Skocz do zawartości
benelux

glowa rodziny

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak, nie ładna jest Twoja wypowiedź i jeśli twierdzisz, że zaśmiecasz ok, ja tak akurat o sobie nie twierdzę i daleka jestem aby dawać takowe osądy o innych. ;) . Też mam niekiedy jakieś zdanie o Twoich wypowiedziach bo ma się rozumieć mogę. To proszę włóż moją wypowiedź w idealnie do Ciebie pasujący post, wtedy chyba będzie ok ?? Prawda???.  Na przyszłość będę uważała jakich słów używać aby każdemu odpowiadały :). Z wyrazami szacunku... :) :)

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie surfinia. To jest niestety nie merytoryczna wypowiedź na temat, jest to zdanie które można wsadzić w dowolny temat. No może tylko do galerii nie pasuje. Wnosi w sumie nic, bo jakbyś się zapoznała z całym tematem to on się nie rozpędził i nie ma jeszcze kogo hamować co do oceny ;)

Już więcej się w temacie Twojej wypowiedzi nie wypowiem bo tym samym i ja śmiecę tutaj. 

Poza tym, jeśli wypowiedź jest zawarta w tym temacie to chyba jednak jego dotyczy??? :) :) :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

O rany Iko, tak na spokojnie. Uwierz mi, że  przeczytałam wszystko i nie chodzi mi o Onego ;)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

O rany Iko, tak na spokojnie. Uwierz mi, że  przeczytałam wszystko i nie chodzi mi o Onego ;)

Surfinia. Żeby nie było, że czepialska jędza jestem. Zaapelowałaś o spokój w dyskusji. OK. Mi jednak brakuje Twojego poglądu na ten temat :) Teraz mnie rozumiesz?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Ale apeluję o spokój dziewczyny ;) (catfight, catfight, catfight) he he he

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No tak wy tutaj Panie wymieniacie poglądy. A głowa rodziny wzuł pantofle i po cichutku.... myk, myk do biblioteki :)

Żeby nie było OT. Ja osobiście jako głowa rodziny genialnie dobrze radzę sobie w tej sytuacji. W fantazjach i rozmowach ze ślubną, wielokrotnie już ją oddawałem kochankowi ;).

Mimo wszystko pozdrawiam... praktyków.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, cicho siedzę ;). Co też będzie źle rozumiane. Nie chcę się kłócić i błagam proszę nie kwalifikować mnie do innego postu ;) 

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

W sensie formalnym o ile pamiętam wykłady ze statystyki, to głową rodziny jest ten kto więcej zarabia (tak podchodzą do tego wszystkie GUS-y itp.). Więc nie zawsze ten oddający, to musi być głowa;-)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi
Duszek Arendt89

Moim skromnym zdaniem w obecnych czasach znaczenie mężczyzny jako głowa rodziny zdewaluowało się praktycznie do minimum, natomiast dzięki otwartym związkom partnerskim można pójść o krok dalej w realizowaniu swoich fantazji i potrzeb obu stron.

Otóż to :) Dziś związki wyglądają inaczej. Juz nie jest tak, ze facet tyra w kopalni, a kobieta gotuje obiadki i zajmuje się dziećmi. W dzisiejszych czasach częściej spotyka się relacje oparte na partnerstwie, gdzie podział obowiązków jest zbalansowany - mężczyzna również zajmuje sie domem, dziećmi, a często to kobieta zarabia więcej i najbardziej zasila domowy budżet. Ale chyba nadal w głowach mamy ten obraz patriarchatu i myślę, że mężczyzn cuckold, czy uległość wobec kobiety jako taka może tak bardzo nakręcać bo jest wciąż tabu, czymś niezgodnym z obrazem mężczyzny jaki mamy w głowach i przez to jest to takie zboczone i podniecające :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

osobiście, bym nie mieszała postaw codziennych w rodzinie (nie ważne czy partnerstwo, czy tradycyjny podział ról) do zachowań w sypialni...

dla mnie jest tylko ważne to, aby ów styl w związku był za zgodą i preferencjami obu stron, oba modele są życiowe wszak funkcjonalne bardzo; 

sypialnia to miejsce, gdzie budzą się demony, w obu stronach, gdzie jest gra, dążenie do spełnienia .... i kto mądry, to sobie to urozmaica, przez lata trwania związku seks we dwoje, tez nie jest nudny i może ewoluować, jeśli obie strony potrafią się uczyć, rozwijać a nie tkwią w przyzwyczajeniu,

wg mnie zk, jest jak hobby i nie ma nic wspólnego z postawą w codzienności, w naszym przypadku jest to nasze pierwsze wspólne hobby :)

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...