Skocz do zawartości
Xavery

Zdjęcia w telefonie

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra, konkrety czas zacząć :-)

Nie bez znaczenia w naszych figlach i chęciach uwiecznienia ich na zdjeciu jest należyte zabezpieczenie galerii fotek w telefonie, a nim czesto cykamy akcje nasze :-)

My używamy Keepsafe

Prosty, intuicyjny, przerzuca sie zdjecia i są bezpieczniejsze (pin), przynajmniej w teorii (jak ze wszystkim w życiu zerojedynkowym)

Ktoś ma inne sposoby ?

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Małże, wyjaśnij proszę po co to robić i co to za program, po to ta grupa, by nie guglać definicji z internetu, których i tak nie kumamy, tylko u nas na bieżąco tłumaczyć :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw trzeba sprecyzowac :

-czy to przerzucanie przewodowe czy bezprzewodowe

-czy przerzucone zdjecia maja byc natychmiast zabezpieczone czy nie

-czy maja pozostac w wielkosci oryginalnej czy tez zmniejszone (przy braku dalszej obrobki)

-jak duze ma byc to zabezpieczenie, czy chroniace przed dostepem nie fachowcow czy tez  rowniez przed dostepem przez fachowcow

Keepsafe moge odradzic bo jest go latwo "zlamac" , nie bede opisywal tutaj jak?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że służy to temu by ktoś kto skorzysta z Twojego telefonu nie mógł obejrzeć tych zdjęć??

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że służy to temu by ktoś kto skorzysta z Twojego telefonu nie mógł obejrzeć tych zdjęć??

Teoretycznie tak , jednak bardzo latwo uzyskac do nich dostep. Program ma rzekomo zdjecia ukrywac w tajnym miejscu. W rzeczywistosci jednak tylko przemieszcza je w inne miejsce pod inna nazwa. PIN mozna latwo zlamac.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze w marketach na androida i windoze moze zakupic program( a moze sa i darmowe) ktory bedzie szyfrował kartę sd

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Małże, wyjaśnij proszę po co to robić i co to za program, po to ta grupa, by nie guglać definicji z internetu, których i tak nie kumamy, tylko u nas na bieżąco tłumaczyć

Programik na telefony z androidem, w którym po zainstalowaniu można dodać nasze fotki, które posiadamy w galerii.

Program chroni je za pomocą ustalonego pinu przed nieautoryzowanym dostępem

Nam służy.

Co do samej istoty tematów naszła mnie taka refleksja....

Starajmy się doradzać realnie ... podpowiadać, sugerować, uczyć siebie nawzajem, bo taka jest rozumiem intencja założenia dyskusji tego typu.

Komentowanie w stylu "cienki program", łatwo złamać" itp itd .... mało mnie przekonają.

Wszystko zależy na kogo co trafi, a każdy informatyk wie, że nie ma systemu nie do obejścia, więc każde zabezpieczenie TU zaproponowane lub w jakikolwiek innym dziale o tematyce IT nie ma większego sensu bo może być złamane. Każdy zatem wpis można skomentować hasłem ... ale to się da obejść. 

Tak, da się, każdy rozumny wie, ale czy przy każdej propozycji to pisać ?

To jak sądzę maja być rozwiązania w miarę proste, szyte na potrzeby prostego ludu, oczywiście ze świadomością, że nie ma rozwiązań idealnych.

Wiem też, że osoby z IT, informatycy to ludzie, którzy bywają często najmądrzejsi, najważniejsi i ich zdanie to te jedyne - w ich opinii oczywiście ... ale na litość boską .... uczmy się realnie wszyscy :)

Po za ty zabezpieczenia to zawsze kompromis miedzy kosztami a akceptowalnością ryzyka - a propos "można kupić".

ps. a tak z innej beczki dziwię się że SEMa nie ma w tej grupie bo on akurat moim zdaniem rozeznanie w wielu tematach ma realne i rozwiązania logiczne

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Starajmy się doradzać realnie ... podpowiadać, sugerować, uczyć siebie nawzajem, bo taka jest rozumiem intencja założenia dyskusji tego typu.Komentowanie w stylu "cienki program", łatwo złamać" itp itd .... mało mnie przekonają.

O właśnie! :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ps. a tak z innej beczki dziwię się że SEMa nie ma w tej grupie bo on akurat moim zdaniem rozeznanie w wielu tematach ma realne i rozwiązania logiczne

Mylisz sie niestety. Sem jest administratorem glownym tego forum i moze byc obecny tam gdzie tylko zechce. Przeczytaj dzial POWITANIE to sie o tym przekonasz. Zobaczysz , ze Sem wypowiadal sie w tematach ktore uznal za stosowne.

Jezeli brakuje Tobie porad Sema to stawiaj je tutaj z odpowiednim odnosnikiem (do Sema) albo ewentualnie na Forum glownym ZKF.

Nie mam nic przeciwko temu zeby Sem bral czynny udzial w dzialanosci tej grupy. Kazda pomoc jest cenna.

Komentowanie w stylu "cienki program", łatwo złamać" itp itd .... mało mnie przekonają.

Rowniez tutaj nie moge przyznac Tobie racji.

Rozumiem , ze bylbys przekonany do mojej opinii tylko wtedy gdybym podal Tobie sposob na zlamanie tego programu. Tych sposobow znam wiele.

Ale tego nie zrobie.

To nie jest grupa hakerska.

Podaje tylko swoja opinie. Jesli masz inna to jest 1:1 .Zobaczymy jak sie wypowie reszta.

Chcialbym zrezygnowac w tej grupie z akademickich dyskusji ktore nic nie wnosza.

Chcialbym zeby opinie i osady mialy charakter techniczny a nie personalny.

Mam nadzieje , ze podejmiemy konstruktywna wspolprace.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...