenstwo modeli.

Co chwile cos nowego. Jest to zamierzona polityka konsumpcyjna koncernow.

Niektorzy juz to zauwazyli i ograniczaja sie do pierwotnych dinozaurow.

Tylko funkcja telefonu i ewentualnie 2-3 dodatkowe. Ludzie tez to kupuja bo maja dosyc .

A wiec moze spokojnie poczekac co przyszlosc przyniesie ?

Ja tez mam takie cudo z wodotryskiem z ktorego nie korzystam. Zwykle siegam do stacjonarnego a jak w terenie to tylko w razie koniecznosci komorka.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzezenie Nr 4

Czesto pojawia sie problem aktualizacji sterownikow do urzadzen np: kart graficznych , drukarek i innych. Nalezy ostroznie przeprowadzac taka instalacje.

Dotyczy to rowniez uzupelniania oprogramowania komputera.

Przy wszelkiego rodzaju aktualizacjach i uzupelnieniach nalezy :

- sprawdzic dane posiadanego sprzetu : typ, rodzaj

- sprawdzic okreslenie posiadanego systemu operacyjnego : nazwa, wersja

- zwracac uwage na zrodlo publikacji : czy pochodza one od autora lub wiarygodnego publikatora ?

- zwracac uwage na to co sie instaluje : bardzo czesto u innych publikujacych tzw aktualizacje pojawiaja sie dodatkowe niechciane programy np : antywirusy, inne

- zwracac uwage na rodzaj aktualizacji : platna ? ograniczony czas korzystania ?

- zawsze dokladnie zapoznac sie z trescia przed i w czasie instalacji , zwrocic uwage na "odhaczone" okienka.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzezenie Nr. 5

Nalezy lepiej chronic komputer. Za taka ochrone jestesmy sami odpowiedzialni.

W coraz wiekszym stopniu dochodzi do wlaman i wykradania hasel.

Prosze o uwazne przeczytanie ponizszych uwag i zastosowanie sie do nich.

1. Często zmieniaj hasła: częste zmienianie haseł we wszystkich kontach powoduje ograniczenie szkód jakich mogą dokonać hakerzy. Najlepiej zmieniaj hasła co trzy miesiące. Nie wiesz jakie hasło wybrać? Pomogą ci aplikacje takie jak LastPass i Dashline. Znajdziemy tam link do witryny, na której możemy zmienić hasło do strony i sprawdzimy, czy hasła są bezpieczne.

2. Twórz mocniejsze hasła: dobre i skomplikowane hasło powinno zawierać co najmniej osiem znaków, w tym małe i duże litery, znaki specjalne i cyfry. Można też posłużyć się trikiem, np. zamieniać literkę "e" na liczbę "3" albo literkę "b" na liczbę "8". W ten sposób proste hasło może stać się skomplikowane. Np. hasło "RuSSiaNHacKer!31" jest o wiele bezpieczniejsze niż hasło "Russianhacker31". Jeszcze lepsze jest hasło "rUSsn3hckr!1". Unikaj łatwych do odgadnięcia słów, takich jak np. twoje nazwisko czy data urodzenia.

3. Nie powtarzaj wszędzie tych samych haseł: używanie tych samych loginów i haseł na różnych stronach jest dość powszechną praktyką. Nie ma co się dziwić. Jest to wygodniejsze i mamy mniej słów do zapamiętania. Ale te same nazwy użytkownika i hasła zwiększają podatność na cyberatak. Jeżeli przestępca złamie twoje hasło na jednej stronie może spróbować tej samej kombinacji na innej.

4. Uważaj na phising: nie otwieraj e-maili z nieznanego źródła, szczególnie, jeżeli wiadomość zawiera załącznik. Atakujący może stworzyć fałszywy profil znanej firmy, a następnie wysyłać wiadomości do określonych osób. Jeżeli ofiara uzna wiadomość za autentyczną i kliknie w link, który się tam znajduje, może bez naszej wiedzy pobrać szkodliwy program na swój komputer. Fałszywa strona może zawierać prośbę o podanie nazwy użytkownika i hasła lub innych danych dotyczących konta. Robiąc to, udostępniamy informacje osobie, która może je wykorzystać na naszą szkodę.

Źródło: Business Insider

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzezenie Nr. 6

Niestety bardzo czesto przy pobieraniu bezplatnego oprogramowania nieswiadomie pobieramy tez tzw porywacza przegladarek. Mielismy juz z tym do czynienia wczesniej.

Komputer, który jest zainfekowany porywaczem przeglądarki jest narażony na infekcje bezpieczeństwa wysokiego ryzyka.

Tutaj artykul poswiecony tylko temu tematowi i mozliwosciach trwalego usuniecia "porywacza" :

http://www.pcrisk.pl/narzedzia-usuwania/7411-sweet-page-virus

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Jans za ten sznurek! Męczyłem się z tym

Sweet-page.com już dobry kwartał i doprowadzał mnie do pasji.

Nie wiem po jaką cholerę ludzie tworzą takie rzeczy. Po zastosowaniu się do informacji z linka pozbyłem się go raz na zawsze. THX!!

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Jans za ten sznurek! Męczyłem się z tym

Sweet-page.com już dobry kwartał i doprowadzał mnie do pasji.

Nie wiem po jaką cholerę ludzie tworzą takie rzeczy. Po zastosowaniu się do informacji z linka pozbyłem się go raz na zawsze. THX!!

Ciesze sie , ze w naszej grupie mozna znalezc przydatne informacje :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...