Skocz do zawartości
illa

sondaż socjologiczny

Do więzienia czy nie?  

56 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wg Ciebie nauczycielka wskazana w poniższym artykule prasowym powinna trafić do wiezienia?

• Tak
      19
    • Nie
      37
  2. 2. Czy wg Ciebie okolicznoscią przemawiajacą za nie zastosowaniem wobec niej sankcji karnych jest dziecko poczęte z tego związku?

• Tak
      26
    • Nie
      30

Rekomendowane odpowiedzi

Najwyraźniej nie nadaję do tej funkcji*, skoro nie mogę subiektywnie lubić czy nie lubić.

Masz pełne prawo lubić i nie lubić, ale jeżeli ktoś ewidentnie łamie regulamin.......

Nie mi oceniać kto do czego się nadaje.

Nie ja tu rządzę

Tak szybko jak się pojawiłem równie szybko mogę odejść. Zostało mi nadane pewne stanowisko z którego staram się wywiązywać sumiennie.

Sem jednym pociągnięciem może mnie usunąć nawet nie miałbym do niego żadnych pretensji mało tego pojechałbym do wrocka na pierogi. :klaszcze: i na flachę porządnego alkoholu.

Dlatego też w wielu tematach się nie odzywam, bo czasami lepiej przemilczeć niż sprowokować kogoś takiego jak moon który odgraża się wszystkim którzy w jego ocenie napisali źle.

Pokaż chociaż jednego który napisał że pedofilia jest cacy, moja wypowiedź jedynie kwestionowała nazwanie całego zjawiska jednym określeniem.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Temat zamykam do czasu rozpatrzenia sprawy. Później go odblokuję i napiszę post. Widzę tutaj niezłą burzę w szklance wody.

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

A więc mili państwo. Zabawnie się czyta ten temat, gdy się go nie czytało przez kilka dni. Jak to dyskusja przeradza się w burzliwą dyskusję, burzliwa dyskusja przeradza się w konflikt a ten w oskarżenia. Nadinterpretacje, przeinaczanie słów, lotne zmiany interpretacji. Wyciągnę więc złotą myśl całej tej dyskusji, pozwolicie?

Dorzucę swoje drewko do ognia: jest czyn zabroniony - musi być kara, inaczej relatywizm będzie się rozszerzał na wszystkie możliwe sfery. Może i prawo nie jest doskonałe, ale musimy jego przestrzegać, czy się nam podoba czy nie.

Chciało by się rzec. Każdy kto cytuje literę prawa, ten jednocześnie chciałby, aby to prawo ominęło go szerokim łukiem, kiedy to jemu samemu powinie się noga. Wtedy rozpoczynają się niuanse, interpretacje. Rzeczywiście, czy dziecko poczęte w wyniku gwałtu kobiety na mężczyźnie, jest owocem gwałtu, tak samo jak w przypadku kiedy to kobieta została zgwałcona przez jedenastu murzynów? Interesujące. Pytanie tylko, do czego prowadzi roztrząsanie takich dylematów, odwracanie kota ogonem. Czajnik upadł na podłogę to co jest ważniejsze, wylana woda, czy mokra podłoga? :)

ja kategoryznie mowie teraz serio - zlinczowalabym kazdego , ktory skrzywdzilby MOJE dziecko i nie wazne mi jest czy jego czyn bylby mniej zly czy bardziej dobry , czy zasluzylby na jakies zlagodzenie kary

a ja bym nie zlinczował, bo lincz to przestępstwo i poszedłbym do więzienia, zostawiając swoje dziecko bez wsparcia, bez opieki, bez silnej ręki. Lepiej jest ugiąć garb, niż ponosić współwinę i pluć sobie kiedyś w twarz. Owieczki moje kochane, doglądam Was i widzę jak Wam się plącze czasami w głowach wszystkim. Nie odnoszę się tu do postu Nikt'a tylko do Was wszystkich mówię. Każdy z Was, ma rację. Swoją rację. Niech te Wasze racje, nie wiodą Was na manowce niepotrzebnych tutaj waśni.

Powiem krotko :jestem za ZERO TOLERANCJA dla pedofilow i pedofilek.

Bardzo sztampowe. Ja też jestem za tym żeby nie tolerować pedofilii ale z transparentem sorry, się nie wybieram. To nic nie zmieni, tylko sobie odmrożę ręce. Wolałbym, jak już kiedyś pisałem, przebrać się za Lorda Vadera i pójść za procesją Radia Maryja w tym stroju. Wmieszać się w tłum, przeciskać się mówiąc "przepraszam...." , "przepraszam, chciałbym przejść, czy mogłaby mnie pani przepuścić...".

- Izolacja i nadzór na pedofilami

Tusk miał podobne pomysły. Tu nie Norwegia mości panowie i panie, gdzie ludzi jest mniej niż dobrobytu a przede wszystkim ludzi mniej, i można nad nimi sprawować kontrolę. Kiedy zaczynałem przygodę ze swoją dziewczyną, a było to osiem lat temu, była jeszcze niepełnoletnia. Co prawda spotkaliśmy się po raz pierwszy, gdy właśnie ukończyła 18 lat no ale... Pewnie by mnie wtrącono do więzienia za to, że wyznałem miłość niepełnoletniej dziewczynie, którą notabene kocham do dziś i jest już bardzo pełnoletnia.

Sem jednym pociągnięciem może

Może, problem w tym że ja jestem "stały" w swoich opiniach i nikogo nie wyrzucam ani nie skreślam tylko dlatego że mogę. Trzeba byłoby sporo pracy włożyć w to, żebym naprawdę zmienił zdanie. Szacunek przede wszystkim. Znam Twoje poglądy na świat, nawet jeżeli są miejscami egzotyczne, każdy ma prawo do swoich poglądów (oj, jakie to sztampowe co teraz napisałem).

Najwyraźniej nie nadaję do tej funkcji*

Nadajesz się.

Pozdrawiam Forumowiczów, żegnam się

to chyba już czwarty raz jeśli dobrze liczę. Metalowy pręt można długo giąć a on grzeje się w punkcie gięcia. W końcu pęknie. Proszę się opanować, wyciągnąć wnioski z całej tej dyskusji. Nie będę nikomu wyłączał konta, nadane tutaj kary, zdejmuję i proszę prowadzić dalej, kulturalną dyskusję.

• Lubię 4

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Świadomość prawną w naszym kraju mają ci, którzy na co dzień mają z prawem do czynienia, prawnicy albo skazani, co ostatni są lepiej wyedukowani niż większość zajmujących głos w tej dyskusji

Wszystko o edukacji z zakresu prawa jest w tym fragmencie

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

No to hyc

1.Zastanawiam się co ma 117 wspólnego z 200 :facepalm:

przeczytaj 117 kkw to się dowiesz

2.Pokaż mi takiego który z wypowiadających wyczerpał znamiona art 200b kk

pokaż mi gdzie napisałem że ktoś wyczerpał znamiona 200b ?

3.Olałem temat przewodni i wypowiedziałem waląc offtopa, ale i tak nikt tego nie zauważył tylko jak konie z klapkami na oczach brniecie cały czas w swoją stronę.

zaiste przechytrzyłeś nas

4.Pusi a czy ja mówiłem o pedofilii, z mojej wiedzy to pisałem o akcie płciowym dwóch nieletnich nastolatków, no i kto wtedy jest ofiarą a kto sprawcą?? No niech wypowiedzą się ci uczeni w prawie :facepalm:

Wiem wiem : w świetle doświadczenia życiowego sądu winny jest........

Mógłbym tu pisać i wymieniać dziesiątki argumentów za i dziesiątki przeciw, ale po co skoro to i tak jest nieważne bo moon wszystko uciął swoją wypowiedzią którą to zgłaszam do rozważenia przez Sema.

zgłosiłeś, masz do tego prawo ale pisząc że możesz  bzykać 14 latkę mając 18 lat :

Jeżeli mam 18 lat i posuwam 14 stkę też nikt absolutnie nikt żaden prokurator żaden sędzia nie może mnie nazwać pedofilem. I co poniektórzy o tym wyśmienicie wiedzą. Zastanawiające dla mnie jest tylko to czemu milczą o tym nadal ślepo brnąc w tą "pedofilię"

mylisz się, owszem może tak cię nazwać, ale wiesz mamy cechę wspólną mnie też zwisa czy zgadza się ktoś z moją opinią czy nie, czy tylko udaje na potrzeby dyskusji że przytoczone argumenty do niego nie docierają

przepis art 200 k.k jest prosty ma powyżej 15 lat - możesz - nie ma nie możesz, łatwe do spamiętania,  wyznacznikiem jest wiek a nie to czy spędziłeś z zapoznaną w lokalu panną 6 godzin na psychologicznych testach i doszedłeś do wniosku że pomimo że ma 14 lat  jest na tyle dojrzała żeby ją bzyknąć, nie dociera trudno

na studiach pojawiło się ulubione przez paru lansjerów powiedzenie "prawo jest jak płot, tygrys przeskoczy , wąż się prześlizgnie a bydło nie rozchodzi się tam gdzie nie powinno" - w moim mniemaniu nie ma bardziej chamskiego i wypaczającego idę prawa stwierdzenia bo  w kontekście tej dyskusji i omawianego tu przestępstwa po przekroczeniu tego płotu pomiędzy zagrożeniem /pedofilem/  a ofiarą,  w tym wypadku bezbronnym dzieckiem, stoją  właśnie organy powołane do ochrony, na podstawie ogólnodostępnych przepisów  - osobiste być może przykre doświadczenia z kontaktów z wymiarem sprawiedliwości to Twoja sprawa ale nie usprawiedliwia ignorancji przy wygłaszania osądów w sprawach merytorycznych.

• Lubię 2

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zatem pytanie do jurystów.

- 14 i 18 to pedofilia.

A:

a) 14 i 17?

B) 14 i 14?

c) 14 i 2?

Gdziej jest ten płot?

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie będę nikomu wyłączał konta, nadane tutaj kary, zdejmuję i proszę prowadzić dalej, kulturalną dyskusję. 

Sem !

Dziękuję za trzeźwe spojrzenie !

Jans za bezpodstawne oskarżenie kolegi Nikt70 o pedofilię wędrujesz do grupy karnej, Status VIP nikogo nie upoważnia do tak bezczelnego obrażania swoich rozmówców.

Powinniśmy się raczej zamienić miejscami.

To Ty powinieneś powędrować do grupy karnej za publikowanie bezczelnych fałszywych oskarżeń.

Pokaz mi gdzie i kiedy nazwałem NIKTa70 pedofilem ?

Status Administratora nie upoważnia do samowoli. Nie mówi o tym Regulamin.

Ponadto przeczytaj jak wcześniej NIKT70 sam siebie określił w swoim poście  :

To muszę się teraz przyznać ... i trzeba mnie zamknąć i leczyć.Według prawa i opinii niektórych forumowiczów jestem pedofilem ....Moja obecna żona miała 14 lat , a ja 18 ...Nie ma znaczenia że jesteśmy że sobą 26 lat Jestem zboczeńcem do leczenia .... zryłem psyche 14 latce ...

Czy dalej twierdzisz ze publikuje bezczelne fałszywe oskarżenia ?

NIKT70 powiedział przecież : „według prawa…” a wiec nawet gdybym tak go nazwał to nie mogła by to być obraza , bo było by to bowiem tylko stwierdzenie faktów , ze NIKT70 jest pedofilem (lub , ze sam siebie tak nazwal) ! 

• Lubię 1

Skopiuj link do postu

Odnośnik do odpowiedzi

Cuckoldplace Poland © 2007 - 2024

Jesteśmy szanującym się forum, istniejemy od 2007 roku. Słyniemy z dużych oraz udanych imprez zlotowych. Cenimy sobie spokój oraz kulturę wypowiedzi. Regulamin naszej społeczności, nie jest jedynie martwym zapisem, Użytkownicy stosują się do zapisów regulaminu.

Cookies

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Polityka Wewnętrzna

Nasze Forum jest całkowicie wolne od reklam, jest na bieżąco monitorowane oraz moderowane w sposób profesjonalny przez ekipę zarządzającą. Potrzebujesz więcej informacji? Odwiedź nasz Przewodnik. Jednocześnie przypominamy, że nie przyjmujemy reklamodawców. Dziękujemy za wizytę i do zobaczenia!

• Dodaj nową pozycję...