Skocz do zawartości
extasy

Mężczyźni noszący torebki swoich kobiet

Rekomendowane odpowiedzi

Powyżej widać, że dla niektórych męskość jest pojęciem wprost abstrakcyjnym :lach:

Tym bardziej definicja potrzebna.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

M: Szczególnie, że nadal nie padła definicja ;)

Drzewiej funkcjonowało pojęcie "rycerskości", nie było ujmą na honorze usługiwanie damie ale jak widać czasy się zmieniają...

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Opisuję sytuację, gdy mężczyzna niesie w uwielbieniu torebkę kobiety, nie zwracając uwagi na nic, a wręcz ciesząc się z myśli, że może dla innych być to niemęskie

Tego nie wiemy czy się cieszył, że w odczuciu innych jest niemęski ;)

Myślę, że po prostu ma w dupie to co "męskie" mięśniaki o nim myślą, o ile myślą :lach:

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

ŁaurBałaur, jeśli nawet moja odpowiedź jest "szablonowa" mam nadzieję, że cała dyskusja nabierze innego wyrazu. Przykro mi, ale naprawdę nie  zastanawiałam się nad definicją męskości od kiedy jestem w kręgu cuckold.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

M: EX, to nie było do Ciebie ;). Myślę jednak, że żeby odnieść się do przedstawionej tezy trzeba jednak sprecyzować założenia.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

"rycerskości", nie było ujmą na honorze usługiwanie damie ale jak widać czasy się zmieniają...

A uwiązanie na pagonie kokardy swojej wybranki było zaszczytem.

Czyli jak teraz noszenie torebki :klaszcze: :)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Szczególnie, że nadal nie padła definicja

definicja "męskości "

Męskość, zespół cech biologicznych i psychicznych charakterystycznych dla płci męskiej. Są to: skłonność do dominacji, egocentryzmu, agresywności, przewaga wewnętrznego systemu kontroli, konserwatyzm.

Męskość jest uwarunkowana czynnikami genetycznymi, prenatalnymi, fizycznymi, rodzinnymi, rówieśniczymi, kulturowymi i psychicznymi.

W kulturze Zachodu wyróżnia się następujące typy męskości: Tristana (odważny, honorowy, monogamiczny, szlachetny, wierny, uwikłany w sprzeczności między namiętnością a poczuciem lojalności i obowiązku); Casanovy (uwodzicielski, zafascynowany kobiecością, znający kobiety będące sensem jego życia); Don Kichota (nieśmiały, idealizujący kobiety); Narcyza (zakochany w sobie i oczekujący podziwu od kobiet).

Hasło opracowano na podstawie „Słownika Encyklopedycznego Miłość i Seks” Wydawnictwa Europa. Autor - Lew Starowicz. ISBN 83-87977-17-9. Rok wydania 1999.

ps.
nic o torebce tam nie ma
  • Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Obiecuję sprecyzować moje definicje, podam je w kontekście cuckold, podeprę się pewnie definicją słownika języka polskiego. Zobaaczymy co z tego wyjdzie - mam nadzieję, że ciąg dalszy dyskusji, za którą wszystkim serdecznie dziękuję :klaszcze:

właśnie Radek mnie ubiegł w tej wersji encyklopedycznej

ps.
nic o torebce tam nie ma

i nie będzie :evil:

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Twardziel bzyka , Panom z torebkami bzykają .........

M: o ile ten "z torebką" pozwoli, w przeciwnym wypadku "rękodzieło" :D

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

" mięśniaki o nim myślą, o ile myślą

Bracia Kliczko, faceci bez mózgu ale z doktoratem .... Nie , nie myślą ....

o ile ten "z torebką" pozwoli, w przeciwnym wypadku "rękodzieło"

czasami zdecydowanie lepsze od ..........

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...