Skocz do zawartości
illa

Czy wierzysz w duchy?

Czy wierzysz w duchy?  

51 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierzysz w duchy?

Rekomendowane odpowiedzi

A prosiłam: tutaj tylko głosowanie, temat o zjawiskach nadprzyrodzonych już jest, po co powielać?

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Brakuje mi w sondażu odpowiedzi " nie wiem" .... Bo de facto sam nie wiem, czy wierzę, czy nie wierzę.... Są rzeczy i sprawy niewyjaśnione, które ciężko wyjaśnić metodami naukowymi, czy zdrowym rozsądkiem.... Dlatego w tym temacie moja opinia jest neutralna.... 

M.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

:facepalm:  hehehe

ale temat znalazłem od czapy

duchy :) 

inaczej to określam i nazywam ......to zjawisko

ale tak , wierze .....mimo że wiara to kara

miałem mega dziwną historię z tym związaną ....w zyciu , otarło się o psychiatre bo już myślałem że po mnie a tu jednak wszystko ok i mam na to papier

ale przeżycia zostały ........ do tej pory nie wiem czy to duchy czy kosmici

stawiam na kosmitów bo jakiś taki odmieniony jestę ....wiec moze mnie podmienili ehhehehe 

duchy

love it

:ph34r: :ph34r: :ph34r:

a to tak od rozwodu jestem taki odmieniony :)

hmmm na lepsze oczywiście :) 

kosmici ............ tak...tylko oni

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałam raz sytuacje zwiazana z duchem... spałam nie u siebie w domu, sama w pokoju, odwrocona do sciany... obudziłam sie i słysze ze ktos chodzi po pokoju ale nie tak zwyczajnie tylko, dziwnie zabrzmi, szurał kapciami po dywanie... pozniej czuje ze podchodzi do lozka odchyla koldre i siada przy mnie... nie mogłam sie wtedy ruszyc ani krzyknąc... to było straszne i mam nadzieję ze juz nigdy czegos podobnego nie przezyje :( brrrry... az mnie teraz ciary przeszły

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Są rzeczy i sprawy niewyjaśnione, które ciężko wyjaśnić metodami naukowymi, czy zdrowym rozsądkiem

ba....nie wiadomo nawet czy rzeczywistość jest tym co widzimy czy tym co chcemy zobaczyć i nie da sie udowodnić realności rzeczywistości ani jej nie udowodnić :)

więc duchy ? jakie duchy .....

:)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ba....nie wiadomo nawet czy rzeczywistość jest tym co widzimy czy tym co chcemy zobaczyć i nie da sie udowodnić realności rzeczywistości ani jej nie udowodnić :)

więc duchy ? jakie duchy .....

:)

Tylko Mocarz umie to udowodnić ? :-D
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Tylko Mocarz umie to udowodnić

hahahaha  nom :) 

wszechświat jest mentalny i jest utrzymywany w umyśle wszystkiego

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ba....nie wiadomo nawet czy rzeczywistość jest tym co widzimy czy tym co chcemy zobaczyć i nie da sie udowodnić realności rzeczywistości ani jej nie udowodnić

niemal jak w Dukaj'owym Irrehaare tylko bardziej banalnie.  "nie da się udowodnić realności"  :facepalm: Jeśli wszystko jest iluzją, kreacją to sama iluzja tez jest iluzją i tak wpadasz w obłęd. Niestety jestem sceptyczny względem wszelkich zjawisk nadprzyrodzonych, cudów i tym podobnym bzdetom. Ezoteryczni szarlatani może robią wrażenie na gawiedzi ale w obliczu RZETELNYCH prób naukowych zwyczajnie nie wytrzymują konfrontacji. Czasami mam ubaw po same pachy jak oglądam pseudo dowody na jakieś Denikenowskie teorie czy pełnych profesjonalizmu błaznów zwących się łowcami duchów. Reasumując w chwili obecnej przy barku niepodważalnych dowodów, wyników pomiarowych i obserwacji istnienie "duchów" uważam za niemożliwe.
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek dojrzalyimpot

Jeśli wszystko jest iluzją, kreacją to sama iluzja tez jest iluzją

mowisz o procesie abstrakcji ....Przeprowadzenie procesu abstrakcji nie jest możliwe

Pojęcie abstrakcji prowadzi do sprzeczności

Reasumując w chwili obecnej przy barku niepodważalnych dowodów, wyników pomiarowych i obserwacji istnienie "duchów" uważam za niemożliwe.

duchy łatwo zobaczyc ....

Reasumując w chwili obecnej przy barku niepodważalnych dowodów

skąd wiesz że nie ma dowodów ??? 

teoria względności została tylko teorią w świetle wyniku eksperymentu epr

ktory to dowodzi że prędkość światła nie jest graniczna ..........i tyle

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...