Skocz do zawartości
illa

sondaż socjologiczny

Do więzienia czy nie?  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wg Ciebie nauczycielka wskazana w poniższym artykule prasowym powinna trafić do wiezienia?

• Tak
      19
    • Nie
      37
  2. 2. Czy wg Ciebie okolicznoscią przemawiajacą za nie zastosowaniem wobec niej sankcji karnych jest dziecko poczęte z tego związku?

• Tak
      26
    • Nie
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będzie alimentów zasądzonych od ofiary przestępstwa. Rozbrajacie mnie ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

oj tam oj tam, o ile sądy w Polsce są ciekawe o tyle wydziały rodzinne są najciekawsze :P 

przypadek gdyby laska domagała się alimentów byłby nietypowy i  chyba pierwszy, podobnie jak z gwałtem gdyby to kobieta została skazana za zgwałcenie faceta  i w wyniku tego gwałtu zaszła w ciążę  i urodziła, co wtedy, czy ofiara mogłaby się domagać przeprowadzenia aborcji tak jak w przypadku gdyby ofiarą była kobieta i czy jeśli nie ( a na pewno nie )  to alimentacja obciążałaby skarb państwa czy ofiarę - no bo w końcu jest ojcem   :)))) 

zaiste Illcia pytania się mnożą  ;)

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

zaiste Illcia pytania się mnożą

Kto pyta ten się uczy ;)

Pewnie, że się mnożą.

wydziały rodzinne są najciekawsze

Zwłaszcza dla nieletnich ;)

z gwałtem gdyby to kobieta została skazana za zgwałcenie faceta i w wyniku tego gwałtu zaszła w ciążę i urodziła, co wtedy, czy ofiara mogłaby się domagać przeprowadzenia aborcji

No gdy już urodziła to raczej nie :D

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

tak czy inaczej kwestia jak wyrok karny w tej sytuacji miałby się do możliwości powództwa cywilnego pozostaje otwarta

samo podejście do tematu ogólnego czyli czy pedofilem jest kobieta czy mężczyzna jest sprawą inną jednak gro głosów za łagodzeniem roli sprawcy tylko dlatego że to kobieta świadczy   o ogólnej tendencji do tak lubianego na tym forum słowa jakim jest hipokryzja ;)

jesli seks z nieletnią uprawa facet to obciąć mu jaja i najlepiej rozstrzelać, jeśli uprawia go kobieta to przecież nic się nie stało bo każdy chciałby mieć nauczycielkę seksu, kobieta ma swoje potrzeby itp... /tylko ciąża i jej owoc trochę przeszkadzają w obrazie chłopięcych fantazji/ ?!!!

niestety jest to objaw dulszczyzny tylko podmiotem różniącej się od drobnomieszczańskiego  stwierdzenia że laska która sypia z wieloma to kurwa a facet zaliczający wiele to ogier, równouprawnienie dotyczy każdej sfery i nie ma co się bawić w podwójną moralność, jako ojciec chłopaka nie wyobrażam sobie żebym mógł puścić płazem seksualne czynności  dorosłej kobiety wobec małoletniego  dziecka.

• Lubię 5

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Po drugie jeśli ona pójdzie siedzieć to jestem w niemal 100% pewien, że rodzina tego 14 latka nie weźmie pod opiekę tego dziecka i państwo będzie musiało wykładać na to dziecko.

To akurat nie jest istotne, kto na to dziecko wyłoży. Istotne jest to, żeby dzieciakowi było dobrze. Ale z wypowiedzią, całokształtem Twojej wypowiedzi się zgadzam.

a w Polsce sam jestem ciekaw jak sprawa się rozwiąże.

ja też.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

14 - latek, czy to chłopiec, czy dziewczynka - to jeszcze dziecko.

I nie ma znaczenia jak dojrzale są rozwinięci FIZYCZNIE. Bo jeśli chodzi o dojrzałość emocjionalną to granica przesuwa się w górę.

Pedofilią jest fakt uprawiania sexu z małoletnim/małoletnią przez zarówno 18-latka jak i za 36-latka.

Tyle, ze ten drugi powinien (z racji wieku) być mądrzejszy.

Jestem za totalnym równouprawnieniem wobec prawa. Bez względu na wiek i płeć.

Nie, nie świadczyło o dojrzałości. Inne było prawo i zwyczaje.

Uwierz mi, że i w tamtych czasach 14 - latka nie marzyła o mężu (który akurat wchodził w żonę w celu poczęcia, a nie ku przyjemności obu stron) i o rodzeniu dzieci rok w rok. Wiele z nich tego nie przeżywało.

Oczywiście dawniej w średniowieczu 14 lat świadczyło o dojrzałości ale realia się zmieniły.

Sorry. Cytat powinien być powyżej.

Przed: "Nie, nie .." ;)

• Lubię 3

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będzie alimentów zasądzonych od ofiary przestępstwa. Rozbrajacie mnie ;)

A dlaczego. Sąd rozważa interes dziecka a nie krzywdę lub nie nieletniego wtedy już kiedyś ojca. Jasne że kobieta nie ma szans na alimenty ale dziecko .. myślę że tak.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego. Sąd rozważa interes dziecka a nie krzywdę lub nie nieletniego wtedy już kiedyś ojca. Jasne że kobieta nie ma szans na alimenty ale dziecko .. myślę że tak.

Mysle ze nie.Ofiara nie moze ponosic kosztow przestepstwa. Nawet jesli kiedys bedzie pelnoletnia.

To sprawca (kobieta) powinien ponosic odpowiedzialnosc za swoje czyny. 

W moim przekonaniu ( a nie jestem prawnikiem ) prawny punkt widzenia jest jednoznaczny.

Jest czyn zabroniony w K.K., jest sprawca (kobieta), jest ofiara (chłopiec), jest konsekwencja czynu (dziecko).

Podkreślam tutaj , ze sprawca nie był tutaj chłopiec (np. gwałt przez chlopca ) a ofiara kobieta.

Zmieniło by to bowiem radykalnie kwalifikacje prawna pomimo podobnych konsekwencji.

Jeśli wiec w wyniku zamierzonego działania sprawcy ofiara poniosła określone konsekwencje

to wynik tego czynu nie może obarczać dodatkowo ofiary tym bardziej , ze był to czyn karalny.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze nie.Ofiara nie moze ponosic kosztow przestepstwa. Nawet jesli kiedys bedzie pelnoletnia.

To sprawca (kobieta) powinien ponosic odpowiedzialnosc za swoje czyny. 

W moim przekonaniu ( a nie jestem prawnikiem ) prawny punkt widzenia jest jednoznaczny.

Jest czyn zabroniony w K.K., jest sprawca (kobieta), jest ofiara (chłopiec), jest konsekwencja czynu (dziecko).

Podkreślam tutaj , ze sprawca nie był tutaj chłopiec (np. gwałt przez chlopca ) a ofiara kobieta.

Zmieniło by to bowiem radykalnie kwalifikacje prawna pomimo podobnych konsekwencji.

Jeśli wiec w wyniku zamierzonego działania sprawcy ofiara poniosła określone konsekwencje

to wynik tego czynu nie może obarczać dodatkowo ofiary tym bardziej , ze był to czyn karalny.

Obyś miał rację..

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Obyś miał rację..

Twoj sceptycyzm jest w pelni zrozumialy.Ja sam jestem pragmatykiem i realista.

Niestety nie zawsze logika prawna w naszym panstwie ma zastosowanie , czasami jest z nia wrecz sprzeczna.

Wyrok ma czesto niewiele wspolnego z ogolnie odczuwana sprawiedliwoscia spoleczna.

Mamy wspaniala Konstytucje ktora jest codziennie deptana przez tak zwanych strozy prawa.

Zyjemy w dzikim panstwie a co dziesiąta sprawa złożona przez Polaków trafia na wokandę Europejskiego Trybunału Prawa Człowieka.

W zeszłym roku w ETPCz zarejestrowano 4385 spraw przeciwko Polsce (a od 1993 r., tj. od kiedy Polska podlega konwencji o ochronie praw człowieka, ponad 32 tys.), ale wiele więcej skarg w ogóle nie zostało zarejestrowanych.

To chyba starczy jako dowod.

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...