Skocz do zawartości
Jans

Ostrzezenie

Rekomendowane odpowiedzi

Ostrzezenie Nr.1 !

Dotyczy smartfonow z systemem operacyjnym od Android - 4 itd np One X , One V , One S
Te trzy smartfony umozliwiaja dostep do 25 GB Chmurki wirtualnej Dropbox.

Fotografie nie sa kodowane i nie sa chronione.

Dodatkowo istnieje mozliwosc bezprawnego dostepu do zawartosci smartfonu poprzez internet.

Jest to zamierzona polityka koncernu Apple.

Odradzam wykonywanie zdjec tymi aparatami.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Łomatko! Jestem taki gamoń, ze nawet nie wiem jaki mam tam system!

wersja systemu android 4.1.1, wersja HTC Sense 4+

Tak mam napisane o oprogramowaniu, ale co z tego dla mnie wynika?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Odradzam wykonywanie zdjec tymi aparatami.

Nie dajmy się zwariować. Równie dobrze mozna napisać, że karta pamięci z aparatu fotograficznego może zostać przechwycona przez złodzieja. Lepiej nie robić w takim przypadku w ogóle zdjęć...

Co do dropbox`a to można go łatwo odinstalować. A przede wszystkim w ogóle nie trzeba go instalować.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Łomatko! Jestem taki gamoń, ze nawet nie wiem jaki mam tam system!

wersja systemu android 4.1.1, wersja HTC Sense 4+

Tak mam napisane o oprogramowaniu, ale co z tego dla mnie wynika?

Trzeba sie upewnic czy ta wersja Androida na smartfonie zapewnia szyfrowanie zdjec i jakim programem. Jak na razie nie znalazlem potrzebnej informacji. Jesli zdjecia sa przesylane Dropboxem do chmury to musza byc kodowane. We wczesniejszej wersji o ktorej pisalem tego nie bylo. Najlepiej sprobowac znalezc odpowiedni punkt menue a jesli nie bedzie to spytac w punkcie serwisowym.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez nie wiem jaki system mam... ale coś takiego jak dropbox posiadam chociaż nie wiem cóż to za ustrojstwo nawet.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dajmy się zwariować. Równie dobrze mozna napisać, że karta pamięci z aparatu fotograficznego może zostać przechwycona przez złodzieja. Lepiej nie robić w takim przypadku w ogóle zdjęć...

Co do dropbox`a to można go łatwo odinstalować. A przede wszystkim w ogóle nie trzeba go instalować.

Tutaj mowimy nie o aparatach fotograficznych a o smartfonach czyli polaczeniem komorki z aparatem foto. Aparat fotograficzny nie umozliwia komunikacji z internetem a smartfon tak.

Dlatego zlodziej moze ukrasc jedno i drugie ale tylko to drugie moze wyslac gdzies zdjecia niekodowane i tylko do tego drugiego moga miec dostep przez internet nieupowaznione osoby. Jest roznica.

Jesli chodzi o narzedzie wysylki Dropbox to jak wynika z najnowszej informacji na stronie producenta dysponuje on juz systemem szyfrujacym AES 256. Tak wiec nalezalo by przeprowadzic update tego programu.

Ja tez nie wiem jaki system mam... ale coś takiego jak dropbox posiadam chociaż nie wiem cóż to za ustrojstwo nawet.

Dropbox ułatwia proces archiwizacji danych znajdujących się na komputerze, ich późniejszej synchronizacji oraz udostępniania online znajomym. W przypadku tego ostatniego procesu wystarczy uaktywnić opcję Share, oraz podać adresy mailowe, na które wysyłane są linki do plików. Ważnym aspektem aplikacji DropBox jest prostota obsługi (wystarczy dodać folder do synchronizacji z serwerem), synchronizacja danych z wieloma systemami jednocześnie, dostęp do plików z poziomu przeglądarki internetowej oraz bezpieczne wysyłanie plików poprzez protokół SSL i szyfrowanie AES-256.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Aparat fotograficzny nie umozliwia komunikacji z internetem a smartfon tak.

Ale aparat mozna po prostu fizycznie ukraść. Na jedno wyjdzie, bo w jednym i drugim przypadku zdjęcia mogą wpaść w niepowołane ręce.

Dlatego zlodziej moze ukrasc jedno i drugie ale tylko to drugie moze wyslac gdzies zdjecia niekodowane i tylko do tego drugiego moga miec dostep przez internet nieupowaznione osoby. Jest roznica.

Zdjęcia z karty, którą podprowadził razem z aparatem też może wysłać przez Internet.

Proste rozwiązanie:

1. Włączamy Dropbox`a

2. Wchodzimy w ustawienia

3. W zakładce "Konfiguracja urządzenia" klikamy na "włącz/wyłącz przesyłanie z aparatu"

I po kłopocie. Żadne zdjęcia nie zostaną przesłane do chmury. A przynajmniej nie przez Dropbox.

No chyba, że nie zrozumiałem sensu tematu

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale aparat mozna po prostu fizycznie ukraść. Na jedno wyjdzie, bo w jednym i drugim przypadku zdjęcia mogą wpaść w niepowołane ręce.

Zdjęcia z karty, którą podprowadził razem z aparatem też może wysłać przez Internet.

Proste rozwiązanie:

1. Włączamy Dropbox`a

2. Wchodzimy w ustawienia

3. W zakładce "Konfiguracja urządzenia" klikamy na "włącz/wyłącz przesyłanie z aparatu"

I po kłopocie. Żadne zdjęcia nie zostaną przesłane do chmury. A przynajmniej nie przez Dropbox.

No chyba, że nie zrozumiałem sensu tematu

Tak, rozwiazanie proste i skuteczne. Ostrzezenie mialo za cel uczulic uzytkownikow na ten problem.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrzezenie nr.2

Dotyczy programu KeepSafe. Jak wynika z zakulisowych informacji program KeepSafe posiada przynajmniej 2 istotne luki bezpieczenstwa. Problemem jest to ze ze nawet laicy potrafia te luki wykorzystac do swobodnego dostepu do materialu foto. Program jest rozpowszechniony i dlatego informacje te sa popularne.

Odradzam stosowanie tego programu.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...