Skocz do zawartości
Jans

Ostrzezenie

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę, że wspólnymi siłami osiągnęliśmy cel :)

JASNE !

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A co ta "chmura"? :s:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A co ta "chmura"? :s:

Dobre pytanie bo zwraca uwage na koniecznosc wyjasnienia fachowych okreslen zupelnie niezrozumialych dla innych. Przepraszam , poprawie sie.

CHMURA to popularne okreslenie w Polsce przestrzeni wirtualnej w ktorej mozna gromadzic pliki danych (teksty, zdjecia ,programy) . Fizycznie sa one gromadzone na roznych serwerach gdzies w swiecie : USA,Europa,Azja.

Problem pojawia sie tylko przy transferze do tych "chmur" i przy ich skladowaniu.

Nie nalezy ich wysylac w formie oryginalnej, dostepnej dla innych.

Dlatego zarowno transfer jak i magazynowanie danych powinno byc zaszyfrowane.

Jak juz wczesniej wspominalem jednym z programow umozliwiajacych synchronizacje komunikacji jest popularny Dropbox. W swoich ostatnich wersjach posiada on mozliwosc szyfrowania plikow posylanych do "chmurki" algorytmem AES 256 ktory nalezy do najbezpieczniejszych na swiecie.

Radzil bym jednak uzywac dodatkowego niezaleznego od Dropboxa programu szyfrujacego.

Dodatkowo zwracam uwage , ze Dropbox jest bezplatny i bezplatna jest przestrzen wirtualna do 2 GB . Dopiero powyzej tej pojemnosci nalezy wniesc oplate. 

Sa jeszcze inne programy ktore maja takie zastosowanie z inna pojemnoscia i mozliwosciami.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

O! Jans, dziękuję za wyjaśnienie :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

O! Jans, dziękuję za wyjaśnienie :)

Chetnie wyjasnie w miare mozliwosci dalsze niejasnosci lub pytania. :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam że jeśli nie mam konta na dropboxie i nie odpaliłem tego dziadostwa na smarcie to nie mam się czym przejmować.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam że jeśli nie mam konta na dropboxie i nie odpaliłem tego dziadostwa na smarcie to nie mam się czym przejmować.

Oczywiscie, masz racje. Bez uruchomienia platformy synchronizacji typu Dropbox lub innych podobnych nie ma powodu do obaw braku kontroli nad wlasnymi zbiorami.

Oczywiscie nalezy sledzic rozwoj sytuacji bo ciagle pojawiaja sie inne mozliwosci wyciagania danych ze smartfonow.

Powiem tylko tyle , ze zwykly kablowy telefon stacjonarny jest duzo bardziej bezpieczny niz smartfon. Ale ma tez duzo mniej mozliwosci. Czyli zawsze cos za cos.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ani nie mam smartfonona, ani nie wiem co to Dropbox ani Chmurka wirtualna. Nie wiem też co to jest KeepSafe więc chyba ten problem mnie nie dotyczy :lach:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ani nie mam smartfonona, ani nie wiem co to Dropbox ani Chmurka wirtualna. Nie wiem też co to jest KeepSafe więc chyba ten problem mnie nie dotyczy :lach:

Ten akurat nie , ale jakies inne trojany, robale, ciasteczka, wirusiki i setki innych ?

Albo niegrzeczne komputerki ktore sie buntuja czy tez kaprysne drukarki ?

Albo, albo? 

Chcemy miec to mamy ten piekny swiat.Wszyscy wiedza wszystko o innych.

Pani Kanclerz Merkel tez kiedys szczeka opadla i tez myslala , ze jej problem nie dotyczy drogi doktorku :shock:

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Podstawy udzielanych ostrzezen tematycznych

Ostrzezenia udzielane sa na podstawie :

1. Publikacji w literaturze fachowej.

2. Wiarogodnych i powszechnych poufnych doniesien oraz indywidualnych.

3. Doniesien czlonkow grupy ZKF KOMPUTER.

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...