Skocz do zawartości
jagokub

Drugie dno??

Rekomendowane odpowiedzi

Ta teoria z biseksualizmem...w sumie wydaje się być interesujaca ale po dłuższym zastanowieniu stwierdzam że chyba nie. Może w pewnych przypadkach ale ja u siebie tego generalnie nie czuje...

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
jagokub, widzę że temat cuckold jest u Ciebie już niechybnie "na wyczerpaniu". Nie dodam nic nowego jak powiem, że jesteś już tym po prostu zmęczony i powinieneś odpocząć. Temat zarzucić. Czarodziejskich słów odczynienia fantazji niestety nie ma. Fantazje zawsze są. Powracają natrętnie. Czasem lepiej smakują niezrealizowane, więc może czas się przesiąść na nie- realizację i czerpać z tego korzyść tak długo jak się da. Zanim znów się ta używka nie znudzi i nie zechcesz sięgnąć po coś mocniejszego.
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej jestesmy doświadczeni w swingu, ale nie nazwali byśmy to jakimś drugim dnem tylko dodatkowymi korzysciami. Same spotkania nas podniecają nakręcają itd. a te dodatkowe ''atrakcje'' to wzrost atrakcyjnosci swojego partnera/ki poprzez widok jak ktos inny sie na nią/niego napala. Jest jest korzyść w postaci rywalizacji (nie na spotkaniu) jesli widzimy ze ktos jest od nas lepszy w sexie - potem podswiadomie probujemy być lepsi, bardziej wyrafinowanymi kochankami - poprostu nie dopuszczamy do rutyny, kazde spotkanie powoduje wzrost aktywnosci i wzrost pomysłowości w sexie:) Iw cuckold jest pewnie podobnie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Temat może sugerować całkiem coś innego niż chciałbym poruszyć.

Zastanawia mnie czy "zdrada kontrolowana" ma jakieś drugie dno. Jakie są powody tego, że jednych facetów to kręci a drudzy potrafią dopuścić się morderstwa gdy się dowiedzą o zdradzie żony. Nie zakładam jakiś traumatycznych przeżyć z dzieciństwa, bo ja takich nie mam. Po dłuższych (kilkudniowych) przemyśleniach wpadłem na pomysł co to może być. Może ja (czy inny potencjalny rogacz) jest za mało pewny siebie i chce zobaczyć, że jego żona(dziewczyna) jest taka fajna, że wielu facetów ma na Nią ochotę a on ma ją na co dzień za to jaki jest, lub upraszczając (przepraszam za użyte słowa, faceci mnie zrozumieją)-"żona jest taką fajną laską, że 90% mijanych facetów by się za Nią zabrało". Moja kobieta, kiedyś (chyba w złości) powiedziała, że przez namawianie ją na innego chce ją poniżyć, albo mam zapędy sadomasochistyczne. Szczerze mówiąc mocno się z tym nie zgadza - kocham swoją kobietę i choć czasem jest...tak jak to w związku bywa, to zatrzymałbym świat i pozabijał wszystkich, którzy by chcieli zrobić jej krzywdę. Skłonności sado też nie mam. Nie zgadzam się też na porównywanie tego do jakiegoś "zboczenia", bo to kojarzy mi się z tym, że ktoś w takim układzie jest poszkodowany - a tutaj, wszystko odbywa się po ustaleniu szczegółów przez partnerów.

A może są jakieś sposoby na szybkie "odkochania się" z takich fantazji - chętnie je poznam.

Jeszcze jedno - jak to w związku bywa, nie zawsze spełniamy swoich oczekiwań, nie zawsze specjalnie, czasem jest to wynikiem braku rozmowy a dokładnie odwagi do takiej rozmowy - ale to nic nowego. Ja mówię o swoich fanazjach,ale...kiedy ona sie wymiguje to z jednej strony czuję na siebie złość a z drugiej...odbieram to jako - ona o coś prosi to staram się to spełnić, a ona tego nie robi. Może to mocne słowo, ale czuję się przez to "zaniedbany, oszukany, nie wysłuchiwany".

Pozdrawiam

ON

Oj, szkoda, że tak mało wypowiedzi w tym temacie.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, szkoda, że tak mało wypowiedzi w tym temacie.

Czego tak szkoda? Teoria biseksualizmu mnie tak zaskoczyła, bo odnajduje w sobie elementy homofobii, że przestałem oddychać. w poszukiwaniu drugiego dna ludzkich zachowań seksualnych przodował Zygi Freud i pewnie wiele ciekawostek można by z jego prac wyciągnąć. W tym temacie to jednak dyrdymałki same:) 
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Kiki .. napisz coś co nie będzie dyrdymalem ;) wszak autor wątku zadaje pytanie otwarte snujac rozwazania o genezę cucoldu, każdy z Was mógłby pewnie jakąś swoją teorię w tym temacie wysnuć..

Ukryty bi lub homo został podany jako jedna z ewentualnosci, z którą ktoś może lub nie utożsamiać się.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem , jakoś w sobie skłonności bi nie znajduje znudzenia cuckoldem tez ... może kiedyś do czegoś takiego dojdę , na razie chyba za młody jeszcze jestem

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wy się tak tego bi i homo uczepiliście ? :-)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...