Skocz do zawartości
Xavery

Zdjęcia w telefonie

Rekomendowane odpowiedzi

Przyglądam się dyskusji i muszę stwierdzić, że nie da się wyłonić, który program jest lepszy.

Myślę, że mobilność nie idzie w parze z bezpieczeństwem.  Chcemy mieć szybki dostęp do danych w telefonie, laptopie, więc na plaster będę zabezpieczał, kolejne hasła, procedury itp itd... Gubi nas pośpiech.... Nie jestem żadnym wybitnym specjalistą, ale staram sie postępować racjonalnie więc zmniejszam  ryzyko wycieku danych, ale oczywiście nigdy nie będzie to 100%.

1. Wszystko co mobilne i zawiera istotne dla mnie dane ->szyfruję.

2. Dane istotne trzymam w jednym miejscu więc w razie czego nie głupieje czy czegoś ważnego nie straciłem

3. Zdrowy rozsądek

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Przyglądam się dyskusji i muszę stwierdzić, że nie da się wyłonić, który program jest lepszy.

Myślę, że mobilność nie idzie w parze z bezpieczeństwem.  Chcemy mieć szybki dostęp do danych w telefonie, laptopie, więc na plaster będę zabezpieczał, kolejne hasła, procedury itp itd... Gubi nas pośpiech.... Nie jestem żadnym wybitnym specjalistą, ale staram sie postępować racjonalnie więc zmniejszam  ryzyko wycieku danych, ale oczywiście nigdy nie będzie to 100%.

1. Wszystko co mobilne i zawiera istotne dla mnie dane ->szyfruję.

2. Dane istotne trzymam w jednym miejscu więc w razie czego nie głupieje czy czegoś ważnego nie straciłem

3. Zdrowy rozsądek

Na pewno to racjonalne podejscie , jednak moim zdaniem nie wystarczajace.

Problem w tym ze pakujemy coraz wiecej danych osobistych do komorki :kody , adresy, numery telefonow, zdjecia itd .

W przypadku kradziezy komorki ktorej prawdopodobienstwo dochodzi do 10 % wszystkie te dane sa duzym ryzykiem osobistym i strata.

Dlatego nalezy je systematycznie zabezpieczac na niezaleznym bezpiecznym nosniku pamiecie np w komputerze w domu . Niezaleznie od zabezpieczenia w komorce.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli zalezy nam na w pelni bezpiecznej komunikacji naszym smartfonem wyposazonym w systemem Android nalezy zainteresowac sie bezplatnym programem o nazwie ORBOT

Podkreslam jednak , ze z powodu szyfrowania zmniejszy sie predkosc transferu.

Oczywiscie dodatkowe polaczenie programu synchronizujacego typu Cloud (Chmura) jest mozliwe do skonfigurowania.

W rezultacie otrzymujemy bardzo bezpieczna kombinacje jednak wolno dzialajaca. Niestety cos za cos.

W tym wypadku nalezy sie jednak z duzym prawdopodobienstwem spodziewac braku akceptacji polaczenia z tym forum na ktorym jestesmy.

Wynika to ze specyficznej  konfiguracji ZKF.

Tak wiec nalezy dobrze przemyslec zabezpieczenia prywatnosci tego rodzaju.

Prawdopodobnie najbardziej efektywnym sposobem zabezpieczania prywatnych zdjec robionych smartfonem bedzie ich magazynowanie na karcie (tak jak w normalnej kamerze cyfrowej) i nastepnie przenoszenie na inny bezpieczny nosnik.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...